Al een tijd pijn binnenkant rechterknie

  • #1

    Zo'n 1,5 maand geleden met voetballen tegelijk met tegenstander tegen bal aangetrapt. Daarna pijn binnenkant rechterknie, beetje links.

    Dag of 2-3 slecht kunnen lopen, maar niets aan te zien geweest (niet dik, blauw, niets...). Daarna ging het steeds beter, de pijn bleef wel, maar werd minder.

    Destijds een verzorger naar laten kijken, die stelde vast dat het een binnenbandje van de knie was en vanzelf over zou gaan en ik gewoon kon gaan trainen.

    Heb er alleen last van met specifieke bewegingen, zoals het blokken van een bal en het schieten met buitenkant voet (rechts). Schieten met binnenkant voet, rennen of lopen gaat prima en totaal geen last nergens van. Soms last als ik op m'n hurken ga zitten, maar valt mee.

    Ben in de zomer doorgegaan met beetje trainen/lopen/voetballen, hield licht last maar ging prima.
    Gister de voetbaltrainingen weer begonnen, en met een breedte pass buitenkant rechts schoot het er weer in en/of speelde het weer op. Daarna toch wat meer last van.

    De verzorger denkt aan een binnenmeniscus, een evt. kneuzing (volgens hem kan dat makkelijk 1,5 maand duren, die pijn, waardoor ik er nu met specifieke bewegingen nog last van heb).
    Hij heeft het ingesmeerd met SRL, dit mag er vanavond af en dan moet ik volgens hem 2x 10 minuten ijzen (tussenpauze 2-3 uurtjes). Morgen moet ik voor de training bij hem terugkomen...

    Het is vervelend dat je niet voluit je sport kan beoefenen en ik vraag me af wat het nou echt is (geen scheurtje kraakbeen/meniscus?). De verzorger drukte specifiek op 1 plek op het bot wat gevoelig/pijn was/deed. Vandaar zijn constatering van de binnenmeniscus. Met bepaalde knieoefeningen die ie deed voelde ik he-le-maal niets. Erg vreemd.

    Weet iemand hier meer over of wil iemand zijn ervaringen/kennis hierover delen? Graag, alles is welkom. Want ik word er goed gek van. Lekker voetballen is het liefste wat ik doe.

    Reageer
    #2

    Wat jij hebt heb ik ook, heb zelfs een kijkoperatie gehad. Ik heb het ook met binnekant trappen. Pijn is echt soms heel erg. Ook dat bot wat jij zegt is bij mij ook zeer pijnlijk. Rara wat is het?

    Reageer
    #3

    Ik loop nu 1x p/w bij de fysio, die er minuut of 10-15 wat op "masseert". En na iedere inspanning (training/wedstrijd) ijs ik het 5-10 minuutjes voor de doorbloeding.

    Het schijnt een "gleuf" tussen je knieband en meniscus te zijn, die wat "geïrriteerd" of gekneusd is evt.!
    Bij mij wordt het langzaamaan minder, maar het zit er nog wel. Ik hoop dat het uiteindelijk helemaal wegtrekt. Het is volgens mijn verzorger en de fysio adhv mijn klachten geen scheurtje in de meniscus. Het is echt bij een specifieke bepaalde beweging.

    We gaan het meemaken...

    Reageer
    #4

    Ik heb het zelfde probleem, Ga nu naar de huisarts en die kan me doorverwijzen naar een speciaal knie spreekuur in het ziekenhuis. Hoop dat ze daar op een mri of foto iets kunnen zien

    Reageer
    #5

    Bij mij is het dmv fysio en gewoon doortrainen/spelen (je voelt zelf wat je wel/niet kan) overgegaan.

    Bizar, maar tot op heden geen last meer van gehad.

    Reageer
    #6

    Ik heb hetzelfde probleem. 5 weken geleden met de voetbal opgelopen. en sindsdien 1 x getraind (toen uitgevallen)
    Als ik een bal krijg toegespeeld, en ik neem deze met binnenkant voet aan, waardoor dus het onderbeen een hele lichte tik naar buiten krijgt. Doet dit enorm veel pijn. Sprinten en hardlopen is echt totaal geen probleem. Hoop dat dit snel over gaat...

    Reageer
    #7

    ik heb op dit moment precies het zelfde...
    10 weken geleden bij de training tijdens een duel om de bal mijn knie verdraaid, 2 weken last van gehad met lopen enz.
    vorige week trapte ik voor de eerste keer weer eens tegen een bal aan met de wreef, direct voelde ik de pijn in mijn knie, echter trok de pijn snel weer weg.
    ook wanneer ik de bal met de buitenkant raak doet het zeer aan de binnenkant van mijn knie.
    de fysio zegt dat mijn pees geïrriteerd is maar ik heb het gevoel dat er meer aan de hand is..

    hebben jullie al een oplossing gevonden?
    gr

    Reageer
    #8

    Als je denkt dat er mer aan de hand is ga dan naar de huisarts en vraag een verwijzing voor de orthopeed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Is het uiteindelijk over gegaan? Welke oefeningen heb je gevolgd of zijn er behandeld?

    Reageer
    #10

    Beste ik heb het heel lang geleden mee gemaakt heel lang mee gelopen alleen pijn bij schieten met rechts
    Daarna na 1 jaar naar Fysio gegaan
    Die gaf mij een soort sigaar die steek hij aan en hield tegen de pijnlijke plek aan
    Als je niet meer tegen de warmte aan kan
    Even met je hand over heen wrijven zo verdeel je de warmte
    Na 2 weken waren mijn klachten voorbij
    En gewoon door gebleven met voetballen

    Reageer
Reageer op: Al een tijd pijn binnenkant rechterknie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief