Binnenband knie verrekt(?) – pijn word erger

 • #1

  Hallo,

  Ruim 3 weken geleden heb ik met voetbal een ongelukje gehad. Mijn onderbeen stond vast (zover ik weet niet gedraaid) en de tegenstander kwam tegen buitenkant knie aan. Knie zwikte naar binnen en ik hoorde iets kraken/scheuren. Deed even pijn, maar heb het laatste half uur uitgespeeld. Na de wedstrijd gelijk stijf aan binnenzijde knie. Hele weekend kon ik de knie niet buigen. Vanaf maandag ging het weer beter. Toch even huisarts gegaan en zij gaf aan naar geleide van pijn weer op te bouwen. Diezelfde week heb ik rustig meegetraind (met geringe pijn), op de hometrainer gezeten en wat hardgelopen. Dat ging niet super, dus even naar de fysio. Hij gaf aan dat de binnenband in ieder geval verrekt was en hij had twijfel over eventuele meniscus schade. Advies rustig aan en spierversterkende oefeningen. Mee aan de slag gegaan, ging wel ok tot 21 sept. Na een avondje stappen sindsdien erg veel last weer van de knie.

  Knie kan sindsdien niet meer dan 90 graden buigen, aanhechting binnenkant knie erg pijnlijk en in de ochtend is het zo stijf dat ik amper me bed uit kom.

  De klachten worden dus erger.

   

  Iemand ervaring met een vergelijkbare blessure?

   

  Advies en ervaringen zijn zeer welkom!

   

  Groetjes!

  Reactie
  #2

  Stoppen met sporten. Rust! En een verwijzing voor de orthopeed vragen

  Reactie
  #3

  Hey, ik herken je klachten, eind juni is mijn knie ook naar binnen geknikt toen ik mijn enkel verzwikte. Ik had dezelfde klachten als jij. Mijn ha zei ook dat het vanzelf over zou gaan en als dat na 3 week niet zo zou zijn, ik weer moest bellen. Mijn fysio heeft toen ook naar mn knie gekeken ( en gevoeld uiteraard ) en gaf een heel ander advies omdat hij letsel aan de binnenbanden vermoedde, wat vaak samen gaat met een beschadigde binnen meniscus . 3 week echt rust, dus been hoog en krukken en daarna 6 week een een brace, zodat de knie geen zijwaartse beweging kan maken en niet volledig kan buigen en strekken. Met die brace mocht ik wel wel gaan lopen, 1e week met 2 krukken, daarna rustig aan zonder. Wat mn knie betreft ging dat goed, alleen bleef ik door mn enkel gaan  en ben daar uiteindelijk op advies van John mee bij de orthopeed terecht gekomen. Er is een mri gemaakt van enkel en knie, daar was idd een kleine beschadiging aan de binnen meniscus te zien, die al aan het genezen is.  Brace mag nu af, fysio heeft de binnenkant van de knie getaped. ( ik moet vanwege mn enkel nu eerst 3 maand met mn voet omhoog zitten, knie wordt toch niet belast, anders had de brace nog om moeten blijven ) Het advies van huisartsen om te blijven bewegen is dus niet altijd goed!!

  Heel verhaal, maar wees zuinig op jezelf en neem rust tot je weet wat er precies aan de hand is....

  Beterschap,  groetjes Suzan

  Reactie
  #4

  Dank beide voor jullie reacties en advies! Klachten zijn aantal dagen verder nog steeds hetzelfde. Kan de knie nog steeds niet verder buigen dan 90 graden. Fysio wil e.e.a. nog even aankijken en het nog 1 á 2 weken rust geven + spierversterkende oefeningen.

  Is het verklaarbaar (bij enkel een binnenband verrekking) dat je na bijna 4 weken de knie nog niet meer dan 90 graden kan buigen?

  Overigens wanneer ik mijn knie voorbij het 90 graden pijnpunt 'duw' met hand dan kan ik tot mijn bil buigen zonder pijn en zelfs in deze stand blijven. Duidt dat op bepaalde schade in de knie?

  Hoe dan ook; ik wacht nog even af en zal over een week of 2 nog eens een update plaatsen hier.

  Reactie
  #5

  Dat kan afhankelijk zijn van het feit of er in de knie een bloeduitstorting zit

  Reactie
  #6

  De knie is niet dik geworden en ook niet blauw. Binnenzijde knie is wel een periode erg warm geweest.

  Reactie
  #7

  Dat zou het ook een slijmbeursontsteking kunnen zijn

  Reactie
  #8

  De fysio en inmiddels ook de huisarts verwachten dat de meniscus ook schade heeft opgelopen. Over 10 dagen een combi afspraak;  consult, MRI en uitslag.

  Ze noemen slotklachten de voornaamste reden. Maar ik kan de knie gewoon al weken niet verder buigen dan 90 graden. Het voelt niet als een knie die op slot schiet en er weleens uit komt. Meer als chronische beperkte bewegelijkheid en drukpijn op aanhechting bovenste binnenband. Vallen bovenstaande klachten te rijmen met schade aan de meniscus?

   

   

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Het kunnen meniscusklachten zijn

  Reactie
  #10

  Ik had beloofd hier nog een update te plaatsen. Inmiddels in het ziekenhuis geweest en een MRI laten doen. Gelukkig was hier alleen schade aan de binnenband te zien. Op basis van de scan schat de arts in dat ik over 4 á 6 weken weer alle sporten kan beoefenen. Bedankt voor jullie reacties.

  Reactie
  #11

  Gelukkig maar! Beterschap verder!

  Reactie
Reageer op: Binnenband knie verrekt(?) – pijn word erger
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief