Ernstige spierpijn hele lichaam; bovenbenen ergst

  • #1

    Ik (man, 37) heb sinds enkele dagen extreme pijn in mijn spieren. Het voelt als verkramping/verzuring. Zonder pijnstilling kan ik mijn bed niet meer uit.
    Opvallend is dat ik geen last heb als ik in 1 positie lig of zit. Het veranderen van positie doet daarentegen extreem veel pijn.
    De pijn lijkt het ergst te zijn in mijn bovenbeenspieren (zowel bovenkant als onderkant), maar ook mijn biceps kan ik vrijwel niet meer aanspannen.

    Ik heb enkele dagen geleden 10 minuten op een Quad gereden en heb tot afgelopen zaterdag geklust in een huis (zwaar breekwerk; per keer niet lang mee doorgegaan).
    De pijn zit echter in alle spieren, ook die spieren die ik daarvoor niet echt gebruikte en de eerste pijn (kramp in mijn bovenbeenspieren aan de onderkant) kwam vóór het Quad-rijden.

    Reageer
    #2

    Heeft u koorts, of andere griep virus symptomen zoals hoofdpijn, hoesten, keelpijn, spierpijn, verstopte neus, gevoel van zwakte en verlies van eetlust?

    Denkt u zelf eerder in de richting van overbelasting of aan een ziekte die u onder de leden heeft. U schrijft namelijk dat de spierpijn er al was voor de zware belasting van de verhuizing en het QUAD rijden. De verklaring van overbelasting is natuurlijk wel logisch om als oorzaak van uw klachten en flinke spierpijn te zien. Heeft u dit soort spierpijn eerder gehad? Ofwel bij het QUAD rijden, of bij zware belasting zoals bij verhuizen?

    En waarom maakt u zich zorgen bij deze klachten? Is het niet normaal dat als u uw ongetrainde lichaam ineens zeer zwaar belast dat er enige spierschade ontstaat die spierpijn veroorzaakt?

    Reageer
    #3

    Bouke, als ik je verhaal zo lees, ben je het prototype van een man op middelbare leeftijd die denkt dat hij nog heel jong is en denkt dat hij een heel gezond getraind lichaam heeft. Wat je beschrijft lijkt allemaal gewoon flinke spierpijn waarmee je het beste gewoon kunt gaan bewegen om het herstel te bevorderen. Als je verder geen koorts hebt, lijkt er weinig aan de hand. Behalve dat je flinke pijn hebt door zelfoverschatting.

    Reageer
    #4

    Ja, als ik het zo teruglees, dan klinkt het inderdaad als gewone spierpijn.
    De koorts die ik de eerste dagen had (39 - 40), was ik vergeten te vermelden. Inmiddels heb ik het gewoon warm zoals iedereen 😉
    Uiteraard heb ik wel vaker spierpijn gehad. Ook al eens na een trauma, waarbij van alles wekenlang pijn deed. Dat vond ik echter verklaarbaar.
    Ditmaal is het zo verrassend dat ik twee weken lang behoorlijk intensief heb kunnen slopen zonder ergens last van te hebben en dat ik na een kleine inspanning opeens compleet gevloerd ben.
    Ik vreesde dat er iets anders aan ten grondslag lag, wat voorkomt dat mijn lijf zich kan herstellen.
    Inmiddels ben ik wel redelijk gerustgesteld dat het waarschijnlijk gewoon spierpijn is dat mij immobiliseert. En ach, met dit weer kan ik toch niet slopen.

    Reageer
    #5

    Het zou ook een èn èn verhaal kunnen zijn: erg vermoeid van het slopen en daardoor extra vatbaar voor een virusje. Een virusinfectie gaat meestal weer vanzelf helemaal over.

    Reageer
    #6

    Ik heb niet iets inspannends gedaan en heb dezelfde klachten: spierpijn, vooral achterkant bovenbenen en koortsig (nog niet gemeten). De hele tijd zeurt het! Zomaar begonnen gistermiddag. Nog nooit zoiets gehad. Nog andere mensen met iets vergelijkbaars?197,

    Reageer
    #7

    ik heb net een serie gezien waarbij iemand ook zo iets dergelijks had. en die had toch echt een ziekte. ik weet niet precies hoe het heet, maar het had te maken met de opname van natrium in de spier en de afgifte van kalium. bij deze man stonden de "buizen" in de spier die dit deden stil/ open en was er dus geen opname en afgifte. de spieren konden niet meer samentrekken en vielen stil. hij gaf aan dat het voelde als spierpijn. maar dat werdt wel erger. hoe meer hij probeerde te doen hoe meer pijn,dus met fysiotherapie werdt het slechter en met rust beter. Ik zou het toch even nagaan.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb al meer dan 1 jaar pijn aan al mijn spieren . Het is begonnen met een ontsteking aan mijn kaakgewricht. Na een week of drie begon de pijn in mijn handen en voeten , ik heb pijn met het sluiten van mijn handen en bij het opstaan kon ik amper op mijn voeten staan van de pijn . Als ik even in beweging ben gaat het maar de pijn zit nu op al mijn spieren . De Reumatoloog heeft een heel jaar testen gedaan , maar vondt geen reuma aandoeningen . Nu weet ik niet meer waar ik nog kan gaan , ik zou wel graag een oorzaak vinden voor die pijnen zodat ik eriets aan kan doen . Wie kan mij A.U.B. helpen .

    Reageer
    #10

    Dit is zo herkenbaar, ik heb zojuist een nieuw topic van gemaakt! Ik heb vreselijke in alle spieren van mijn lichaam. Vooral mijn beenspieren en ik ben geen man van 40 maar een jonge meid van 18. Ik kan haast niet mijn ene been over de andere slaan wanneer ik zit. Alles lijkt verkrampt en dit heeft niks met griep te maken want daar heb ik totaal de symptomen niet voor. Ook ben ik niet moe want slaap netjes 8 uur per nacht en heb dit weekend zelf heerlijk uit kunnen slapen. Daarbij heb ik gewoon mijn werk en niks geen stress toestanden.

    Ben bang dat er wel iets vreemds aan de hand is want ik kan moeilijk voortbewegen en alles doet zeer als ik beweeg. In rust stand is er niets aan de hand. Voel zelfs dat mijn oogleden zwaarder zijn...

    Reageer
    #11

    Vitamine D en magnesiumtekort staan ook bekend dat ze dit soort klachten veroorzaken.

    Reageer
    #12

    Beste Bernard, hoe is het spierpijn probleem verder verlopen?
    Ik heb exact dezelfde klachten en heb geen inspannende werkzaamheden gedaan.

    Ik hoor het heel graag.

    Mvg
    Mark

    Reageer
    #13

    37 jaar jong en dan al middelbare leeftijd? Is dat om mensen te ontmoedigen?
    Ik ga over een paar maanden op fietsvakantie naar Denemarken, Uit en thuis wordt dat zo'n 2000 km, fietskar er achter met complete kampeeruitrusting, windje mee is leuk, maar vaak zit die tegen. Afstanden tussen 80 en 130 km per dag. Ik doe dit al sinds mijn 25e en ben nu 60. Ik denk dat als ik 90 ben, dat ik het dan een beetje ga afbouwen.
    Als je gezond wilt blijven: hou op met tellen.

    Reageer
    #14

    Kijk je bent een man naar mijn hart, dat gezeur over leeftijd , 37jaar waar hebben we het over, in de kracht van je leven , je kan de hele wereld nog aan man! laat je niet gek maken, geestelijk jong zijn , in je denken, belangrijk !!!

    ik weet niet , hoe een vrouw in elkaar zit, misschien de overgang? middelbaar ???schei uit!!

    Reageer
    #15

    Bij mij werd  d.m.v. bloed onderzoek een tekort aan Vit. D geconstateerd. De huisarts kan je doorsturen om even bloed te laten onderzoeken. Ik krijg nu Vit. D  voorgeschreven door de huisarts.  Na 4 dagen was er al een hele verbetering.

    Reageer
Reageer op: Ernstige spierpijn hele lichaam; bovenbenen ergst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief