Herstel na operstie van gebroken knieschijf

  • #1

    Op 15 mei heb ik met een val van de fiets mijn knieschijf gebroken. Op 24 mei ben ik hieraan geopereerd. Operstie was geslaagd met pennetjes en ijzerdraad. Tot 10 juni heb ik brace/spalk gedragen. Zonder belasting ben ik redelijk pijnvrij, maar mijn knie is uiteraard helemaal stijf.
    Gister eerste fysio oefeningen gehad. Fysiotherapeut verbaasde zich dat ik geen oefeningen van chirug had meegekregen. Gelukkig ben ik heel sportief, deed tot aan de val minimaal 4 keer per week aan sport. Tirnen, hardlopen, power en roeien bij sportschool en yoga. Maar ik maak me zorgen over het herstel en de toekomst. Ik ben 60. Kan ik straks weer sporten, hiken, skiën?

    Op 10 juli, precies over een maand, moet ik terug naar chirurg.
    Doel is dat de knie dan 90 graden kan buigen.
    Tips? Waar moet ik rekening mee houden?

    Reageer
    #2

    Ik denk dat de beste tip is om vooral geen tips van andere mensen op te volgen, maar met je fysiotherapeut te overleggen.
    Die heeft de vinger aan de pols (knie) in jou specifieke geval en kan daardoor adviseren wat wel en wat vooral niet te doen.
    Tips die voor de één goed waren, kunnen voor iemand anders een absolute no go zijn en de revalidatie juist vertragen.

    Reageer
Reageer op: Herstel na operstie van gebroken knieschijf


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief