Langdurige rugpijn met uitstraling (+1jr)

 • #1

  Beste,

  Ik probeer het zo kort mogelijk te houden.

  In de afgelopen 4 maanden heb ik 6 keer "spit" (bij gebrek aan een betere naam) gehad. Tijdens deze aanvallen had en heb ik pijn bij hoesten, lachen, en naar het toilet gaan. Echter lijkt de pijn nu chronisch te worden en in aanvallen te komen. De klachten bestaan al ruim een jaar.

  De rugpijn zit rondom mijn stuitje. Doorbewegen (wandelen, fietsen etc) werkt 10 seconden en vervolgens komt de pijn op. Ik heb een kloppend pijnlijk gevoel aan mijn linkerflank, uitstralend naar voorzijde bovenbeen/lies, uitstraling naar kuit met stekende pijn en pijnlijke knie (dit doet mij denken aan Ischias).

  Verschillende rekoefeningen en krachtoefeningen gedaan en het volgende valt op:

  - Wanneer ik op mijn buik lig en diep ademhaal lijkt het alsof het gebied rondom mijn stuitje uit elkaar getrokken wordt. Dit wordt specifiek opgewekt door diepe inademen
  - Regelmatig / nagenoeg constant korte stekende pijnen (vooral richting de flanken, lies en onderrug)
  - voorover buigen gaat, maar omhoog komen doet enorm veel pijn en eenmaal in staande rechtop positie wordt pijn bijna ondraaglijk
  - op 1 been staan is een uitdaging ivm pijn
  - rekoefeningen van bijvoorbeeld hamstring maken klachten erger
  - bij masseren met bijvoorbeeld een tennisbal op aangedane positie is de pijn na afloop zo hevig dat ik het eerste half uur niet overeind kan komen. Zodra ik de beweging maak om omhoog te komen cq benen omhoog hef onstaat er een enorme stekende pijn die me velt.

  Aanvullende info:
  - ik ben hypermobiel
  - Hernia veelvoorkomend binnen familie
  - Dysfunctie SI gewricht / bekkeninstabiliteit veelvoorkomend
  - Krachttraining, dry needling, fysio,enzovoorts geprobeerd (enige wat redelijk helpt is TENS)
  - Rechtop zitten of liggen vermindert de pijn. Wel enorme stijfheid/ pijn bij weer opstaan

  Mijn eigen huisarts stuurt me naar de fysio of ik krijg oxycodon voorgeschreven wat me niet de oplossing lijkt ik wordt niet serieus genomen en blijf met de problemen lopen, vandaar dat ik het via deze route probeer. De wanhoop slaat namelijk toe. Al maanden tot een jaar heb ik amper een leven, sport opgezegd, 14(!)kg aangekomen, constante pijn, enorme belemmering in werk en algeheel functioneren.

  Ik hoop heel erg dat jullie mij kunnen helpen. Het enige wat ik graag wil is dat iemand dit verhaal serieus leest en een duidelijk advies geeft of een idee uitspreekt van mogelijke oorzaken. Mogelijk kan dat ook helpen om gerichter met de HA in gesprek te gaan voor eventuele verwijzingen, behandelingen etc.
  Alvast vriendelijk bedankt.

  Met vriendelijke groet.

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Even voor de duidelijkheid, je krijgt hier geen advies van artsen of specialisten.

  Maar als ik jou was,zou ik een verwijzing vragen naar een revalidatie arts of Pijnpoli. Daar kan gekeken worden naar de staat van je rug en bekken,bekkeninstabiliteit en hypermobiliteit zorgt vaak voor slijtage/artrose en vergroot de kans op een hernia. Na onderzoek kan er dan gekeken worden wat de eventuele behandel mogelijkheden zijn.

  Alle klachten die je beschrijft, herken ik. Ik heb dezelfde problemen in mijn bekkengebied als jij,bij mij hebben  zenuwblokkades in de s.i. gewrichten de klachten een heel stuk verminderd. Maar ik had daarvoor ook meerdere hernia's en had op mijn 30e al ernstige slijtage in mijn rug en bekken. Ik ben bij de Pijnpoli terecht gekomen na de operatie aan die hernia's, omdat dezelfde pijnklachten bleef houden die jij hier omschrijft.

  Reageer
  #3

  Er zou toch eens gekeken moeten worden of het geen hernia is. Vraag aan de huisarts een verwijzing voor de orthopeed

  Reageer
  #4

  Heb je ook osteopathie gehad? Verder wat hypermobiliteit betreft. Heeft ook oorzaken. Onder andere tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Misschien wat aan bij te sturen.

  Reageer
Reageer op: Langdurige rugpijn met uitstraling (+1jr)
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief