Trillende lachspieren en nek bij spanning HELP

 • #1

  Hallo, sinds ± 1,5 jaar heb ik last van bepaalde dingen die voornamelijk opspelen bij situaties met spanning (presenteren, feedback krijgen, sollicitatie):

  Waar ik het meeste last van heb is het trillen van mijn mondhoeken, mond zelf, de spieren onder mijn ogen en mijn nek. Bij spanning krijg ik deze niet onder controle en beginnen ze te trillen. Ik merk dat stilhouden/ontspannen niet lukt dus vaak knik ik mee (om het trillen tegen te gaan) en verberg ik mijn mond bij het lachen. Ook als ik mijn ogen dichtknijp gaan deze spieren trillen (ook zonder spanning). Soms heb ik ook dat als ik presenteer dat mijn benen gaan trillen. Het gebeurt dus alleen wanneer ik de spier gebruik (lachen/staan/hoofd rechtop houden).

  Ik krijg metoprolol (beta blokker) dat ik gebruik bij presenteren, dit helpt bij hartslag verlagen maar niet bij trillende spieren. Soms heb ik dit ook in ontspannen situaties (indrinken voor uitgaan).

  Ik ben naar de huisarts en neuroloog geweest maar zij tasten in het donker. De neuroloog heeft me doorverwezen naar logopedie die mimetherapie zou gaan doen, maar ik heb een gevoel dat dit niet gaat helpen.

  Kan iemand me hierbij helpen

  Reactie
  #2

  Kan te maken hebben met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen en je hele 'voedings'patroon. Als ik je hoor over indrinken en uitgaan, denk ik aan veel drinken. Alcoholgebruik en zeker overmatig alcoholgebruik zorgt voor afbraakproducten, is een belasting voor je lever, zorgt voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en voor verliezen aan voedingsstoffen, waaronder zink, vitamine B en magnesium.

  Bètablokkers verminderen de aanmaak van melatonine, waardoor ontregeling van andere hormonen en zorgt voor verliezen aan vitaminen en mineralen, waaronder Q10, vitamine B en zink. En natuurlijk doen medicijnen niets aan de oorzaken, zoals insulineresistentie, laaggradige ontstekingen, tyraminerijke voedingsmiddelen en tekorten aan voedingsstoffen. Q10 en zink zijn juist belangrijk voor de insulinegevoeligheid.

  Het beste is dus om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Door goed voor je gezondheid te zorgen, zijn medicijnen vaak niet eens nodig.

  Reactie

  Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook in dat geval helpen wij je graag verder.

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst. Wat te doen als het je leven beheerst?

  Angst kan je behoorlijk in de weg zitten Leven met angst kan je dagelijks leven nogal belemmeren. Misschien denk je... Lees verder
  Angstklachten? Test ze zelf!TEST JEZELF
  Partner content
  #3

  Hallo,

  Dit was gewoon een voorbeeld dat mijn symptomen niet ALTIJD bij spanning zijn 🙂

  Ik drink misschien 1 keer in de week/2 weken, ik eet gezond en sport 2/3 keer in de week.

  Reactie
  #4

  Ik heb dus precies hetzelfde. Als ik bijvoorbeeld geforceerd moet lachen voor een foto in een ongemakkelijke situatie (bijvoorbeeld wanneer mensen mee kijken) dan beginnen m'n lachspieren te shaken als het ware en kan ik niet meer normaal lachen en verberg ik dus ook maar m'n mond om het te doen stoppen. Omdat ik me er nu een beetje van bewust ben dat het soms optreed krijg ik er ook een beetje last van wanneer ik me bewust wordt van m'n lach wanneer ik met iemand een oppervlakkig gesprek voer (werk in de horeca). Ben ook wel benieuwd wat dit kan zijn... Lijkt wel een link met spanning te hebben, tho. 

  Reactie
Reageer op: Trillende lachspieren en nek bij spanning HELP
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief