pijn in rug na ongeval

  • #1

    Twee maanden geleden was ik betrokken in een auto ongeval. De auto achter mij kon niet tijdig remmen en reed op mij in terwijl ik stilstond, door de klap ben ik tegen de auto voor mij gebotst. Ik heb enkele weken veel spierpijn gehad in mijn rug en nek. Mijn nekpijn komt enkel terug wanneer ik te veel of verkeerde bewegingen maak. Mijn rugpijn echter, is nog steeds aanwezig. Deze zit op een plaats, rechts van mijn wervels, onder mijn schouderbladen. De pijn is echt stekend, en straalt als het erg wordt uit naar mijn rechterkant. Ik wordt dan ook kortademig en krijg een hardere hartslag. Als de kinesist op het 'uisteeksel van die wervel' duwt, doet dat ook erg zeer. Volgens de dokter moet ik gewoon afwachten, maar ik voel na twee maanden nog geen enkele verbetering.

    Reageer
    #2

    Al een chiropractor laten kijken?

    Reageer
    #3

    Of een manueel therapeut?
    Taksen de Nijs
    Instituut D&C
    Fysiotherapeut - MSU-echografist - Manueel Therapeut i.o.

    Reageer
    #4

    Heb morgen een eerste afspraak met de chiropracter, ik ben benieuwd of het helpt. Ik hoop het!

    Reageer
    #5

    Houd je ons op de hoogte? Succes!

    Reageer
    #6

    De triggerpoints zullen ook actief worden bij zo'n ongeval. Deze trekken je wervels ook scheef en zorgen dus indirect ook voor deze klachten. Een manueel therapeut i.c.m. dry-needling en veel rusten zal zorgen voor verbetering!

    Reageer
    #7

    @Liese, hoe is het gegaan?
    Groetjes

    Reageer
    #8

    Hey,

    Ben al twee keer langsgeweest bij de chiropractor. De pijn is gelukkig al minder. Hopelijk gaat het elke keer een beetje beter en blijft de pijn weg. Bedankt voor de tip!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo Liese, fijn dat het helpt!
    Groetjes

    Reageer
    #10

    Ik heb 2 dagen geleden een auto ongeval gehad.Geen autogordel(zeer dom) en onder invloed.Ik zat gelukkig niet achter het stuur.Ik zit in Thailand.Heb nu een flink blauw oog,geschonden neus en enorme (spier)pijn in mijn rug.Ik moet over 4 dagen een reis met de bus maken maar heb flink wat pijn.Mijn vrouw wil dat ik naar een chiropractor ga(manueel therapeut)Kan dat kwaad?Ik had al last van mijn rug voor het ongeval(Ik slik diclofenac)En ben al onder behandeling geweest bij de chiropractor.Zou tramadol beter werken dan diclofenac.Tramadol slikte ik vroeger ook maar ben er al Jaren vanaf,Of moet ik rust houden.Ik moet over 4 dagen naar Bangkok met de bus.Wat te doen?

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Over het naar een manueel therapeut in Thailand gaan, durf ik geen uitspraak te doen. Een arts opzoeken is wellicht een beter idee.
    Of Tramadol beter zou werken, zou ik zo niet kunnen zeggen. Je zou wel de diclofenac tegelijk met 1000 mg paracetamol kunnen nemen. Dat geeft een versterkte pijnstillende werking.
    Je zul zelf op geleide van de pijn moeten bepalen of je die busstrip kunt maken.

    Reageer
Reageer op: pijn in rug na ongeval


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief