Langdurige pijn na verwijderen van de meniscus

  • #1

    Hey iedereen,

    Ik vroeg me af of iemand me eens een deftig antwoord of idee kon geven over mijn pijn.
    Ik zal eerst effe kort uitleggen wat het probleem is.

    In augustus 2018 heb ik op m’n werk (treinbestuurder) mijn rechterknie hevig gestoten, hierdoor was stappen, staan of lang stilzitten pijnlijk. Dit voorval was snel erkend als werkongeval. De dokter heeft toen voorgesteld om bij de kinesist 18 sessies te volgen, deze hebben totaal geen verbetering tot gevolg gehad.

    Na enkele maanden thuis zitten met dagelijks enorm veel pijn besliste de dokter om dan toch een kijkoperatie te doen halfweg november. Toen heeft hij een deel slijmbeurs rechts van de knieschijf weg genomen alsook vetweefsel rechtsonder de knieschijf.   Verder is de linkse kant van de meniscus weg genomen en een hoop “muizen” (e.a. Losse schilfers kraakbeen die tussen het kniegewricht zitten).
    De revalidatie duurde tot 1 februari 2019, waarbij ik mijn werk gelukkig mocht hernemen.

    Fast forward tot eind juli 2019...
    De intense pijn is grotendeels verdwenen, soms nog een beetje last... tenzij ik langere periode neerzit of een hoge opstap moet doen.
    Zeurende pijn heel de dag door maar niet (altijd) dat de tranen in mijn ogen staan van deze pijn.

    Goed, tussen juni en augustus is de pijn gestaag erger geworden. Waarom dit zo is, geen idee.
    Ik heb niets gedaan dat de pijn zou veroorzaken, ik ben door het voorval in augustus ‘19 moeten stoppen met sporten want dat is te pijnlijk.

    De dokter heeft mij opnieuw thuis gezet, weer kinesitherapie...

    Ik ben bij verschillende dokters geweest (orthopedist, fysio tot zelfs een dokter om na te gaan of er geen ziekte was zoals tuberculose, kanker, etc) maar hier kwam telkens niets uit de bus. Na tal van MRI’s en Rx’en komen telkens de woorden “tja meneer.. we zien niets op de foto’s maar we kunnen wel concluderen dat u immens veel pijn hebt”.

    Bij de kinesist zijn het oefeningen om alles los te krijgen (momenteel zit ik aan een plooihoek van 110° ongeveer) en spieren te versterken, want sinds enkele weken blijkt nu ook dat ik in mijn rechterbeen (bovenbeen) spieratrofie heb. Klinkt uiteraard logisch aangezien ik minder doe en m’n rechterbeen iets meer mijd maar toch... ik doe mijn uiterste best te oefenen, plooien, versterkende oefeningen,... toch blijft de pijn.
    Ik slaap max 2u per nacht want de pijn is ook ’s nachts aanwezig.

    De controle-arts dreigt er al mee om mij medisch af te keuren en ergens op een bureautje te duwen, dit is allesbehalve wat ik wil want dan word ik volledig gek.

    Momenteel is de pijn nog steeds hevig aanwezig desondanks de mix van tradonal, zaldiar en lidocaïnepleisters.

    Uiteraard spreekt de dokter over chronische pijn, maar ik ben er vet mee... ik blijf dagelijks tot tranen toe pijn hebben, ga om de twee dagen naar de kinesist, doe de oefeningen die ik moet doen, neem stipt mijn medicatie...

    Het effect hier van is verwaarloosbaar...

    Heeft er hier iemand enig idee wat de beste stappen zijn in mijn geval?

    groeten

    Reageer
    #2

    Hier ook niemand enig idee?

    dokters weten het niet, kine helpt niet...

     

    Reageer
    #3

    Ondertussen enkele maanden verder, enkel erger geworden...

    ik ben momenteel op zoek naar een arts die een amputatie wil doen... ik hou het niet meer van de pijn.

    Reageer
    #4

    Ha Kevin,

    Wat naar dat niemand heeft gereageerd!!

    Laat je door verwijzen naar een neuroloog die een EMG bij je uitvoert. Dit om te bepalen of er zenuwschade is, niet alles is zichtbaar op beeldvormend materiaal. Maar zenuwschade is te meten. Door zenuwschade krijg je ook atrofie!! Mogelijk is er een zenuw te blokkeren op sensorisch gebied.

    Tweede optie: laat je naar de mobiliteitspoli van de St Maartenskliniek verwijzen via jouw orthopeed. Of een plek waar ze een 3 D gangbeeldanalyse doen.

    Tenslotte, amputatie geeft mogelijk geen verbetering als er zenuwschade is. Denk aan fantoompijn.

    Ik leef met je mee. Ik weet wat pijn is.

     

     

    Reageer
    #5

    Als aanvulling: ik neem toch aan dat je ook de andere pijnmedicatie voorgeschreven hebt gekregen? Zoals Duloxetine, Amitriptyline, Lyrica, oxycodon, etc?

    Niet voor altijd maar een combinatie van oxycodon, diclofenac, en lyrica heeft me een tijdje rust gegeven.

    Reageer
    #6

    Ze hebben alles geprobeerd, momenteel ben ik gewoon echt ten einde raad.  Ik lig nu alweer heel de nacht wakker, ik weet niet waar kruipen van de pijn...

    ze gaan volgende week een infiltratie doen van mijn knie en nadien een infuus met ketamine.. ik weet het gewoon echt niet meer, een hele nacht huilen van de pijn. Om eerlijk te zijn, liever dan een amputatie dan deze soort pijn

    Reageer
    #7

    Hoi,

    Wat ontzettend rot dat je al zolang pijn hebt! Ik zou idd, wat Lisa zegt,de arts om een EMG vragen om te kijken of je geen zenuw beschadiging hebt. Als het idd een blijvende beschadiging is, zou je misschien doorverwezen kunnen worden naar een pijnpoli. Daar kunnen ze verder kijken of ze met medicatie, een zenuwblokkade of bijvoorbeeld een tens apparaatje om de pijn te verlichten iets voor je kunnen doen.

    Heel veel sterkte, groetjes Suzan

    Reageer
    #8

    De (heftige) behandelingen die je nu krijgt zijn al gericht op oa zenuwpijn dan.. Ik hoop echt dat je daar baat bij hebt! Het zou iets moeten kunnen doen, ik heb zelf een ketamime infuus gehad en dat gestopt wegens te veel bijwerkingen in mijn denken. Ik kan dus niet zeggen of het had gewerkt.

    Heel veel sterkte, bizar dat je zo veel pijn hebt hiervan! Ipv amputatie zou ik eerst nog een prothese overwegen? Waar denken artsen dan dat het van komt?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb er nog eens over nagedacht, omdat ik het wel een verschrikkelijk extreme situatie vind agv een knieprobleem.

    Ten eerste: een vriend uit de VS heeft na een mislukte rugoperatie een infuus met anti-inflammatories gekregen. In NL wordt dat volgens mij niet gedaan, maar hij heeft daar wel echt baat bij gehad. Dus dan gaat het ws om zoiets als prednisolon in een infuus.

    Daarnaast vraag ik me af of er niet toch iets over het hoofd wordt gezien. Ik kreeg na mijn operatie ferme enkelpijn en kniepijn, die chronisch werd. Maar bij het zelf verwijderen van een orthopedische steunzool is die pijn toch iets dragelijker geworden. Ik werd te veel gecorrigeerd.

    Bij jou blijft het symptoombestrijding, ik kan me voorstellen als je er wanhopig van zou worden. Ik duim dat de interventies gaan werken..

     

    Reageer
    #10

    Wel, eerst even duidelijkheid scheppen, ik woon in Gent.

    hier in het universitair ziekenhuis hebben ze al veel dingen gedaan, inspuitingen met cortisone, allerlei medicatie en zo zitten we nu op fentanyl van 50mg

    Wat volgens de artsen al iets is wat ze geven aan terminale kankerpatienten.
    Nu goed, de spieratrofie proberen we tegen te gaan door 3 keer per week bij de kiné te oefenen (tot huilend toe, kwestie van door te bijten...)

    Ik heb alles geprobeerd, ik ben gewoon echt doodop... ik slaap 2-3u max per nacht, vaak is het niets...

    Ik heb nooit gedacht aan een amputatie, laat staan dat ik het een leuk idee zou vinden... maar momenteel zou ik het onmiddellijk doen... geen twijfel mogelijk.

    bedankt voor jullie steun alleszins

    Reageer
    #11

    Ik vind het echt een vreselijke situatie waar je in zit!

    Goed dat je de atrofie probeert tegen te gaan. Ondanks de pijn. Bij mij zijn meerdere spieren bindweefsel geworden na een mislukte operatie. Ik heb vrijwel geen functie meer in dat been, maar wel veel pijn doordat ik er wel mee moet lopen.

    Ik zie zelf niet dat fentanyl iets brengt qua normaal kunnen functioneren, maar met 2/3 uur slaap per nacht is er dan geen keuze meer.

    Ik heb qua slaap eindelijk wat baat bij een combinatie van lyrica en valium. Ik heb zeer lang rond de 3/4 uur geslapen en soms nachten niet, ik heb echt alles geprobeerd; daardoor is mijn ervaring dat pijn en slapen sterk aan elkaar zijn gecorreleerd. Iets meer slaap en ik kon net wat meer pijn aan. Beide middelen verslappen natuurlijk ook.

    Ik leef met je mee.

    Reageer
Reageer op: Langdurige pijn na verwijderen van de meniscus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief