spierpijn na slapen

  • #1

    ik heb nu ongeveer een week last van spierpijn in m'n bovenarmen en schouders. en dan vooral als ik sochtends wakker wordt, dus na het slapen. ik slaap altijd op m'n zij dus heb geprobeerd om op m'n rug te gaan slapen maar daardoor slaap ik nu meteen veel slechter.
    heb m'n matras ook al omgedraaid maar lijkt me sterk dat dat het is aangezien het matras een jaartje oud is.
    heeft iemand hier ervaring mee of is er een andere verklaring voor het wakker worden met spierpijn? krijg m'n armen nog geeneens de lucht in dus hoop dat het snel ophoudt... 🙁

    Reageer
    #2

    Spierklachten in beide armen en beide schouders wordt meestal veroorzaakt door spanning. Als dit het geval is bij u; zijn uw schouders, rug, nek en schouders alleen 's ochtends zo gespannen en hard? Of heeft u deze klachten ook overdag? Meestal is de oorzaak houdingsafhankelijk of is er een relatie met spanning en stress.

    Reageer
    #3

    [b]Mariette schrijft:[/b]
    [quote]ik heb nu ongeveer een week last van spierpijn in m'n bovenarmen en schouders. en dan vooral als ik sochtends wakker wordt, dus na het slapen. ik slaap altijd op m'n zij dus heb geprobeerd om op m'n rug te gaan slapen maar daardoor slaap ik nu meteen veel slechter.
    heb m'n matras ook al omgedraaid maar lijkt me sterk dat dat het is aangezien het matras een jaartje oud is.
    heeft iemand hier ervaring mee of is er een andere verklaring voor het wakker worden met spierpijn? krijg m'n armen nog geeneens de lucht in dus hoop dat het snel ophoudt... :([/quote]

    Weet je zeker dat het spierpijn is? Kan het niet een afknelling zijn van de zenuwen?

    Reageer
    #4

    Heb er nu weer last van en een tijdje geleden ook,
    het doet pijn als ik mijn linker arm probeer te bewegen, volgens mij ligt het aan dat ik verkouden ben

    Reageer
    #5

    Spierpijn is een van de eerste tekenen van de griep, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je een verkeerde slaaphouding hebt.

    Reageer
    #6

    Ik ben nu net wakker geworden met buikspierpijn.. heb gister niks bijzonders gedaan en heb ook een beetje last in m'n schouderbladen, iemand enig idee hoe dit komt?

    Reageer
    #7

    ik word ook heel vaak wakker met spierpijn, maar dan vooral in mijn onderlichaam. Ik voel mijn benen niet echt en heb moeite met het bewegen van mijn benen dus ook lopen.

    Reageer
    #8

    Hey allemaal!

    Vorige week werd ik wakker (gelukkig). Er was helaas een probleem (eigenlijk meerdere haha!), ik had spierpijn in mijn arm en schouder. Het voelde niet fijn. Het was alsof ik gevochten had met een ander persoon (ik vecht nooit met andere personen hoor, wees maar gerust haha!). Hoe is dit mogelijk? Heeft iemand hier een verklaring voor? Ik ben bang dat ik ziek aan het worden ben, maar ik voel nog fris en fruitig dus ik denk het niet.

    Groetjes!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hallo.

     

    Sinds een week of 2 word in de ochtend wakker met flink spierpijn, dan in mijn heup/bovenbenen, de dag erna meer in mijn onderrug en schouders, dan weer in mijn armen en voeten.

    Sinds 2 dagen Is mijn linker voet erg opgezwollen en heb ik hier veel spierpijn aan, as maandag moet ik naar de dokter, lijkt op een ontsteking, weet niet of zoiets door kan trekken naar de rest van het lichaam?

    Momenteel veel aan de hand, midden in een verhuizing, veel werken, mijn moeder is geopereerd dus extra zorgen voor haar, auto kapot gehad noem maar op!

    Ik denk zelf dat stress een grote factor speelt want voel me verder niet ziek, grieperig, of wat dan ook in de richting en ben wel gewoon erg vitaal, af en toe wat moe en onrustig gevoel.

    Groetjes!

    Reageer
    #10

    Ik denk dat stress en spanningen hier toch een grote rol in spelen

    Reageer
    #11

    Wat ook spierpijn kan veroorzaken is het gebruik van cholesterol verlagers als bijwerking. Hierover is veel informatie te vinden op het internet onder de noemer van cholesterol verlagers en spierpijn. Misschien herkent U zich in deze informatie en kan U daarna dit bespreken met Uw huisarts.

    Met vriendelijke groet Tiny.

    Reageer
    #12

    Hallo,

    Iemand een idee wat dit is?

    Ik heb sinds een aantal maanden last van hoge spierspanning in mijn armen/schouders en ook lichte spanning bij mijn nek. Tja ik zeg spierspanning omdat het heel gespannen voelt, soms ook echt pijnlijk. Het is met name aan de binnenkant van mijn arm wat doortrekt tot mijn vingers. Ik had het eerst in mijn linkerarm en nu ook in mijn rechter en het wordt nu wel hinderlijk. Ik ben bij de huisarts geweest die het niet goed wist en me naar de fysio heeft verwezen. Hier ben ik al een tijdje bezig en het is erg zoeken. Misschien iemand die dit herkent?

    Reageer
    #13

    @Paty Misschien tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Let wel. Bloedonderzoek zegt weinig over tekorten. Denk  aan onder andere magnesium. Een orthomoleculair therapeut zou je daarover advies kunnen geven. Verder kan een osteopaat in bepaalde gevallen meer bereiken. Ook kunnen electromagnetische velden van invloed zijn op je lichaam.

    Reageer
    #14

    Dankje Catootje. Ik ben 2 maanden terug magnesium gaan slikken...maar dat lijkt tot nu toe niks te helpen. Kunnen spanningen dit ook veroorzaken? Ik zit in een reorganisatie dus helaas ook stress maar eerder niet dit soort klachten gehad.

    Reageer
Reageer op: spierpijn na slapen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief