Botoedeem in SI gewricht

  • #1

    Ik heb sinds juli 2020 last van mijn bekken/heup. In oktober werd uiteidenlijk de diagnose gesteld op een MRI, ik heb botoedeem op mijn rechter SI gewricht. Ik ben een zeer frequente (marathon)loper. Ik heb sindsdien niet meer gelopen en al mijn activiteiten maximaal beperkt (zelfs wandelingen doe ik niet meer) Ik moet veel rusten en op een rustige manier in beweging blijven (fietsen en core stability oefeningen). Ik ben nu bijna 7 maanden later na de eerste MRI, ik heb er ondertussen nog 2 gehad. Helaas was er geen verbetering op de MRI te zien. Heeft iemand ervaring met botoedeem in het bekken? Tips om de genezing te versnellen? Do's and don'ts? Hoe lang duurt het herstel?

    Reageer
    #2

    Hey,

    Geen ervaring met het bekken,ik heb wel botoedeem in mn enkel.
    Jij schrijft dat je nu 7 maanden verder bent zonder verbetering. Ik ben nu bijna 2 jaar verder. Bij mij was er op de scans pas na meer dan 1,5 jaar minimale verbetering te zien. Ik kan nu mn voet met maximaal 7kg belasten, dat wil zeggen 4 seconden er op staan tijdens het oefenen met de fysio. Lopen dus nog steeds niet. Pijn heb ik na 2 jaar ook nog steeds.
    Dus niet om je te ontmoedigen,maar 7 maanden is best kort...
    Het enige wat je kunt doen om het zo snel mogelijk te verbeteren, is het heel veel tijd en rust geven. Je kunt dus eigenlijk niks doen helaas. Luister naar je lichaam, je arts en je fysio, dat helpt het herstel het meeste, heb ik inmiddels geleerd!
    Heel veel sterkte met je herstel, ik snap heel goed dat je er helemaal zat van bent!!!

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Bedankt!

    Geduld is niet mijn sterkste kant... ๐Ÿ™‚

     

    Reageer
    #4

    Haha, nou die van mij ook niet hoor??!!

    Maar ik heb de afgelopen tijd wel ervaren dat iets te enthousiast een stap vooruit, er weer 3 terug zijn......Het letterlijk en figuurlijk uitzitten is het enige wat je doen kan helaas. Kom hier af toe maar even klagen als je het zat bent,dat geeft mij het gevoel dat ik niet de enige ben!?

    Reageer
Reageer op: Botoedeem in SI gewricht


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief