Spierspasmen

 • #1

  Hallo,

  Sinds een jaar of 2 (denk ik), heb ik regelmatig samentrekkingen in mijn spieren die ongecontroleerd gebeuren. Meestal gaat het over de spieren aan de binnenkant van mijn bovenbeen, duim, bovenarm of boven mijn mond. De samentrekkingen ontstaan op de meest random momenten en verdwijnen meestal wanneer ik de spier in kwestie opspan of beweeg, wanneer ik deze weer ontspan starten de samentrekkingen weer opnieuw. Ze duren gemiddeld zo'n minuut iedere keer. Ik heb ze niet dagelijks maar vaak toch zeker 1x per week.

  Wanneer ik hier iets over op zoek is het eerste waar mijn oog op valt meteen MS, ALS en Parkinson. Ik ben dan ook wel een beetje ongerust, ik dacht dat spasmen van de spieren compleet onschadelijk waren...

  Is dit een puur onschadelijk fenomeen waarmee ik verder niets moet doen of kan dit wijzen op een ernstiger onderliggend probleem waarvoor een bezoek aan de huisarts noodzakelijk is? Ik ben 21 jaar.

  Bedankt!

  Reageer
  #2

  Heb je veel stress of spanningen?

  Reageer
  #3

  Nee eigenlijk absoluut niet...

  Reageer
  #4

  Dan moet je met de klachten eens naar de huisarts gaan

  Reageer
  #5

  Denkt u dat er dan toch iets ernstig aan de hand is?

  Reageer
  #6

  Dat hoeft niets ernstigs te zijn. Maar wel goed om de huisarts er toch eens naar te laten kijken

  Reageer
  #7

  Huisartsbezoek kan verstandig zijn. Denk verder aan factoren als tekorten aan voedingsstoffen. Overigens zegt gewoon bloedonderzoek niet zoveel over tekorten. Zou dan op alternatief gebied wat zoeken.  De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan zorgen voor allerlei tekorten. Verder kan je denken aan de invloed van electromagnetische velden.

  Reageer
Reageer op: Spierspasmen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief