Wat is dit voor harde bult naast/onder knie?

 • #1

  Dag,

  Ik heb jaren geleden, bijna 10 jaar geleden toen ik 11 jaar oud was, een keer een hele pijnlijke val gemaakt tijdens een avondje judotraining. Mijn judomeester destijds, het was een vrij brute man zonder gevoel (ik neem hem dit kwalijk), wilde een worp voordoen met mij, alleen ik was er niet op voorbereid en zonder waarschuwing deed hij de worp en klapte ik (ik had geen tijd om val te breken omdat ik niet wist wat er gebeurde) hard op de grond waarbij, voor zover ik mij kan herrineren, met mijn linkerbeen vlak hard tegen de grond kwam waarbij de onderkant van de knie tegen de grond aankwam en ik denk inscheurd/afscheurde. Ik voelde toen iets knappen en het deed heel erg pijn. Ik heb er wel een aantal maanden last van gehad waarbij ik steeds bij het lopen en traplopen geregeld door m'n knie inzakte, letterlijk. Ik weet eigenlijk niet waarom ik niet naar de dokter ben geweest destijds, ik denk omdat ik er wel mee om kon gaan voorzichtig en het niet zo was dat ik helemaal niet meer kon lopen. Alleen mijn knie was onstabiel. Afijn, dat valt niet meer terug te draaien. Na verloop van tijd is het uit zichzelf hersteld, en ik zakte ook niet meer door mijn knie, ik heb de hele middelbare school periode er vrijwel geen last van gehad meer (5 jaar lang).

  Nadat mijn knie herstelde (dus ook tijdens middelbare school periode) kwam er een aan de rechterzijkant van de knie, een beetje rechtsonder, een permanent vreemd soort stuk aan de knie, het voelt hard alsof het een stuk bot is, een soort knobbel. Als ik mij knie strek en vice versa, en ik voel aan het bult, dan beweegt het ook mee met de spieren. Ik heb het jaren geaccepteerd, omdat ik er nooit last van had. Maar ik zou graag willen weten of iemand kan vertellen wat dit is? Ik weet ook niet zeker wat er precies is gescheurd of beschadigd na die val, maar nadat het zichzelf herstelde kwam die rare harde bult wat nooit is weggegaan. Het is vergelijkbaar met een bult aan de zijkant van mijn middelvinger die ik kreeg toen ik die vinger in een rare stand gescheurd had, alleen die bult verdween helemaal na een paar jaar. Deze bult (is het wel een bult? wellicht een soort bijgegroeid stuk bot?) in knie heb ik nu denk ik wel bijna 9 jaar.

  Nou wil het vreemde dat ik sinds ik van de middelbare af ben natuurlijk minder vaak beweeg, nu heb ik af en toe bij het lopen klachten dat het licht zeurt/pijn doet bij lopen. Bij rust en zitten is dat gevoel helemaal weg, maar ben ik een tijdje immobiel, en ga ik dan weer in normaal tempo lopen dan is die pijn weer erg aanwezig, na een tijdje lopen ebt de pijn langzaam weg, alleen helemaal weg is hij niet als ik die klachten heb, minimaal is het een zeurderige pijn. Ik snap niet goed waarom ik er jaren geen last van heb gehad, en opeens terugkeert in andere vorm. Daarbij moet ik vermelden dat ik ook tussenpozen heb gehad waar ik totaal geen pijn heb gehad bij lopen, ben op vakantie geweest in London met veel lopen, geen pijn. Echter toen ik weer naar mijn studie ging, kreeg ik weer last.

  Heeft iemand enig idee wat dit is?

  Reactie
  #2

  Dat is zonder verder onderzoek moeilijk te zeggen.
  Er zal toch even iets beter naar gekeken moeten worden. Ga dus nar je huisarts en vraag een verwijzing voor de orthopeed.

  Reactie
  #3

  heb het zelfde wat jij heb op runt gefotos is het niet tezien ma op oog wel ik heb onderzoek aan geveraagt is nu  afwachten op de emmeryscan ga krijgen precies zelfde wat ik dus ook heb.

  Reactie
  #4

  Betreft mogelijks een baker cyste of meniscus cyste

  Reactie
Reageer op: Wat is dit voor harde bult naast/onder knie?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief