rare symptomen, pijn in onderbenen en botten

 • #1

  Hallo! ik weet niet of je het gevoel kent: als je een ijsblok op een lichaamsdeel hebt gelegd, wordt die plek zowat ongevoelig, het geeft een raar gevoel. Wel, dat gevoel heb ik nu al 2 weken aan mijn rechterbil, maar ik heb er geen ijsblok opgelegd.. ook heb ik, als ik ter plaatste moet lopen of in de tae-bo oefeningen moet doen waarbij ik veel druk zet op mijn benen, heel veel pijn in mijn onderbenen. Maar het is geen spierpijn ofzo, het is echt pijn in mijn botten... Kan iemand mij helpen?
  groetjes

  Reactie
  #2

  Tae-Bo is een intensieve bewegingsvorm. Als je intenstief Tae-Bo beoefent, heb je dus een erg goede conditie, zou ik zeggen. Maar dat neemt niet weg dat je door grensverleggend bezig te zijn en je conditie steeds verder uit te breiden, dat je niet jelichaam kunt overbelasten en dat het protesteert. In dit geval zou het aan te raden zijn een week of twee rust te nemen, en niet deel te nemen aan deze intensieve en zware lessen. Als je voldoende rust neemt, kan je lichaam zich herstellen, en kan dit vervelende gevoel misschien wegzakken en vanzelf overgaan.
  Je kunt ook nu al naar de huisarts gaan en een lichamelijk onderzoek laten doen, misschien wel naar een hernia. Ik vind het vreemd dat je last hebt van je bil namelijk. En kan de trainer je niet adviseren, ik neem aan dat er medisch onderlegde mensen rondlopen bij jouw club die veel weten over blessures tijdens of als gevolg van de sportlessen.

  Reactie
  #3

  Inderdaad overbelasting, dus rust nemen. Hernia klachten zijn meestal maar aan één kant. Bij jou zijn het beide onderbenen.

  Reactie
  #4

  Een heel gevaarlijke situatie ontstaat als er een grote hernia druk geeft op de zenuwen die de blaas en darm functie en sluitspieren controleren.Er wordt pijn gevoeld over de bilregio,een voos gevoel op de zitregio en in ergere gevallen verliest men de controle over de blaas en darm functies.Dit heet het cauda equina syndroom,dit is een echte urgentie : indien niet snel hersteld is er een onherstelbare schade aan de desbetreffende zenuwstructuren.

  Reactie
Reageer op: rare symptomen, pijn in onderbenen en botten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief