pijn en kraken van hele lichaam + moeheid + meer

 • #1

  Ik ben 29 en ben ruim 7 jaar geleden ziek geworden.Begon met last van de ogen(geen licht verdragen),tintelingen,duizelig en wat gewrichtspijntjes.Om een lang verhaal kort te maken ben ik steeds zieker geworden en afgelopen jaren kan ik bijna niets meer.Buiten dat ik nu altijd moe ben,last van mn ogen heb,zeer slecht slaap,verdoofde tintelende ledematen heb,duizelig ben heb ik voornamelijk enorm veel last van mn gewrichten wat de laatste jaren steeds erger is geworden.Alles kraakt mn borst,schouders,nek,enkels,ruggegraat,polsen,heupen en dat 100derden keren per dag.Als het alleen kraken was was het nog niet zo erg maar mn botten en pezen verschieten ook voornamelijk mn schouders en schouderbladen maar ook in de rest van mn lichaam is dit het geval.Het lijkt wel of al mn bindweefsel aan het verharden is.Ik heb overal pijn alle aanhechtinspunten van de pezen over heel mn lichaam doen pijn.Ook heb ik een enorm strak gevoel op mn borst en nek.Vooral als ik wat probeer te bewegen wordt dit steeds erger en krijg ik steeds meer pijn en wordt ik steeds zieker en heel mn lichaam vooral mn schouders en borst worden steeds stijver en pijnlijker.Ik heb de afgelopen jaren alle specialisten zowat gehad en ben ook een paar keer opgenomen geweest maar er is tot nu toe niets uitgekomen.Dit is slechts een korte versie van mn verhaal maar ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen.Als iemand mischien soortgelijke verhalen heeft,advies heeft of een mogelijke verklaring van mn klachten dan hoor ik dit zeer graag

  Reageer
  #2

  Jammer dat je totaal geen medische gegevens verstrekt en alleen een subjectief verhaal geeft van jouw ervaring; geen bloeduitslagen, geen beeldvormend onderzoek, geen medische (objectieve) voorgeschiedenis....

  Reageer
  #3

  precies wat Eric zegt, meer gegevens aub.
  waar ben je allemaal geweest, wat is er onderzocht, wat waren de uitslagen.
  Lupus, Sjogren, Sclerodermie enz.enz........ er zijn een hele rits van ziekten die van toepassing kunnen zijn, maar ik neem aan dat je goed nagekeken bent.
  groetjes, Brenda

  Reageer
  #4

  Bedankt alvast voor de reacties
  Ik ben toen ik voor het eerst ziek begon te worden vaak bij de huisarts geweest en die liet me toen wel wat bloedprikken maar in die tijd wist ik niet precies waarop.Een paar jaar later ben ik voor het eerst naar een neuroloog geweest ivm enorme last van mn ogen en hoofd en tintelingen aan de ledematen,duizeligheid,concentratieproblemen,psychische klachten en krachtsverlies.Ik kreeg toen een MRI van mn hoofd en een VER test (visiuel envoked response test).De MRI bleek normaal maar de VER test gaf een afwijking in de signaaloverdracht van hersens naar ogen.Doordat er een verdenking was van Lyme ben ik toen opgenomen in Weert en heb daar een paar dagen gelegen en oa een lumbaalpunctie gehad,een spiertest en verschillende bloedtesten.Er kwam uit die testen niets uit.Ben in die jaren daarna bij oa een longarts geweest ivm altijd druk en strak gevoel op de borst maar na uitgebreid onderzoek kwam daar ook niets uit.Verder verschillende malen bij een internist geweest die ook veel bloed/urine testen heeft gedaan ook niets.Ook ben ik een keer in Maastricht opgenomen geweest waar ze een CT scan van me hebben gemaakt en ook heb ik echo's gehad.Ben ook bij reumatologen geweest en de eerste bij mischien is het fybromyalgie.De 2de dacht aan lupus en heeft toen 1 bloedonderzoek gedaan en daar kwam niets uit en toen zei hij dat ik het niet meer in die richting moest zoeken.Ik kan dus niet alle bloedonderzoeken specificeren maar ik heb er een hoop gehad.Ik weet gewoon niet meer waar ik heen moet aangezien ik zowat alles heb gehad.Ik zelf denk aan een auto immuun aandoening of een oude lyme infectie of ?..
  Ik ben de laatste tijd echter zo ziek dat ik ampe nog wat kan.Wat ik nog vergeten was te vertellen is dat ik ook rare huidafwijkingen heb zoals ronde rode vlekken op beide benen die gaan en komen en rode plekken in mn gezicht die gaan en komen (lijkt op lupus in het gezicht).Nogmaals heb ik enorm veel last van mn lichaam overal waar ik op mn botten druk doet het pijn,ik kraak aan alle kanten,heb rugpijn,schouderpijn,nekpijn,moteriek is niet meer normaal,oogklachten,concentratieproblemen,psychische klacten,moeite met slikken,huidklachten,slaapproblemen en ENORM moe.
  Hopelijk heb ik het samen met mn eerste bericht nu beter uitgelegt.Wie enig idee heeft wat deze klachten betekenen dan hoor ik het graag.Vooral zou ik willen weten wat de pijn aan mn bindweefsel/gewrichten/pezen/spieren veroorzaakt.
  Alvast bedankt

  Reageer
  #5

  De enige medisch specialist die u nog niet bezocht heeft en die ik met uw medische voorgeschiedenis ernstig mis is de psychiater. Het is werkelijk ongelofelijk dat uw huisarts u zo vaak en veelvuldig verwijst zonder dat er enige afwijkingen worden gevonden. Gaat u eens met een psychiater praten over uw ziektebeelden, wellicht levert dat nieuwe inzichten op.

  Reageer
  #6

  Ik loop door mn ziekte al jaren bij het Riag voor psychsche hulp.Ben ook een tijdje opgenomen geweest door het GGZ.Echter heeft dat niets uitgehaald om mn situatie te verbeteren.Ook nu nog komt er regelmatig iemand bij me thuis en slik ik wat medicijnen om met mn lijden,pijn en slaapproblemen om te kunnen gaan.Dit had ik inderdaad nog niet genoemd in mn eerdere berichten maar ook hier is zeker uitgebreid naar gekeken.

  Bedankt voor je reactie

  Reageer
  #7

  Hallo ik ben al 7 jaar ziek.

  Bij deze problemen heb ik enorme slaapproblemen.Ik kom zeer moeilijk in slaap en wordt constand weer wakker en dan heb ik hartkloppingen en ik lig dan te rillen in mn bed en mn hele lichaam voelt zenuwachtig aan.Een ontzettend raar en onaangenaam gevoel.Ik neem al jaren allerlei vitaminen enz en ben benieuwd of het daar mischien aan kan liggen.Ik neem vitamine C,multivitamine,omega3,MSM poeder,chlorella,colloidaal zilver,vitamine B12.
  Echter voordat ik al deze suplementen nam had ik ook al soortgelijke problemen dus ik denk eigenlijk niet dat het daaraan ligt.Iemand een idee wat zulke problemen kan veroorzaken ?

  Reageer
  #8

  Stress? Overgang? Schildklier? Wat heeft de huisarts in die 7 jaar gezegd? Waar is onderzoek naar gedaan?
  Groetjes, Brenda

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ben een jongen van 29 dus het zal in ieder geval niet de overgang zijn.Bedankt voor je reactie

  Reageer
  #10

  Ik vraag me nog steeds hoe het kan dat ik werkelijk overal extreem knak en kraak.Dan bedoel ik echt overal mn schouders,nek,rug,enkels,knieen,heupen,kaken,handen,voeten.En niet 1 keer maar tig keren per dag.Lig ik bevoorbeeld in bed en ik draai me om dan kraakt mn rug op verschillende plaatsen,mn schouders,mn nek.Draai ik me 5 minuten later weer om kraak ik gewoon weer aan alle kanten.Ook als ik gewoon loop knakken mn enkels en de botjes in mn voet.Ik heb dan ook werkelijk last van heel mn lichaam alleen de dokters kunnen niets vinden ??

  Reageer
  #11

  POELMAN, BEN JE VERDER GOED GEZOND? BEWEEG JE VOLDOENDE EN BEN JE DUS GOED SOEPEL, OF ZIT JE DE HELE DAG STIL EN IS JE LICHAAM AAN HET VERSTARREN EN VASTZITTEN?

  Reageer
  #12

  Hey Freek,

  lees mn eerdere berichtjes maar eens uit dit topic ik ben alles behalve gezond.
  Ik was 8 jaar geleden toen ik ziek werd een echte fitnissfanaat alleen de laatste paar jaar kan ik bijna niets meer.Ik ben vooral de laatste 2 jaar enorm gaan kraken,knarsen en krakken.En dat loopt nu echt uit de hand.Bij elke beweging die ik maak krakt of knapt er wel iets.Ook verschieten mn pezen in heel mn lichaam.Ik probeer als ik kan nog wat te bewegen maar ben meestal zo moe dat dat niet lang gaat.En als het gaat wordt het kraken enz alleen maar erger.Ga ik te ver dan heb ik dagen aanhoudende extreme pijn.Echter zoals bij al mn klachten..de dokters kunnen (tot nu toe) niets vinden.De laatste tijd wordt alles op het psychische gegooit maar ikk weet wel dat dat niet zo is.Lees als je meer over me wilt weten ook even mn andere topics.Lees ook even het onderstaande stukje dat slaat wel een beetje op waar ik tegenaan loop in de ziekenhuizen

  Onderzoek naar 'medisch onverklaarde klachten' is strijdig met basale wetenschappelijke en ethische principes! Bron: GZ-Magazine, Ingezonden Reactie Door Dr. I. Bramsen Het Forum (januari 2010) roept op tot discussie over het artikel van Houtveen en Van Doornen dat 'een goede reflectie is op hoe psychologen vaak onderzoek doen'. De redactie stelt dat 'de vraagstellingen beginnen en eindigen in de hersenen in plaats van in psychologische patronen'. Deze bijdrage schetst enkele fundamentele methodologische en ethische problemen bij dit type onderzoek. Houtveen en Van Doornen richten zich op ziekten en aandoeningen die verondersteld worden te liggen op het grensgebied van de medische wetenschap: ziekten waarvan artsen onvoldoende kennis hebben of waarvoor het moeilijk is een biologisch substraat te vinden. Er is een duidelijk waarneembare trend om deze aandoeningen één naam te geven, bijvoorbeeld 'medisch onverklaarde lichamelijke klachten (MOK)' of 'functional somatic syndromes' (Wessely et al., 1999; Barsky & Borus, 1999). De impliciete hypothese is dat de grenzen van dit psychologisch te duiden syndroom exact overeen komen met de grenzen aan de medisch-wetenschappelijke kennis. Uiteraard is met het geven van één naam aan een groot aantal zeer uiteenlopende klachten en ziektebeelden nog geen verklaring gevonden. Er lijkt eerder sprake van een cirkelredenering of tautologie. Wel leidt deze werkwijze ertoe dat bij een uiterst heterogene groep patiënten voortdurend getracht wordt een dominante psychologische verklaring te vinden voor het ontstaan dan wel aanhouden van gezondheidsproblemen. Psychologische hypotheses reiken van jeugdtrauma's en persoonlijkheidskenmerken, tot alledaagse stress, coping, perceptie- en attributiefouten, ziektewinst, inbeelding of hysterie. In een recent verleden zocht de psychosomatiek psychologische verklaringen voor allerlei ziektebeelden die tegenwoordig niet meer tot de onbegrepen ziektes worden gerekend, zoals multiple sclerose, kanker, astma, tuberculose en posttraumatische dystrofie (Bramsen 2010). Sontag (1977) beschreef op indringende wijze hoe metaforen en mythes zieken opzadelen met het idee dat zij zelf, hun karakter, of de opvoedmethode van hun ouders verantwoordelijk zouden zijn voor hun ziekte. De metaforen lijken vooral te worden toegepast op ziekten die mysterieus worden gevonden of niet volledig begrepen. De redeneertrant van de hedendaagse MOK-aanhangers, zoals Houtveen en Van Doornen, vertoont overeenkomsten met denkbeelden uit de psychosomatiek en de metaforen die Sontag (1977) verhelderde. Wat daarnaast opvalt is dat men nogal selectief te werk gaat en zich nauwelijks verdiept in onderzoeksresultaten die strijdig zijn met psychologisch georiënteerde hypothesen. Dit is ook een schier onmogelijke opgave, omdat het onderzoeksterrein zich uitbreidt over een groot aantal ziekten en aandoeningen en zij onmogelijk alle verschenen en bovendien uiterst complexe biomedische vakliteratuur kunnen bijhouden, die bovendien veelal de grenzen van het eigen vakgebied te buiten gaat. Het is onder wetenschappers bepaald geen uitgemaakte zaak dat aandoeningen als fibromyalgie, het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS), whiplash of prikkelbare darmsyndroom (PDS) allen gezien zouden moeten worden als 'functioneel somatische syndromen'. Ook is er geen breed gedragen overeenstemming over de stelling van Houtveen en Van Doornen dat 'psychologische mechanismen' bij dit soort ziekten 'een belangrijke rol spelen'. Integendeel, er is sprake van een wetenschappelijke controverse (Jason & Richman, 2008; Jensen et al., 2009; Pasricha, 2008; Freeman et al, 1994; VanNess, 2010). Zoals gezegd, nemen Houtveen en Van Doornen meerdere ziektebeelden samen en beschouwen deze als één syndroom, het MOK-syndroom. Al doende veronachtzamen zij belangrijke aspecten van elke afzonderlijke aandoening. Laten we dit illustreren met betrekking tot één van de genoemde ziektebeelden, namelijk CVS. Er is de afgelopen jaren gedebatteerd over de diagnostische criteria van het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) en ook over de naam (Jason & Richman, 2008; Fukuda et al., 1994; Carruthers et al., 2003). In hoeverre kan de diagnose CVS gelijk worden gesteld aan myalgische encephalomyelitis (ME) of postviraal syndroom? Carruthers et al. (2003) definiëren als belangrijk kenmerk van ME/CVS dat geringe inspanning leidt tot een abnormaal verlies van lichamelijk en geestelijk uithoudingsvermogen, snelafnemende spierkracht en cognitieve vaardigheden, malaise en/of vermoeidheid en/of pijn na inspanning. Er is een pathologische lange herstelduur, gewoonlijk langer dan 24 uur. Aan de internationale discussie over en criteria voor de diagnose van ME/CVS (Fukuda et al., 1994; Carruthers et al., 2003) gaan Houtveen en Van Doornen volledig voorbij. In het door hen uitgevoerde onderzoek onder mensen met 'medicaliy unexplained symptoms' of 'numerous functional somatic symptoms' is de doelgroep in het geheel niet afgebakend, en bevindingen hieruit kunnen dus niet gegeneraliseerd worden naar mensen met ME/CVS (of whiplash, of fibromaylgie, etc.). Een tweede probleem is dat Houtveen en Van Doornen onvoldoende op de hoogte lijken te zijn van biomedisch onderzoek dat organische afwijkingen constateert bij mensen met ME/CVS. Klimas & Koneru (2007) beschrijven onder meer genetische bevindingen betreffende biologische subgroepen, immunologische disfuncties en afwijkingen in de mitochondriën. Biologisch onderzoek laat bovendien het belang van een goede afbakening van onderzoeksgroepen zien (zie ook Jason et al. 2005). Dit staat haaks op de werkwijze van de 'MOK-kers'. Hickie et al. (2007) lieten middels een prospectieve studie zien dat de ernst van een beginnende infectie met Epstein Bar virus, Ross River virus en Coxiella Burnetii (de veroorzaker van Q-koorts) de belangrijkste voorspeller was voor het optreden van ME/CVS. Psychologische factoren speelden geen rol. Lorusso et al. (2008) zetten de onderzoeksbevindingen betreffende immunologische aspecten van ME/CVS op een rij en recentelijk werden (opnieuw) aanwijzingen gevonden voor de rol van een retrovirus, het XMRV virus, bij ME/CVS (Lombardi et al., 2009). De hiervoor genoemde inspanningsintolerantie of 'post-extertional malaise' is in meerdere studies geobjectiveerd (Carruthers et al. 2003; Light et al. 2009; VanNess et al. 2010). De wetenschappelijke bewijsvoering voor neurocognitieve klachten bij ME/CVS, zoals problemen met taken die een beroep doen op het korte termijn geheugen en een vertraagde informatieverwerking, is onlangs in kaart gebracht door Cockshell & Mathias (2010). De relatie tussen fysieke inspanning en verergering van neurocognitieve klachten is middels wetenschappelijk onderzoek aannemelijk gemaakt (Blackwood et al, 1998; Carruthers 2003). Ten aanzien van de stelling in Forum valt derhalve het volgende te concluderen: Onderzoek dat gebaseerd is op de idee dat (1) medisch onverklaard hetzelfde is als medisch onverklaarbaar, (2) er een syndroom bestaat, het MOK-syndroom, dat precies kan worden afgebakend langs de grenzen van de huidige medische kennis, en dat (3) resultaten uit biomedisch onderzoek negeert, is in strijd met de principes van zuiver wetenschappelijk onderzoek. Bovendien is deze werkwijze strijdig met ethische principes zoals vastgelegd in de beroepscode van psychologen (2007). Zo dient de samenleving erop te kunnen vertrouwen dat beroepsbeoefenaren de grenzen van hun deskundigheid onderkennen. Ook hebben zij een informatieplicht; dit geldt zeker ten aanzien van wetenschappelijk onderbouwde informatie die in strijd is met eigen, controversiële, opvattingen. Literatuur Barsky, A.J. & Borus, J.F. (1999). Functional somatic syndromes. Annals of Internal Medicine, 130(11),910-921. Beroepscode voor psychologen (2007). Amsterdam; NIP. Blackwood, S.K., MacHale, S.M., Power, M.J, Goodwin, G.M., & Lawrie S.M. (1998). Effects of exercise on cognitive and motor function in chronic fatigue syndrome and depression. Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry, 65, 541-546. Bramsen, I (2010). Evidence(?)-Based Practice. Over valkuilen, mythes en verhalen (in druk). In: Kuiper, C., Letiche, H. & Houweling, L. (red). Praktijkgericht onderzoek in de praktijk. Een spraakmakend project. Utrecht:Lemma. Cockshell, S.J., Mathias. J.L. (2010). Cognitive functioning in chronic fatigue syndrome: a meta-analysis. Psychological Medicine, 1,5-15 Carruthers, B.M., Jairn A.K., De Meirleir, K.L., Peterson, D.L., Klimas, N.G., Lerner, A.M., Bested, A.C. Flor-Henry, P., Joshi, P., Powles, A.C.P., Sherkey, J.A., Van de Sande, M.J.(2003). Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome: Clinical Working Case Definition, Diagnostic and Treatment Protocols. Journal of Chronic Fatigue Syndrome 11(1), 7-113. Freeman M.D., Croft A.C., Rossignol,A.M,, Weaver, D.S., Reiser, M. (1999). A review and methodological critique of the literature refuting wiphlash syndrome. Spine 1;24(1),86-96. Fukuda, K., Strauss, S.E., Hickie, I, Sharpe, M.C., Dobbins,JG., Komaroff, A.(1994). The Chronic Fatigue Syndrome, a comprehensive approach to its definition and study. Annals of Internal Medicine, 121. 953-959. Hickie, I., Davenport, T, Wakefield, D., Vollmer-Conna, U., Cameron, B, Vernon, D., Reves, W.C., Lloyd, A (2006) Post-infective and chronic fatigue syndromes precipitated by viraI and non-viral pathogens: prospective cohort study. BMJ, 16;333(7568), 575. Jason, LA, Corradi, K., Torres-Harding,S.,Taylor,R,R.,King,C. (2005). Chronic fatigue syndrome: the need for subtypes. Neuropsychology Review 15 (1). 29-58. Jason, LA., Richman, J.A. (2008). How science can stigmatize: thecase of chronic fatigue syndrome. Journal of chronic fatigue syndrome, 14(4), 85-103. Jensen KB, Kosek E, Petzke F, Carville S, Fransson P, Marcus H, Williams SC, Choy E, Giesecke T, Mainguy Y, Gracely R, lngvar M (2009). Evidence of dysfunctional pain inhibition in Fibromyalia reflected in rACC during provoked pain. Pain. 144(1-2),95-100. Light AR, White AT, Hughen RW, Light KC (2009). Moderate exercise increases expression for sensory, adrenergic, and immune genes in chronic fatigue syndrome patients but not in normal subjects. Journal of Pain 10(10), 1099-112. Lombardi, V., Ruscetti, F.W., Gupta, J.D., Pfost, M,A., Hagen,K.S., et al. (2009). Detection of an infectious retrovirus, XMRV, in blood cells of patients with chronic fatigue syndrome. Sciece 326, 585-589 Lorusso, I., Mikhaylova, SV., Capelli, E, Ferrari D., Ngonga, GK, Ricevuti, C. (2009). Immonological aspects of chronic fatigue syndrome. Autoinimunity Reviews, 8 (4), 287-291. Pasricha, P. (2008). It's Not all in Your Head: Understanding Irritable Bowel Syndrome. Lecture, March 13, 2008 Oak Room, East Tressider Student Union 459 Lagunita Dr. Stanford University Sontag (1977) Illness as Metaphor. New York: Farrar, Straus and Giroux. VanNess JM, Stevens S, Bateman L, Travis L, Stiles BS, Snell CR (2010). Postexertional Malaise in Women with Chronic Fatigue Syndrome. Journal of Women's Health, 19(2), doi:10.1089/jwh.2009.1307. Wessely S, Nimnuan C & Sharpe M (1999). Functional somatic syndromes: one or many? Lancet, 354(9182),936-939. Inge Bramsen is methodoloog en gezondheidszorpsycholoog. Zij promoveerde in 1995 (cum laude) op onderzoek naar psychotrauma bij oorlogsgetroffenen.

  Reageer
  #13

  Wat ik echt even duidelijk wil maken is dat ik echt honderden keren per dag kraak,knars en knap in mn pezen en gewrichten.Het is dus niet een knakte hier en daar nee echt overal 100derden keren per dag.Dat is echt niet het enige probleem ik heb ook veel pijn waardoor ik zeer slecht slaap en niet eens meer normaal kan lopen.Ook heb ik gevoelsstoornissen,problemen met mn moteriek,ernstige oogklachten(afwijking aangetoond),slaapproblemen,koude rillingen,pijn op de borst,concentratieproblemen,zwakke blaas en natuurlijk zoals gezegt enorm veel problemen met mn gewrichten/pezen/spieren/skelet tijfheid,pijn,kraken,zwakte. En daarbij heb ik natuurlijk ook psychische problemen ontwikkeld door mn ziek zijn en niets meer kunnen

  Reageer
  #14

  Ben je wel eens getest op SLE want jouw symptonen[o.a vlekken op je benen en gelaat]passen daar heel goed bij...

  Reageer
  #15

  Hey Carla, ben inmiddels getest op lupus antistoffen...die had ik dus niet.

  Loop momenteel nog steeds bij een reumatoloog maar die zegt eerlijk dat hij het niet weet.Mn fysiotherapeut heeft nog nooit zo iemand als mij meegemaakt in zn carriere en kan het beestje ook geen naam geven.

  Maandag weer een afspraak bij de reumatoloog.Waarschijnlijk komt er nu een MRI scan van mn lichaam waarvan weet ik nog niet.Heb al 2 keer een MRI van mn hoofd gehad zonder resultaat dus geen MS ofzo.De reumatoloog denk dat het bij mij een probleem is in het kraakbeen/pezen/banden en zenuwen.Een samenspel van die dingen zegt hij.Ik hoop dat hij maandag zegt dat hij me uitgebreid wil onderzoeken met een MRI in ieder geval van mn wervelkolom maar hopelijk ook andere gewrichten.

  Hij heeft overgens al uitgebreid bloedonderzoek gedaan..alles zonder resultaat..

  Reageer
Reageer op: pijn en kraken van hele lichaam + moeheid + meer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief