bobbel boven knie, vocht "/> bobbel boven knie, vocht in knie - Medische Forum - Dokter.nl

bobbel boven knie, vocht in knie

 • #1

  Hallo,

  Sinds een tijdje zit er een vrij grote bobbel boven m'n linkerknie. Je kan het indrukken, dus neem aan dat er vocht inzit. Heb geen rare dingen gedaan en geen blessure gehad. Heeft iemand enig idee waarom zoiets ontstaat en wat ik er aan kan doen? Heb er trouwens geen last van.

  Reageer
  #2

  hoort er niet, dus even aan de huisarts laten zien.
  Brenda

  Reageer
  #3

  De ziekte van Osgood-Schlatter is een ziekte waarbij er pijn optreedt op de plaats van de aanhechting van de kniepees aan het scheenbeen. Hierbij ontstaat er een gevoelige bobbel op het scheenbeen net onder de knie.

  De ziekte komt vooral voor bij jongens tussen de 10 en 16 jaar. Bij meisjes komt het iets minder voor, dan echter vaak iets eerder, 8-12 jaar. Het ontstaat wanneer ze in de groeispurt zijn en aan sport doen. Er ontstaat een zichtbare bult onder de knie die gevoelig is en warm aanvoelt. Klachten ontstaan vooral na het sporten waarin veel gerend, gesprongen of geknield wordt. Hierdoor ontstaan er grote krachten op de kniepees en voelt men pijn bij de bult. De aanhechting van de kniepees op het scheenbeen is geïrriteerd en ontstoken en vaak vormt zich hierdoor op den duur (na enige maanden) op die plaats wat meer botweefsel dan normaal.

  Reageer
  #4

  hallo,

  ja maar wat doe je er aan? ik heb nu sinds twee dagen eeen dikke rode knie. Het doet niet heel erg zeer, alleen als ik stil sta, dan voel ik een soort getintel of steek. het begon met een rood bultje en ik dacht dat ik gewoon gestoken was, door een mug of zo. het voelt ook warm aan.

  groetjes marielle

  Reageer
  #5

  In chronische gevallen van Osgood-Schlatter waarbij conservatieve behandeling geen effect heeft, en de klachten dus op latere leeftijd persisteren, is chirurgie de aangewezen behandeling met operatieve verwijdering van losse fragmenten.

  Reageer
  #6

  Dat is niet waar want mijn dochter van 12 heeft al 2 jaar zo'n bobbel op der knie en die gaat niet weg

  Reageer
  #7

  Hoi ik heb ook een bobbel net onder me knie sinds kort maar zat altijd al een kleine verdikking maar was bot volgens mij en nu sinds enkele weken deze maar niet pijnlijk en niet rood dus eigenlijk geen last van maar toch wel raar.

  Reageer
  #8

  Ik zou er toch maar eens mee naar de dokter gaan.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @Robbie, nu zo een twee jaar verder sinds de laatste reactie.

  Wat is de status van je knie en de genomen stappen?

  Groeten Richard

  Reageer
  #10

  Hi ik heb geen last van me knie maar van me scheenbeen ik ben paar weken geleden geopereerd aan me scheenbeen omdat die gebroken was maar ik heb sinds kort een bult aan de zijkant van me scheenbeen en het doet geen pijn maar wel als je erop druk iemand enig idee wat het kan zijn

  Reageer
  #11

  Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
Reageer op: bobbel boven knie, vocht in knie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif