Bult knie

 • #1

  Mijn rechter been kan ik op het moment minder belasten ivm knie blessures zoals meniscus en kruisband scheur. Met krukken kan ik er licht gewicht op zetten en lopen.

  Nu merk ik de laatste tijd dat mijn linker (goede) knie knakt bij elke buig beweging. Ook tijdens het lopen met krukken knakt mijn linker knie bij de buig beweging. Verder heb ik een aanhoudende zeurende pijn in mijn linker knie. Ben hier een tijdje terug al mee naar de huisarts geweest maar die dacht aan overbelasting.

  Nou merk ik sinds vandaag dat als ik mijn linker knie aanspan, er een dikke bult zit. Aan de linker kant van mijn knieschijf, schuin aan de onderkant (zie foto’s). Wat zit er anatomisch gezien op die plek van de knie en is zo’n grote bult normaal bij overbelasting? In combinatie met kraken bij elke beweging?

  Bijlagen:
  Reageer
  #2

  Nee, dat is niet normaal.
  En helaas via een forum ook niet te beoordelen.
  Ga er mee naar je huisarts of een fysiotherapeut, voor je straks helemaal niet meer lopen kunt!

  Reageer
  #3

  Aanvulling:
  Een fysiotherapeut kan je knie beoordelen en bijvoorbeeld tapen ter ondersteuning

  Reageer
  #4

  Bedankt voor het antwoord. Ik ben er al mee naar de huisarts geweest maar die was heel stellig; hier gaan we niks mee doen niks aan de hand. De fysiotherapeut ben ik vorige week nog geweest, die dacht ook aan ‘gewoon’ overbelasting. Ik heb begin juli weer een afspraak bij de orthopeed in het ziekenhuis dus dan hoop ik dat die het wel serieus neemt. Heeft u tussentijds advies? Gewoon zo min mogelijk belasten denk ik?

  Reageer
  #5

  Op dit forum krijg je geen advies van een arts, dat even voor de duidelijkheid.
  Ik zou even contact opnemen met je orthopeed, die kan je het beste adviseren en ook je fysio "bijsturen" er zo mogelijk wel iets mee te doen.

  Reageer
Reageer op: Bult knie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief