Pijn gewrichten & botten, vermoeidheid, hoofdpijn, pijn ogen

  • #1

    Ik ben een jonge vrouw van 25 met de volgende klachten:

    Sinds mijn 14e kan ik niet langer dan 1 uur lopen / staan vanwege een extreme pijn in mijn voeten. Als ik bijv. een hele dag gewerkt had (staand) en 's avonds ging slapen dan werd ik de volgende ochtend nog steeds wakker met erge pijn in mijn voeten (terwijl de hele nacht er geen druk op mijn voeten was) en kon ik de dag daarna bijna niet op mijn voeten staan van de pijn.

    Nu sta & loop ik vervolgens niet lang meer en doe werk dat ik voornamelijk zittend kan uitvoeren. maar zo'n 2x per week word ik wakker en als ik dan opsta dan de eerste 10 minuten doen mijn voeten erg pijn (zelfs als ik de dag daarvoor geen pijn in mijn voeten had) met lopen en na 10 minuten trekt het weg.

    Daarnaast heb ik last van mijn knieen (niet te veel buigen, want dan kraakt het en het doet pijn) en mijn ellebogen & handen. Ik kan niet met gebogen armen en benen slapen maar moet altijd recht liggen. Als ik mijn armen gebogen houd in bed dan binnen 30 minuten gaan mijn ellebogen pijn doen. Tot 1,5 jaar geleden sportte ik 2 tot 3x per week intensief, maar de laatste 1,5 jaar moet ik toegeven dat ik niet meer zoveel beweeg. De klachten had ik voordat ik stopte met naar de fitness gaan al.

    Daarnaast doen ook sinds mijn 14e ook alles snel pijn (botten, spieren) als iemand bijv. zacht een tik geeft, dan doet dat pijn terwijl dat vroeger geen zeer zou doen. Ook kan ik niet op mijn zij slapen met mijn twee benen/knieen op elkaar, maar moet ik de dekens terugvouwen tussen mijn knieen omdat dat anders te zeer doet.

    Mijn rug en ribben doen dagelijks pijn maar daarvan is de oorzaak vastgesteld:

    De afgelopen jaren heb ik verschillende onderzoeken gehad:
    - Op mijn 14e werd scoliose vastgesteld (40 graden) en een kyfose van ong. ook 40 graden.
    - rond mijn 16e kreeg ik een onderzoek met elektro schokjes van mijn voeten naar mijn hersenen en daar werd slechts 1 kleine afwijking vastgesteld maar de arts zei dat dat niet de pijn in mijn twee hele voeten kon veroorzaken.
    - bij een podoloog testen gehad voor mijn voeten en verschillende keren zooltjes op maat laten maken wat redelijk helpt, maar nog steeds kan ik niet langer dan 30 minuten staan voordat de pijn begint.
    - Reuma bloed test, maar dat kwam negatief terug
    - bloedtest naar van alles (voornamelijk moeheid) maar daar kwam ook niets uit, behalve dat ik een lichte afwijking heb in mijn schildklier over 4 jaar lang getest (dus dat zal nu nog wel hetzelfde zijn) maar niet ernstig genoeg voor medicatie o.i.d.
    - mijn manueel therapeut (voor mijn rug) heeft ook mijn knieen bekeken en zei dat het kraken kwam door te weinig weefsel o.i.d.

    Overige medische informatie:
    - Daarnaast heb ik 1 nier (verwijderd toen ik klein was vanwege een afwijking).
    - 2 jaar geleden malaria gehad, waarna ik ook een bloedinfectie heb gehad. Sinds de bloedinfectie heb ik me nooit echt 'beter' gevoeld en voornamelijk moe.

    Ik word de laatste twee maanden ook misselijk wakker (zwangerschapstest ook negatief) en ik ben zo moe (terwijl ik wel slaap!) en ik word uitgeput wakker. Soms na douchen & aankleden in de ochtend ben ik zo moe dat ik weer terug wil gaan naar bed. deze vermoeidheidsklachten begonnen ook rond mijn 14e en soms heb ik periodes dat het beter gaat, ik heb zoveel bloed onderzoeken gehad en ze hebben nooit iets kunnen vinden. maar sinds de bloedinfectie ben ik bijna altijd moe en moet ik vaak overdag naar bed, of val ik rond 7 - 8 uur 's avonds al in slaap op de bank.

    Ook heb ik het laatste jaar ook veel hoofdpijn en kan ik het zonlicht niet goed vedragen. Zelfs als het helemaal bewolkt/grijs buiten is draag ik een zonnebril omdat het te scherp is.

    ik ben benieuwd of iemand dezelfde ervaringen heeft of advies heeft (naast gaan sporten, waar ik vorige week weer mee begonnen ben).

    thanks

    Reageer
    #2

    Je opsomming aan klachten en het niet kunnen vinden van de een oorzaak zou wel eens fibromyalgie kunnen zijn. Kijk hier eens fibromyalgie-vlaned.nl

    Er is ook een goed boek verschenen dat geschreven is door een chirurg die al meer dan 5000 pijnpatienten heeft onderzocht. Hete boek is te koop ini edere boekhandel

    Het heet: Fibromyalgie, Genezen kan. Door Prof.Dr. Dr. Bauer

    Reageer
    #3

    Ook hier dagelijks van pijjn sinds de tweede helft van mijn zwangerschap, nu ruim een half jaar. Veel hoofdpijnen ter hoogte. van mijn slapen, pijnlijje ribben, schouders en schouderbladen. Pijn in de rug met name aan de onderkant, pijn in de armen en in de bovenbenen. Ook vaak misselijk en pijn in de bovenbuik.. Verder erg moe en vrijwel nooit hett gevoel uitgerust. te zijn. Fysio kan voor alsnog niks voor me doen en heeft me terug verwezen naar de huisarts . Hopende op meer duidelijkheid, Al heb ik geen idee wat me boven het hoofd hangt. Zijn er mensen die hier iets van herkennen?

    Reageer
    #4

    Ik heb deze klachten sinds 3 maanden. Bij jou al wat meer duidelijkheid?

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik ben eem jonge vrouw van 25.
    Ik heb fibromyalgie in een behoorlijk heftige vorm.
    Mijn klachten zijn 8 maanden geleden begonnen.
    Ik herken mij volledig in jouw verhaal.
    Heb je inmiddels al duidelijkheid?
    Ik zou je als tip mee willen geven om een reumatoloog te bezoeken.
    Ik ben geen reumatoloog maar je klachten zijn exact de klachten wat fibromyalgie met zich meebrengt..

    Groeten van mij

    Reageer
    #6

    hallo,

    Ik ben een meisje van 13 met precies dezelfde klachten.. Doktoren weten niet wat er aan de hand is en ze denken dat de pijn die ik heb niet bestaat maar dat ik een trauma had opgelopen een tijdje terug en dat ik denk dat de pijn er is.. Maar ik weet zelf dat het echt is maar ze willen me naar een pysigiater sturen.. Asjeblieft reageer hierop als u weet wat u heeft..

     

     

    groet,

    Berfin

    Reageer
    #7

    Laat je b12 en d3 serum waarde controleren.

    Reageer
    #8

    Ik bleek fosfor tekort te hebben.. daardoor krijg je botpijn , vermoeidheid en zaken als concentratiestoornis.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Pijn gewrichten & botten, vermoeidheid, hoofdpijn, pijn ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief