vocht in knieholte, vochtbult achter de knie

 • #1

  Hoi,

  Graag zou ik willen weten of iemand weet hoe het kan dat je opeens een vochtbult achter de knie kan krijgen? Zover ik mij kan herinneren heb ik geen rare bewegingen gemaakt, alleen heel lang gewandeld/geslenterd (4uur op de huishoudbeurs), de zwelling zat er na 2 dagen, ook heb ik last van mijn botje/spier aan de buitenkant van mijn bovenbeen en dat trekt door mijn bovenbeen naar knieholte/kuit, ik kan niet zeggen dat de pijn ondraaglijk is meer irritant!

  Ik ben naar de dokter geweest en die dacht aan een cyste of een slijmbeursontsteking, ik heb een echo van de knie laten maken en er zit geen cyste in, nu wil ik dus naar de fysio gaan om te kijken of hij misschien weet wat dat is.

  Zijn er misschien mensen die dit ook hebben gehad?

  (ps, sorry voor het lange verhaal)

  Gr. Sol

  Reactie
  #2

  Vocht in een gewricht is een reactie op 'iets' dat niet goed zit, bijvoorbeeld als gevolg van een ontsteking of overbelasting.
  Als de klachten blijven bestaan is dit reden voor verder onderzoek door een orthopeed.

  Reactie
  #3

  laat eens met een echo naar de knie kijken door een fysiotherapeut

  Reactie
  #4

  Een simpel antwoord, de cyste vormt zich dankzij slijtage in de knie heb zelf net een nieuwe knie gehad dus spreek uit ervaring.

  Reactie
  #5

  Ik loop al jaren met vocht in mijn knie. Op 6 december ben ik geopereert en ze hebben mijn knie schoon gemaakt en een stukje losse meniscus verwijderd. Mijn knie is tot op de 3de graad versleten. Nu heb ik het probleem dat ik nog steeds pijn en vocht in mijn knie heb, voornamelijk in de knieholte, de orthopeed weet het ook niet meer. Waar kan ik nu nog heel met dit probleem?? Iemand een idee. Gr Roos

  Reactie
  #6

  Ik heb zelfde probleem, ben al 4 x geopereerd en nu is het weer helemaal mis. Maandag maar weer naar de dokter, ik heb in het verleden ingescheurde knie en kruisbanden gehad. Nu waarschijnlijk weer het zelfde probleem!

  Reactie
  #7

  Hallo, ik ben 14 en ik heb er ook last van.
  Ik ben naar de dokter geweest en heb er een echo van laten maken.
  Maar het kan toch niet zijn dat het versleten is, want ik ben nogal jong,
  En op een operatie zit ik niet te wachten.
  Mvg

  Reactie
  #8

  Na lichte pijn en irritatie klachten aan mijn knie bemerkte ik een cyste in mijn knieholte. Dit viel mij pas op na afloop van de behandeling door de fysiotherapeut voor de eerder genoemde klachten. De cyste was waarschijnlijk het gevolg van overbelasting en/of verkeerd gebruik van de spieren e.d. rondom de knie (kan dus ook bijv. de kuit zijn). Ik ben er niet mee naar de arts of fysio geweest Na een tijdje is de cyste vanzelf weer weg getrokken.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het is een vraag van 8 jaar geleden, maar ik wil even op reageren, want ik heb hetzelfde, en nog steeds. Mijn knieën worden dik en pijnlijk bij te veel bewegen. Op mijn hurk of kleermakerszit, kan ik het niet meer. Ik heb een scan laten maken, daaruit kwam dat de kraakbeen is gebroken,  bij beide knieën. Ik kon laten opereren of met oefeningen er mee leren leven. Ik heb voor dat laatste gekozen.

  Reactie
  #10

  Even googlen op Bakerse cyste. Kan een oorzaak zijn van vochtophoping achter de knieholte.

  Reactie
  #11

  Ook ik het een vochtbult in mijn knieholte, is ondekt via een echo maar mijn onder been is soms zo dik wat kan ik daaraan doen

  Reactie
  #12

  ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
Reageer op: vocht in knieholte, vochtbult achter de knie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief