Pijn in of bij de heup tijdens het wandelen?

 • #1

  Beste Dokter

   

  IK heb pijn in of bij  e heup. dit is langzaam ontstaan tijdens het wandelen. ik wandel regelmatig. meestal een uur tot 2 uur. dit is de hele zomer goed gegaan tot september ik iets begon te voelen. beetje krampachtigheid in het linkerbeen. meestal ging dit weer weg tijdens het wandelen. soms als ik daarna in bed lag voelde ik wel eens pijn in het onderbeen. ik ben toen wat minder gaan wandelen maar tijdens een wandeling daarna schoot het er ineens in. ik voelde een pijnsteek vanaf mijn heup naar de voet door het hele been. ik had een pijnlijke drukplek in de bilspier. hier heb ik daarna een paar weken heel rustig aan gedaan en gerust. toen ging het wat beter .langzaam weer een half uurtje gewandeld en ging goed. alleen na het wandelen toch weer een vermoeid gevoel in het been. weer rusten en daarna proberen ging weer beter tot afgelopen dinsdag toen het er weer inschoot heb ik nu meer pijn gekregen. liggen op de heup gaat nauwelijks en bij zitten verergeren de klachten. 2 jaar geleden heb ik hetzelfde gehad. er is toen een mri scan van mijn heup gemaakt en foto's van de heup. en men zag niks wat op slijtage leek. ook fysio gehad met shockwave hielp niet maar er is nooit een antwoord gekomen wat de klachten inhielden. het rekt echt door het hele been tot in de voet. weet u misschien wat dit kan zijn?

  Reactie
  #2

  Even wat aanvullende informatie die mogelijk belangrijk is. van fietsen krijg ik deze klachten dus niet. hoe veel en ver en hard ik ook fiets. de klachten worden enkel uitgelokt tijdens het wandelen. dus ik ben benieuwd naar wat er tijdens wandelen meer belast kan raken in het heup gebied dan bij fietsen..

  Reactie
  #3

  Moeilijk om daar zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Vraag een verwijzing voor de orthopeed

  Reactie
  #4

  Ik ben 2 jaar terug al bij de orthopeed geweest en die kan niks vinden. heb toen mri en foto's laten maken zoals ik eerder schreef. ik snap niet waarom u dan nog schrijft een verwijzing naar de orthopeed te vragen?  de klachten gingen weg en komen nu weer terug. ik merk wel als ik veel rust dit heel goed doet aan de klachten. vorige week zondag dacht ik dat het weer wel ging en mijn been voelde als nieuw aan. na 15 minuten wandelen voelde ik toch weer iets in de bilspier. beetje verkrampend gevoel. ik ben toen gelijk weer huiswaarts gegaan en de verkramping ging wel weer weg maar bij thuiskomst ging ik zitten en begon het meer pijn te doen. een dag later was ik bij de huisarts en die draaide mijn been naar binnen en buiten en dit deed ook pijn maar ik kwam eigenlijk voor mijn andere been ,daarin heb ik ook al een tijd lang een vreemd gevoel maar geen last met lopen. de huisarts dacht aan een beknelde zenuw. ook dit gaat met rusten beter.

  Reactie
  #5

  Hoi,

  Heeft de fysio toen ook naar triggerpoints in de regio van de bilspier gekeken? Die kunnen ook vervelende klachten veroorzaken en zijn met bijvoorbeeld dry needling of triggerpoint massage te behandelen.

  Je zou nog een naar fysio die daar in gespecialiseerd is kunnen gaan voor onderzoek. Niet geschoten is altijd mis.....

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #6

  Nee dat heeft de fysio niet. ze weten het niet hier.  ik was nu al dagen klachtenvrij tot ik gisteren avond in bed lag en helemaal met benen gestrekt met kracht mijn bilspier aanspande. daarin voelde ik dezelfde soort verkrampende pijn. dit was heel lichtjes maar vandaag heb ik ineens weer veel last bij het zitten en mijn voet was stijf bij het opstaan uit bed want deze klachten trekken tot in de voet. echt vreemd dit. het lijkt tocht vanuit de bilspier te komen maar wat kan dat zijn? als ik erop druk doet het daar ook pijn. het is aan de binnenkant/onderkant van de bilspier precies eigenlijk waar het heupgewricht zit

  Reactie
  #7

  " tot ik gisteren avond in bed lag en helemaal met benen gestrekt met kracht mijn bilspier aanspande"
  En wat was het doel van deze "oefening"?

  Reactie
  #8

  Hoi,

  Dan zou ik toch een fysio zoeken die daar wel naar kijkt, zeker als je nu zelf al aangeeft dat spanning op de bilspier zetten, de klachten aan wakkert.

  Triggerpoints zijn meestal goed te behandelen, dus zeker de moeite waard om daar naar te laten kijken......

  Groetjes Suzan

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik ben 70 jaar. Laatste half jaar ontstaat bij wandelen pijn in re- heup met uitstraling naar beneden. Ik ga scheef lopen om de pijn te ontzien. De pijn ontstaat bijna direct wanneer ik begin met de wandeling (of ommetje). Met tennis ( dubbelspel) heb ik nauwelijks last. Met enkelspel of hard lopen op de baan, komt de pijn terug. Wat zou het kunnen zijn?
  Trochanter mayor pijnsyndroom? Of is deze internet analyse voorbarig? Het wordt wel vervelend, wNt wandelen wordt op deze manier niks meer.

  Reactie
Reageer op: Pijn in of bij de heup tijdens het wandelen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief