losse harde stukjes (bot?) op knie

  • #1

    Vandaag ontdekte ik tot mijn schrik dat er vier harde losse stukjes bovenop mijn knie zitten, die je alle kanten op kunt duwen, zitten dus nergens aan vast. Als je er aan zit dan verspringen ze van plaats. Ze lijken vrij dicht onder de huid te zitten, als ik mijn knie buig kun je ze zien zitten.

    In de winter ben ik heel hard komen te vallen op mijn knie, die toen enorm blauw en pijnlijk was. Net na de val kon ik alleen met enorme pijn erop lopen, maar later de dag kon dat al gewoon weer.

    Nu vraag ik me af, kunnen er toen stukjes van mijn knieschijf afgebroken zijn, die ik nu voel zitten? of is het kraakbeen ofzo?

    ik maak me er erg veel zorgen om.
    Het is al zes maanden geleden dat ik er op viel maar behalve vlak na de val heb ik er nooit meer aangezeten. Toen voelde ik ook wel zo'n stukje maar dacht ik dat het nog wel zou genezen, dat het door de zwelling kwam.

    weet iemand wat het kan zijn? de stukjes doen geen pijn.

    Reageer
    #2

    voelt de ene knie anders aan dan de andere? het is de meniscus die je kunt bewegen, maar dat kan dan bij allebei de knieen, voelt dit anders?
    pijn? Dik? gaat hij weleens op slot?
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #3

    De andere is anders, die heeft die stukjes niet.
    het zijn echt losse bobbeltjes, rondjes, die ook dichter onder de huid liggen nog dan de knieschijf enzo. En ik kan ze helemaal vrij bewegen onder de huid, wat een beetje eng voelt.

    Mijn knie doet absoluut niet pijn, is niet dik en schiet ook nooit op slot.
    Het enige is dat hij na die val enorm blauw is geweest en dat is het enige wat ik kan bedenken dat schade kan hebben gedaan.

    Reageer
    #4

    dan denk ik dat je gelijk hebt, er zal wat van de meniscus zijn beschadigd, zolang je geen last hebt hoef je niets te doen.
    mocht je last krijgen dan even naar de huisarts voor een verwijzing, danm moeten de losse stukjes eruit.
    maak je maar niet druk zolang het goed gaat.

    groetjes, Brenda

    Reageer
    #5

    ik denk dat ik sowieso maar een afspraak maak.
    je ziet ze namelijk ook zitten als ik mijn knie buig en dat ziet er eng uit. Ook vind ik het eng dat ze overal heen kunnen schieten, straks gaan ze ergens tussenzitten waar ik er wel last van krijg...

    maar blijft vreemd dat ze zo dicht onder de huid zitten?!

    Reageer
    #6

    ze zitten trouwens bovenop de knieschijf, en twee er net onder, maar echt bovenop het bot van de knieschijf nog, dus tussen de huid en de knieschijf in. (weet niet hoe ik het anders duidelijk kan maken).

    Reageer
    #7

    Het zou wat littekenweefsel kunnen zijn maar ik vind de optie van fragmentjes ook niet zo onlogisch. Laat de huisarts de knie even beoordelen, dan heb je vast meer gegevens en kunnen we gemakkelijker meedenken met je.

    Reageer
    #8

    Bedankt voor jullie antwoorden!
    ik heb vanmorgen een afspraak met de huisarts gemaakt, over een paar dagen kan ik terecht. ik laat wel even weten wat eruit is gekomen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Zitten er misschien steentjes in je knie? Als je in de vuiligheid bent gevallen en als de wond niet goed schoon is gemaakt, dan kan er best straatvuil in de wond terechtgekomen zijn.

    Reageer
    #10

    hoi ilse,

    nee, er kunnen geen steentjes inzitten, want ik heb geen wond gehad. Ik ben toen met de gladheid gevallen met mijn fiets omdat ik plots hard moest remmen en landde op die knie op de met ijs bedekte straat. Daardoor schuurde die niet open, maar was wel knal en knalblauw.

    Reageer
    #11

    Dat zijn vast fragmenten van de knieschijf die bij de val zijn afgebroken... Ben je al bij de huisarts geweest?

    Reageer
    #12

    nog niet anoniem, ik heb morgen een afspraak.

    ben vandaag gewoon gaan sporten, dat doe ik immers al die maanden al, en echt totaal geen last. kan ook geen deuk of wat dan ook in de knieschijf ontdekken ofzo, waar die stukjes dan zouden moeten missen.

    mijn vriend denkt dat het misschien ook cysten kunnen zijn. maar goed, ik hoor het morgen hopelijk wel.

    Reageer
    #13

    ik ben bij de huisarts geweest, het zijn hoogst waarschijnlijk verkalkte hematoompjes, maar kunnen ook kleine stukjes bot zijn. Beide heeft geen gevolg, laten ze gewoon zitten.
    (ook al heb ik liever dat het eruit wordt gehaald.. huisarts zei, daar gaan we niet voor in een knie snijden, want is onschuldig!)

    voor de zekerheid wordt er een runtgenfoto gemaakt.

    Reageer
    #14

    Fijn dat je duidelijkheid hebt! Hopen dat de röntgenfoto de diagnose bevestigd. Verstandig dus dat je even naar de huisarts bent gegaan, nu heb je tenminste zekerheid.

    Reageer
    #15

    de foto is gemaakt, het waren geen botstukjes.
    dus verkalkte bloeduitstortingen.

    Reageer
Reageer op: losse harde stukjes (bot?) op knie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief