Trillende spieren bij spanning

 • #1

  Hallo, sinds ± 1,5 jaar heb ik last van bepaalde dingen die voornamelijk opspelen bij situaties met spanning (presenteren, feedback krijgen, sollicitatie):

  Waar ik het meeste last van heb is het trillen van mijn mondhoeken, mond zelf, de spieren onder mijn ogen en mijn nek. Bij spanning krijg ik deze niet onder controle en beginnen ze te trillen. Ik merk dat stilhouden/ontspannen niet lukt dus vaak knik ik mee (om het trillen tegen te gaan) en verberg ik mijn mond bij het lachen. Ook als ik mijn ogen dichtknijp gaan deze spieren trillen (ook zonder spanning). Soms heb ik ook dat als ik presenteer dat mijn benen gaan trillen. Het gebeurt dus alleen wanneer ik de spier gebruik (lachen/staan/hoofd rechtop houden).

  Ik krijg metoprolol (beta blokker) dat ik gebruik bij presenteren, dit helpt bij hartslag verlagen maar niet bij trillende spieren. Soms heb ik dit ook in ontspannen situaties (indrinken voor uitgaan).

  Ik ben naar de huisarts en neuroloog geweest maar zij tasten in het donker. De neuroloog heeft me doorverwezen naar logopedie die mimetherapie zou gaan doen, maar ik heb een gevoel dat dit niet gaat helpen.

  Kan iemand me hierbij helpen

  Alvast bedankt

  Reactie
Reageer op: Trillende spieren bij spanning
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief