Zwakke gewrichten

 • #1

  Hallo,

  Man 29 jaar, sportief, drinkt niet, rookt niet, gebruikt geen drugs en normaal gewicht.

  2 jaar geleden kreeg ik last van knakkende / ploppende gewrichten. Eerst in de nek, later in de knieën. Dat kan op zich geen kwaad. Hierbij ontstonden ook maagzuurproblemen door reflux.

  Sinds begin 2022, ook ineens heel frequent blessures. Dan weer pols, elleboog, schouder en ga zo maar door. In de tweede helft van 2022 begonnen eigenlijk al mijn gewrichten te knakken / kraken, soms het gevoel alsof ze uit de kom schieten. Ik kan er maar weinig gewicht op zetten. Pak ik een pak melk uit de koelkast voelt het al alsof mijn schouder iets uit de kom trekt.

  Vervolgens ook nog spierkrampen, fasciculaties, zenuwpijn en gevoelsstoornissen op verschillende plekken in het lichaam (handen / voeten het ergst) en het feest is wel compleet.

  Huisarts dacht aan een polyneuropathie, de neuroloog iets concreter aan een dunnevezelneuropathie. Ik sta op een wachtlijst voor een biopt, en in die diagnose kan ik me voor een groot gedeelte wel vinden.

  Echter de gedragsproblematiek met krakende gewrichten komt niet voor bij dunnevezelneuropathie icm met doorlopend blessures hebben, ook wordt dit niet herkend door mensen in patiëntgroepen e/d.

  Nu tast ik in het duister. Ik voldoe op een groot aantal punten aan Ehlers Danlos (Hypermobiele type), wat ook een bekende oorzaak van dunnevezelneuropathie zou zijn. Echter is dit meestal erfelijk, en bestaan de klachten al van kinds af aan. Mijn "zwakke gewrichten" zijn in de afgelopen 24 maanden ontstaan. Ik heb altijd veel gesport inclusief krachttraining en nooit ergens last van gehad.

  Wie o wie weet wat mij zou kunnen mankeren? Ook de huisarts tast in het duister. Zelf denk ik aan eoa tropische bindweefselaandoening of auto-immuunziekte.

  Vitaminewaarden in bloed waren goed, ook bezinking was in orde.

  Reageer
Reageer op: Zwakke gewrichten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief