Blijvende pijn knieholte/hamstring

 • #1

  Beste

  Een drietal jaar terug werd ik wakker en had ik pijn in de knieplooi van mijn linkerbeen. Was totaal pijnloos gaan slapen, maar toen ik wakker werd was het er plots. Geen flauw idee hoe het er gekomen is. Toen ik uit bed stapte zakte ik heel lichtjes door mijn knie. Na enkele weken is het lichtjes doorzakken stilletjes aan verdwenen, maar er bleef nog een bepaalde irritante pijn aanwezig.

  Volgens de huisarts was dit een ontsteking en diende ik ontstekingsremmers te nemen alsook enkele beurten bij een kinesist. Ik kan zeggen dat dit helemaal niets heeft opgelost. Ik nam dan maar de stap verder richting het ziekenhuis waarbij ze via echografie en scans een lichte ontsteking zagen op een pees die de hamstring met de kuitspier verbindt. Er werd hier toen cortisonen ingespoten, maar ook dit heeft niks geholpen.

  Ik bleef met dezelfde irritante pijn rondlopen. Ik kan de pijn als volgt beschrijven: bij het rusten (in bed liggen, in de zetel zitten, op een stoel zitten) een blijvend knagend gevoel over de gehele hamstring. De flexibiliteit is ook beduidend veel minder in mijn linkerbeen. Wanneer ik iets van sport doe, dan lukt dit wel, doch de pijn wordt erger en erger naarmate ik die dag sport. Ik heb dan ook wel meestal slapeloze nachten na dat ik gesport heb, mede door de blijvende knagende pijn die ik voel. Ik voel dan ook de dag er na, dat mijn linkerhamstring stroef aanvoelt, terwijl al de rest van mijn lichaam soepel aanvoelt.

  Opnieuw ging ik terug naar het ziekenhuis en deed ik een scan van mijn rug alsook werd er een emg uitgevoerd daar er gedacht werd dat ik met een geknelde zenuw zat. Resultaat: geen geknelde zenuw en in mijn onderrug zagen ze een heeeeeel kleine ‘bulging’ van een ruggenwervel, maar niet dat deze ooit voor problemen mocht zorgen.

  Omdat ik toch met pijn bleef zitten, probeerden ze toch om via een scan, in mijn onderrug tegenaan een zenuw, een vloeistof in te spuiten, maar ook dit heeft niks geholpen.

  Verder kreeg ik de mededeling dat ze niet weten wat het is of hoe ze me kunnen helpen, en dat ik een kort gespierde lichaamsbouw heb, en dat dit mogelijks een oorzaak is van mijn pijn en ik hiermee moet leren leven.

  Ik ben ondertussen nog maar 25 jaar en hoop om toch nog redelijk wat sportieve jaren te kunnen meemaken, maar met de pijn die ik elke dag voel, demotiveert mij dit zo hard...

  Is er iemand die zichzelf ooit in dergelijke situatie heeft bevonden?

  Reageer
Reageer op: Blijvende pijn knieholte/hamstring
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief