Scheurtje middenvoetsbeentje

 • #1

  Hey,

  Ik was door mijn voet/enkel geklapt toen ik de trein uit stapte, voelde meteen pijn aan mijn enkel en op de bovenkant van mijn voet. Vooral de wreef was dik. Dag erna toch naar de huisarts geweest en die verwees mij door naar het ziekenhuis voor een rotgenfoto. Huisarts dacht aan een veschoven/gebarsten botje in mijn voet en mijn enkel was gekneusd. Ziekenhuis vond op de foto een klein scheurtje ter grote van een rijstkorel in mn middenvoetsbeentje van mn grote teen. Het ziekenhuis gaf mij een drukverband en krukken. Mag mijn voet 2 weken niet belasten. Is deze diagnose normaal? Moet ik geen gips etc? Volgens de arts was het een te klein scheurtje om het in te gipsen. En daarnaast heeft iemand dat al eerder meegemaakt dat je door enkel/voet klapt en dan een scheur in je middenvoetsbeentje krijgt? Ik heb wel een licht zwakke enkel. Hoop op veel advies en antwoorden. Bedankt alvast

  Groetjes Linda

  Reageer
  #2

  Ja, de behandeling voor een geringe stabiele fractuur is rust. Omdat de krachten die normaal op de voet worden uitgeoefend geen kwaad kunnen hoef je geen ondersteunende stabilisering d.m.v. gips. Als je zelf iets wilt doen dan kun je stevige schoenen dragen waarin je voet voldoende bescherming vindt. Beterschap.

  Reageer
  #3
  Reageer
  #4
  Reageer
  #5

  Hoi
  Ik ben laats aangereden en ik heb ook een scheurtje in mn middenvoetsbotje van mn middelste teen, maar de scheur van mij is nog kleiner dan een rijstkorrel maar ik zit in het gips zon voetje en ik loop op krukken. Ik mag het 3 weken niet belasten en ik mag niet lopen zonder dat gipsvoetje. Het helpt alleen niet ik heb van dat hogere gips nodig omdat mijn pijn ook doorschiet naar de rechterkant van mn rechter kuit ik kan ook niet slapen en alles wat ik doe doet pijn. Ik mag er wel op lopen ik heb opzicht geen krukken nodig maar ik heb er teveel last van.

  XxxSaffie

  Reageer
  #6

  Als het zo'n pijn doet, gebruik dan je krukken en ontlast de voet.

  Reageer
  #7
  hallo, linda
  ik heb nu het zelfde probleem denk ik. ik ben gisteren tijdens het sporten gevallen ik weer niet precies wat er is gebeurt maar mijn voet is dik, lopen doet pijn, en de trap op doet pijn als je dit ziet kun je mij dan zeggen wat ik zou kunnen doen?
  groetjes Sofie
  Reageer
  #8

  Naar de dokter gaan en ernaar laten kijken

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Scheurtje middenvoetsbeentje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief