2 jaar lang pijn binnenkant meniscus

 • #1

  Ik ben 22 jaar en voetbalde altijd 3 keer in de week tot twee jaar geleden. Ik heb me rechter knie precies twee jaar geleden geblesseerd tijdens een voetbaltraining.

  Ik had geen warming up gedaan en ben gelijk tegen een bal aan gaan schieten. Ik voelde een klik en het deed heel even flink zeer maar ik kon wel doorvoetballen. Tijdens de training had ik er geen last van. Pas tijdens het douchen en de dagen erna had ik er veel last. Ik had nog geen idee wat het was en dacht er met wat rust wel van af te komen. Ik ben toen 2 weken later weer het veld op gestapt en bij de eerste balcontact hoorde ik weer die ‘klik’ en ging het dus mis.

  Ik ben toen de dag erna gelijk naar de huisarts gegaan en heb een foto laten maken van me knie. Vervolgens ben ik na de foto naar de fysio gegaan om daar weer aan me herstel te werken. Op de fotos was niks te zien maar de fysio wist al snel dat het de binnenkant van me rechter meniscus was door wat oefeningen. Hij zei dat er geen scheurtje in zat en gaf aan met wat oefeningen er wel van af te komen. Het ging inderdaad vrij snel erg goed en dacht dat ik er voorgoed wel van af was. Helaas heb ik mezelf tijdens het voetballen weer geblesseerd aan dezelfde knie. Dat was 6 weken na de fysio en in totaal 2 maanden na de huisarts bezoek.

  Vervolgens ben ik weer naar de fysio gegaan en heb ik langer rust genomen en dezelfde oefeningen gedaan. Dit omdat me knie niet dik werd en ook niet opslot ging, dus er was geen sprake van een scheurtje.

  Ik ben ongeveer na 4 maanden weer gaan voetballen en dacht er echt van af te zijn. Ik heb 3 weken kunnen voetballen maar toen ging het helaas weer mis. Ik baalde hier enorm van en besloot om nu echt een lange tijd rust te nemen met wat oefeningen.

  De pijn werd alleen niet echt minder in me knie en dus besloot ik na een aantal maanden een afspraak tr maken bij de podoloog. Helaas kwam corona er even tussen en duurde het dus vrij lang voordat ik een afspraak kon maken. Precies een jaar nadat ik me knie voor het eerst bleseerde had ik een afspraak bij de podoloog. De pijn was eigenlijk wel weggegaan maar toch ben ik maar gegaan omdat ik van iemand anders wilde horen wat het nou precies is. Ik heb hier ook een foto laten maken en na 2 weken gaf de podoloog aan niks te zien in me knie en dat ik eigenlijk alles wel kon doen zolang ik maar uitkeek.

  Ik heb nog even een maandje gewacht totdat ik dacht dat ik er zeker van was om weer te beginnen. Ook liep ik al een lange tijd hard en had ik me benen in de sportschool getraind. Richting de zomer van vorig jaar ben ik weer gaan voetballen. Dit ging weer 3 weken goed op de training. Totdat het helaas weer misging. Ik schoot de bal en voelde weer datzelfde gevoel in me knie. Het gekke is dat ik die dag en de dagen erna niet veel voelde, maar na 3 dagen begon de pijn weer aan de binnenkant van me rechterknie.

  Op dit moment was ik er echt helemaal klaar mee en besloot ik om nu echt een lange tijd te stoppen met voetbal en me gaan richten op me herstel.

  Na ongeveer een halfjaar voelde ik een lange tijd niks meer. Ik had ook een brace gekocht en dacht nu weer helemaal klaar te zijn om te gaan voetballen. Ik ben het rustig aan weer gaan proberen na maanden lang te hardlopen en me benen te hebben getraind. Het was augustus ongeveer dat ik het probeerde. Ik hield het nog geen week vol en ik raakte weer geblesseerd. Dit keer niet door een bal te schieten, maar ik viel heel lullig op de grond, maar me enkel zat vast in de grond dus ik verrekte me enkelband volledig en ging ook zwaar door me knie heen. Tot dat dag van vandaag heb ik hier nog steeds last van. Ik weet het op dit moment gewoon echt niet meer. Ik ben vorige maand nog naar de podoloog geweest, maar omdat me knie niet dik is en nooit op slot klachten heb gehad wil hij me ook niet helpen. Ik voel me echt door dit allemaal zeer slecht en kan me er echt goed over boos maken. Hoe kan het nou dat dit zo lang blijft en dat het niet hersteld kan worden.

  Ik vraag echt om hulp, is dit bij iemand herkenbaar en wat zouden jullie doen? Wat is het volgens jullie?

  Bedankt voor het lezen.

  Groet,

  Nico

  Reageer
  #2

  Hey,

  Denk dat maar 1 advies verstandig is:

  Ga naar een orthopeed en laat goed naar je knie kijken voor je hem echt kapot maakt.

  Je bent nog jong en moet er nog jaren mee doen. Dan kun je beter nu goed onderzoek laten doen i.p.v. hier misschien adviezen te krijgen van andere mensen met knie klachten,die misschien wel helemaal verkeerd zijn voor jou knie.......

  Sterkte,groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  bedankt voor uw reactie. Ik heb alleen een fout gemaakt in met bericht. Ik bedoel de orthopeed ipv de podoloog.

   

  ik ben dus al een aantal keren geweest bij een orthopeed om naar me knie te kijken. Volgens hem is er niet veel aan de hand, pas wanneer me knie dik wordt en wanneer ik slotklachten krijg, wil hij me pas onder het mes nemen om een kijkoperatie te doen. Vandaar dat ik het nu even niet meer weet. Moet ik naar een andere orthopeed gaan? Ik wil ook niet onnodig een kijkoperatie ondergaan want dat brengt ook weer schade aan. Lastig pakket

   

  groet,

   

  nico

  Reageer
  #4

  Hey,

  Heb je dan ook al een mri gehad?

  Je zou een second opinion kunnen vragen bij een andere orthopeed of je huisarts een verwijzing naar een Sportmedisch Centrum, bij een sportarts. Die zien ook heel veel blessures

  Reageer
  #5

  Dat kun je beter laten doen. Op rontgenfoto zie je niets van weke delenletsel.

  Kan ook via huisarts.

  Reageer
  #6

  Ik heb in totaal twee MRI scans gehad. Waarvan 1 bij een MRI centrum en 1 bij het ziekenhuis zelf. Beide scans zagen er goed uit, vandaar dat de orthopeed niet verder wil handelen.

  Reageer
  #7

  Dan zou je er van uit mogen gaan dat er idd niks stuk was op dat moment.

  Je schreef ook dat je in één actie zowel je enkel als je knie geblesseerd hebt. Klinkt bekend🙈 Heb ik ook gedaan, van het enkel gedeelte revalideer ik nog steeds. Mijn fysio zegt dat je, als één van beide blessures niet goed herstelt is, je van allebei last kunt blijven houden. Omdat je been niet stabiel is door teveel speling in knie of enkelbanden. Of allebei. Dit hoeft niet als dusdanig op een scan te zien zijn,of het is als hersteld letsel te zien. Maar het kan wel klachten blijven geven en weer voor nieuwe blessures zorgen en maken dat je belastbaarheid steeds minder wordt.

  Je zou nog een keer weer naar een sportarts kunnen gaan,met veel ervaring met knie en enkelblessures. En die naar je been laten kijken. En dan naar een sportfysio. Misschien is er door heel gerichte training nog winst te behalen.  Via een Sportmedisch Centrum kun je dat bijvoorbeeld doen,daar komen ook veel proffesionele sporters met dit soort klachten. Als je een verwijzing van je huisarts hebt, vergoedt je zorgverzekering het waarschijnlijk gewoon.

   

  Reageer
  #8

  Mijn vriend is trouwens na een hele zware knieblessure bij een podotherapeut geweest. Hij heeft na een loopanalyse bij de fysio toen in het ziekenhuis  zooltjes gekregen om de druk op zijn knie te verminderen tot de spieren er omheen sterker waren. Die worden nu elk half jaar door de podotherapeut gecontroleerd en zo nodig aangepast.

  Wat ik begreep zit een podotherapeut vaak ook in het pakket van de sport medisch centrum, maar je kunt ook zelf eens met je klachten informeren bij een podotherapeut  of ze misschien wat voor je kunnen betekenen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: 2 jaar lang pijn binnenkant meniscus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief