Borstbeen, ongewild knakken , pijn en bult

 • #1

  Beste,

  Aangezien ik niet helemaal zeker weet of mijn klachten voldoende zijn om zekere hulp in te schakelen voor bvb Een huisarts, wilde ik eens vragen of jullie wat met mijn vraag konden, en mij, in zekere zin, een advies kunnen geven om wel/niet te gaan of evt tips (denk aan houding oid) kunnen geven, mocht het een algeheel probleem zijn wat veel voorkomt.

  Sinds een paar maanden heb ik (voor zover ik door heb gehad) last van het ongewild knakken (knappen/kraken oid, het geval van vingers knakkend gevoel) van mijn borstbeen.
  Dit gebeurde eerst vooral bij het uitrekken, en meestal sochtends/savond. Hierbij davht ik aan een eventuele verkeerde slaaphouding. Hier aan gewerkt (meer op mijn rug slapen) en sinds een week, beginnen deze knakken steeds frequenter te worden, en beginnen ze ook zeer aardig pijn te doen.

  Nu heb ik ook ontdekt , dat er onder mijn manubrium, echt middenin, op het stuk waar het manubrium overgaat in de rest van je borstbeen, dat daar een bultje zit. Hard, voelt als bot, maar is wel bij elke aanraking super gevoelig.
  Dat zit ook echt op het preciese stuk, waar de knak daadwerkelijk plaatsvind.
  Zelfs omdraaien in bed is lastiger en pijnlijker.

  Kunnen jullie hier evt wat mee? Wat is wijsheid?

  Met vriendelijke groet,
  Deborah

  Reageer
  #2

  Moeilijk om er zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Ga dus idd even naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
Reageer op: Borstbeen, ongewild knakken , pijn en bult
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief