SI gewricht disfunctie

  • #1

    Dag,

    57 jaar - man - 74 kg - zittend beroep - geen sport

    Al een 10tal jaren kan ik me bijna niet meer bukken.  Ik wordt dan als lui bekeken, geen karakter, geen inspanning doen.  Niet tof.

    Regelmatig heb ik hevige pijn in mijn bekken, uitstralend naar billen, voorkant dijen.  In bed liggen gaat ook zeer moeilijk, vooral draaien en opstaan.

    De huisarts zegt SI gewricht door te zitten.  Veel sporten is het advies.

    De fysische geneesheer zegt SI disfunctie, is zeer gecompliceerd en doet er niets aan.

    Je kan altijd een CT laten maken zeggen ze, maar daar ben ik bang voor, ik heb al enkele mensen verloren die vaak RX stralen kregen (leukemie, Multipel myeloom, ...)

    In bijlage de trigger points.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Hoi,

    Ben je ook al bij een fysiotherapeut geweest? Die kan je ook helpen om je s.i. gewrichten losser te maken. En je oefeningen te geven die je thuis kunt doen om je rug losser te houden en je buik en rug spieren te versterken.

    Van een ct scan ga je echt niet zo maar dood,anders werden die niet dagelijks van mensen gemaakt. Een ct of mri kan wel zinvol zijn om te kijken waar je klachten vandaan komen als fysio ook niet helpt.

    Als het een probleem is wat niet op is te lossen, zou je nog een verwijzing naar een Pijnpoli kunnen vragen. Ik heb zelf door slijtage altijd pijn in mijn s.i. gewrichten en dat is daar zenuwblokkades in de gewrichten een heel stuk verbeterd. En daarnaast moet ik zelf zorgen dat mijn spieren sterk blijven om de gewrichten te ontlasten.

    Groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Je kan altijd een CT laten maken zeggen ze, maar daar ben ik bang voor, ik heb al enkele mensen verloren die vaak RX stralen kregen (leukemie, Multipel myeloom, …)Dit is toch wel een fabel. Daar overlijdt in W-Europa niemand aan. Een intercontinentale vlucht met een vliegtuig levert meer straling op[ dan Xray's en CT scans.

    Reageer
Reageer op: SI gewricht disfunctie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief