meer fysio of tijd voor a"/> meer fysio of tijd voor arts - Medische Forum - Dokter.nl

meer fysio of tijd voor arts

 • #1

  ik ben een vrouw van 23 en til voor de sport die ik doe zware gewichten.Nou heb ik al 3 jaar vage rugklachten die komen en gaan , maar sinds het begin van dit jaar is het niet meer mogelijk mijn sport uit te voeren vanwege de pijn. Ik ben nu al bij 6 verschillende fysio geweest in de tijdspan van 3 jaar en ik zie en voel geen verbetering. Is het tijd om de artsen route te gaan nemen is mijn vraag.
  ik zal zo kort mogelijk de klacht proberen uit te leggen. De pijn gaat om een scherpe pijn rechts/midden van het sacrum. De pijn is aanwezig bij het buigen en hol maken van de rug. Voornamelijk s ochtends en de dag na het sporten of bij het kracht zetten tijdens het optillen van een gewicht waarbij het gewicht schuin voor het lichaam hangt. Dit is een heel beknopte samenvatting. als ik mijn rug isoleer in de oefeningen zonder heupbuiging erbij is er geen pijn. Buikspieren zijn sterk. SI gewricht is nagekeken en in orde. Nu al maanden bezig met heup stabiliteits oefeningen. Rust helpt overigens ook niet met de pijn. Geen enkele stretch of kracht oefening geeft verlichting. Wat mij over de jaren heen is voorgeschreven door fysios: rust, SI oprekken, Stabilietitsoefening voor heupen, eindeloos buikspieren trainen, bilspieren trainen, diepe massage, dry needling, chiropractor.
  Is het tijd om te stoppen met eindeloos oefeningen en over te gaan naar foto's van mijn rug om wijzer te worden of is dat niet van toegevoegde waarde met deze klachten?

  Reageer
  #2

  Ik zou dat met je huisarts bespreken, die is degene die dan gelijk een verwijzing kan geven.
  Maar even terzijde, als je zwaar traint en daarmee chronisch overbelast, is er geen fysiotherapeut of oefenprogramma wat zal helpen.
  Dan zullen je klachten terugkomen zodra je weer op niveau gaat trainen.

  Reageer
Reageer op: meer fysio of tijd voor arts
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif