Scheurtje Knieschijf

  • #1

    Een tijd geleden heb ik een flinke klap gemaakt tegen mijn knie. Een paar dagen dik, stijf en gevoelig, ik dacht ach dat gaat wel over. Toch langs de huisarts en doorverwezen naar de fysiotherapeut. Na behandeling geen verlichting, er is een echo gemaakt!! Nu blijkt er een scheurtje in mijn knieschijf te zitten!!!(moet een flinke klap geweest zijn) Kan lang duren, voordat het botweefsel hersteld is. Wie heeft ervaringen en tips & trucs??

    Groeten Jeanet

    Reageer
    #2

    Hoi, even voor de duidelijkheid: zit er een scheurtje in het bot van de patella of in de pezen die aan de knieschijf vastzitten?

    Reageer
    #3

    Hoi Imke, echt in de knieschijf(patella) zelf. Was goed te zien op de echo. Wel zijn de banden en spieren eromheen geirriteerd!!!

    Reageer
    #4

    Bij een klein scheurtje in de patella is er in medische termen sprake van een fractuur met geringe dislocatie. In dat geval kan er conservatief worden behandeld wat zoveel betekent dat er niet geopereerd hoeft te worden. Maar ik zou wel verwachten dat je een tijdje gips krijgt om alles netjes te laten genezen. Als je het steeds blijft bewegen, dan kan het bot niet mooi aangroeien en weer helemaal herstellen en wordt het steeds opnieuw weer een beetje 'gescheurd' waardoor je inderdaad irritatie krijgt. Ook omdat het omliggende weefsel een flinke klap heeft gehad, is rust echt het beste dat je kunt doen. Dit gips kan wel 4 weken moeten blijven zitten. En daarna kan je pas weer voorzichtig gaan lopen op geleide van pijn, dus als je teveel last krijgt, moet je weer rust nemen. Wat wordt er nu verder gedaan in jouw geval? Krijg jij gips? Voor hoelang?

    Reageer
    #5

    Bedankt voor je reactie.... Nou de fysio zei eigenlijk dat ingipsen niet zo hoeven. Ik moet er wel bij vermelden dat dit voorval al een week of 6-7 geleden gebeurde... ja...het was pijnlijk dik en stijf. Maar dacht het gat wel over!!! Dus nadien naar huisarts en doorverwezen. Dus misschien zou dat de reden kunnen zijn. Nu alleen 2x in de week fysio en intapen!!! Maar hier kan ik wel iets mee!!! Kan het allicht voorleggen vrijdag.

    Reageer
    #6

    Ik heb ook overlaatst een scheurtje in mijn knie gehad en kreeg drukverband om voor 2 weken en daarna mocht ik het ook nog een paar weken niet teveel belasten met druk. maar in het gips heb ik er nooit voor gemoeten hoor

    Reageer
    #7

    Ik heb een scheurtje in mijn knieschijf , inhet ziekenhuis is het gespalkt ,ik mag er wel op staan en een beetje mee lopen . Na tien dagen terug komen , kan het dan al genezen zijn ?

    Reageer
    #8

    10 dagen lijkt me wat snel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb eind december een val gemaakt waardoor ik achteraan het bot een scheurtje heb,ik moet een brace dragen en mag niet steunen op dat been.Heb er ook nog eens miniscus bij,rusten is voor mij de boodschap.

    Reageer
    #10

    heb enorm veel pijn aan de knie,RX genomen alsook MRI en ECHOGRAFIE een scheur knieschijf ? en ontsteking,loop er al een maand mee rond en dacht dat zal wel overgaan, niet dus.

    Nu Maandag opnieuw ziekenhuis braise aanmeten en minstens 6 weken aanhouden, wat doe ik voor die kloppende pijnen dag en nacht word er echt ontmoedigd door.

    Eerst een jaar lang zoeken en behandelen van zenuwpijnen zwevende rib,steeds acute aanvallen van zeer veel pijn op flauwvallen na.Dus daarvoor inspuitingen in de zijde op verschillende plaatsen traumeel met procàine,daana cortisone om uiteindelijk met de angst te leven dat het kan terugkomen

    pijnstillers en ontstekingsremmers belasten mijn maag, dus zag ik geen alternatief dat onstekingsremmers de deur uit EN NU DE KNIE ik ben radeloos ben steeds zeer optimistisch maar nu gaat de moraal naar vriespunt hoor.

    beleefde groeten

    Reageer
    #11

    Ik ben tijdens trap af gaan door mijn linker been gezakt en daar door een paar treden gevallen.In eerste instantie geen pijn. Na twee dagen last van een moe en stijf been. Twee keer bij de huisarts geweest die er niets aan kon vinden. Een dag later naar een vervangend arts die me doorstuurde om een foto te laten maken. Zover kwam ik niet ik kon uit het niets niet meer op mijn been staan.Mijn man heeft een rolstoel geleend en op naar Gouda eerste hulp. Niks gevonden wel pijnstilling. Ik kon niet meer lopen en kon wel janken van de pijn, op naar SFG spoed. Wij waren er half 8 , bekeken door een arts, wachten op een ader,dopler onderzoek. Weer wachten, foto gemaakt, weer wachten. Om 4 uur in de nacht pas thuis ,geen breuken te zien. Verwijzing Orthopeed, MRI. een breuk on mijn knie. 6 weken rust nemen,niet in het gips geen steunkousen helemaal niets. Paracetamol, Diclofenac, Morfine gekregen.Iedereen had verkeerde diagnose waardoor ik al dagen hebt getobt met veel pijn. Nu nog 4 weken en terug naar de Orthopeed. Gister een enorme pijnscheuten door mijn knie ik ben bang dat het verder kapot is.Het is onmogelijk om absolute rust te nemen, ik moet toch de trap op om in mijn slaapkamer te komen. Het huishoudens en hond uitlaten. Hoe doen nul ie dat????

     

    Reageer
    #12

    Hoi, ik lees dit artikel net en ik begin me af te vragen of er bij mij ook sprake is van een scheurtje in de knieschijf na een val. Of twee keer vallen zelfs. Maar dat was al in november! Ik was toen al een paar weken aan het oefenen bij de fysio in verband met overbelasting en pijn. Maar een paar weken na die eerste val kon ik op een dag ineens niet meer staan op het been. Zakte er finaal doorheen! Nog even met twee krukken gelopen en daarna een tijd met een. Intussen weer een keer gevallen. Daarna ging het evenwichtsbord bij de fyso niet goed meer. Kon gewoon niet lang meer blijven staan. Ben tot nu toe aldoor blijven oefenen omdat mijn knieën ook wel wat slijtage hebben (ben 60). Maar volgens haar konden ze nog best lang mee. Nieuwe knie of foto schoot ik niets mee op zei ze. Dus blijven oefenen. Maar ik ben al die tijd nog niets opgeschoten. Laagste gewicht kan ik net heffen, max 1,5 minuut staan en lopen gaat steeds minder. Ik heb gisteren een rollator moeten kopen notabene omdat ik niet eens meer een blokje om met de hond kan zonder even te gaan zitten tussendoor! dat is toch te gek? Had al verwijzing voor de orthopaed gevraagd, slik al twee maand diclofenac. Allemaal met in het achterhoofd dat het slijtage is en misschien knieprothese moet. Zou dit niet 'gewoon' het gevolg kunnen zijn van een scheurtje in mijn knieschijf? Aldoor het gevoel erdoor te zakken en als ik stop met de Diclofenac raakt alles weer geïrriteerd. Vorig jaar liep ik nog zonder moeite 1,5 uur

    Reageer
    #13

    Moeilijk om daar zo zonder onderzoek iets over te zeggen. Er zou dan toch een röntgenfoto of een scan gemaakt moeten worden. Dus eerst maar eens even naar de orthopeed.

    Reageer
    #14

    Ik heb een scheurtje in mijn knieschijf opgelopen door een behoorlijke val op mijn knie. Ik moet 6 weken een spalk dragen.  MAg het been wel belasten, dus ik mag erop staan en mee lopen op geleide van pijn. Wel rustigjes aan.

     

    Reageer
    #15

    3 weken geleden 9 dagen na val linker knie op rechterknie gevallen kleine schaafwond 2 dagen stijfjes maar ging redelijk alleen knielen deed zeer alsof ik op een open wond steun.
    Nu begint onderkant knieschijf erg pijn te doen bij traplopen opstaan en kan er geen spijkerbroek aan verdragen. 1 specifiek plekje blijft pijnlijk bij de geringste aanraking. Huisarts zegt slijmbeursontsteking en fysio geen foto nodig maar ik ben er bijna van overtuigd dat er een scheurtje zit en de diagnose niet klopt.
    Wat nu te doen..

    Reageer
Reageer op: Scheurtje Knieschijf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief