• #1

  Hallo.
  Tijdens mijn werk als postbode stal iemand post uit mn tassen.
  Uiteraard ging ik daar achteraan en struikelde daarbij over een hoger liggende stoeptegel.
  Ik kon me nog staande houden,maar er schoot een felle pijn door mijn rechterbeen omhoog,over de bilspier en weer terug naar beneden.
  Ik kon me bijna niet bewegen en lopen ging al helemaal niet.
  Op een gegeven moment ben ik toch gaan lopen,alleen kon ik mijn rechterbeen niet verder vooruitzetten als mijn lichaam.
  Ongeveer een half uur daarna struikelde ik weer over een tegel en nu vloog weer die pijn door mn been ,bil en terug ,maar toen het bij mn voet aangekomen was ging dat verschrikkelijk tintelen.
  Ik ben daar blijven zitten,dacht echt dat ik niet meer kon opstaan. Later toch naar huis gestrompeld. Natuurlijk eigenwijs niet naar de huisarts,maar gewoon doorlopen.
  Nu kan ik niet meer lang zitten ,niet in een auto,stoel etc:..ik heb dus duidelijk iets beschadigd..maar wat?..is het mn hamstring?..of is het een zweepslag?
  Toch maar eens langs de huisarts...denk ik

  Reageer
  #2

  tjemig, je moet wel beter voor jezelf zorgen hoor!
  ja, klinkt als een hamstring, heb ik helaas zelf al 3x gehad.
  erg pijnlijk! normaal moet je meteen ijs erop doen en blijven zitten. dan rusten, maar wel wat blijven bewegen, maar niet forceren. na 2 dagen weer wat proberen te lopen, been ontlasten door met krukken te lopen en als het minder pijn doet weer langzaam aan belasten.
  dit heb je dus niet gedaan, maar dan maar voor de volgende keer, kijk uit: voorlopig is dit een zwakke plek!
  nu kun je dus niet zoveel meer doen, het moet gewoon helen, zorg dat je het niet overbelast, gun het tijd, ja zitten blijft heel lang pijnlijk, ook als je het goed behandelt zou hebben. Huisarts kan niets voor je doen.
  je kunt zelf voorzichtig wat oefeningen doen, zijn waarschijnlijk wel te vinden op Internet of naar de fysio.
  Sterkte, het gaat wel over maar duurt best lang, een aantal weken tot soms maanden heb je wel last!
  Brenda

  Reageer
  #3

  Dank je voor je reactie Brenda.
  Ik dacht al zoiets..Ja..ik moet inderdaad wat beter voor mezelf zorgen,denk altijd dat het wel meevalt en dat de dokter wel ernstiger zaken te behandelen heeft.
  Het is zeker een zwakke plek want er hoeft ook maar iets ongelijk te zijn of ik voel die scheuten weer door dat been gaan.
  Ik ga eens kijken of ik wat oefeningen kan vinden.
  Dank je wel voor je advies en ik hoop dat je niet voor een vierde keer hetzelfde krijgt.
  Groetjes..Jadie.

  Reageer
  #4

  Ook ik heb kennelijk een hamstringblessure. Ik loop er al twee jaar mee. Omdat ik ook een dubbele hernia blijk te hebben, hebben ze het anderhalf jaar in die hoek gezocht, en ook zo behandeld (geen operatie gelukkig).

  Zelf wist ik steeds 100% zeker dat het niet van mijn rug af kwam. Eerder van het heiligbeen, het SI gewricht of de zitknobbel. Gelukkig ben ik uiteindelijk voor een second opinion naar een orthopeed gegaan. Die hoefde maar wat simpele testjes te doen om erachter te komen dat het een hamstringblessure is en niet de hernia.

  Deze arts heeft helaas geen scan oid gemaakt en omdat mijn zitklachten en pijn in bil en been al twee jaar duren ben ik soms bang dat er iets is beschadigd. Mijn leven ligt compleet stil. Ik kan gewoon niet zitten, wel staan, lopen (vaak mank)  en plat liggen.

  Wie kan me raad geven?

  Groetjes,
  Marie1902

  Reageer
  #5

  @Marie

  Als ik jou was,  zou ik terug naar een orthopeed gaan en alsnog een scan vragen.

  En als daar niks uitkomt, aan de huisarts een verwijzing naar een Pijnpoli vragen. Daar zitten allerlei specialisten onder één dak, die samen proberen om moeilijk behandelbare ( of onbehandelbare ) pijnklachten zo leefbaar mogelijk te maken.

  Sterkte, groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: hamstring?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief