Pijnlijk been tijdens en na het zitten op stoel ,naar neuroloog of orthopeed?

  • #1

    Geachte Doktor,

    Ik heb een serieus complex probleem. op 20 oktober vorig jaar werd ik wakker met een pijnlijke rechterknie die ik nauwelijks meer kon buigen. ik moest toen gedwongen meer steunen op mijn linkerbeen. ondertussen mri laten maken van rechterknie en bleek het kraakbeen versleten te zijn achter de knieschijf graad 4, voorheen niks van gemerkt

    ik kon daarna slecht lopen en wilde daarbij mijn rechterknie zoveel mogelijk ontzien en als ik moest bukken dan ging dit allemaal over links met een rechter gestrekt been . er schoot een keer verkramping in mijn linkerbeen rond de knieholte wat er daarna telkens bleef inschieten als ik bukte. vooral s´ochtends als ik nog niet veel bewogen had.

    een keer ging ik wandelen waarbij ik meer druk zette op mijn linkerbeen omdat ik daar meer op liep dan op rechts .dit voelde ik ineens onder het lopen pijn in de bil doortrekken naar de hiel. ik kon toen eigenlijk niet meer verder maar moest nog wel 25 minuten terug lopen ermee.

    ik ben toen noodgedwongen meer op rechts gaan lopen en toen ging de pijn links weg, en maal thuis gekomen gerust en toen ik opstond en weer ging lopen voelde ik bij elke stap die ik zette verkramping en pijn rond de linker knie ,

    inmiddels heb ik dat niet meer bij elke stap die ik zet maar zijn pijnklachten wel gebleven voelbaar in de knie. zo heb ik nu ook vaak pijn in de linkerheup en in mijn zij ter hoogte van de nieren gekregen. heel zelden in de lies maar spieren in de bil doen pijn en zijn gevoelig. ook onderkant bovenbeen als ik lang op een stoel zit gaat pijn doen.

     

    sta ik s´ochtends op zonder pijn en ga ik een uur zitten dan krijg ik pijn in mijn knie en heup .als ik dan weer even opsta en ga bewegen en weer terug ga zitten is het vaak weer gelijk minder. een maand geleden nog als ik ging wandelen dan moest ik onderweg na 10 minuten even uitrusten omdat ik pijn in mijn linkerbeen krijg. na even rusten ging het vaak beter en kon ik weer verder wandelen. wel was het zo dat als ik ging zitten bij het rusten de pijn erger werd. maar bij opstaan en weer bewegen afnamen. opmerkelijk is dat dit de laatste weken niet meer hoeft. ik kan nu makkelijk een half uur wandelen. alleen krijg vaak dan wel steken in de linkervoet of bij de heup .die gaan dan meestal weer wel over als ik door blijf lopen. alleen fietsen gaat niet goed. dan krijg ik meer last dan bij het wandelen .gisteren ha dik 35 minuten gewandeld en sprong erna gelijk op de fiets en toen trok er een pijnschok vanaf de heup naar de knie en als ik meer kracht zet op de pedalen dan voel ik het vaak aan de spier tegen binnenkant knie die dan pijn gaat doen.

    het is iets heel raars ik weet het maar de klachten houden nu al bijna 3 maanden aan.

    met mijn rechterknie waar het allemaal mee begon gaat het inmiddels wel veel beter. ik kan er gewoon goed mee fietsen ook gewoon kracht zetten op het pedaal en ook mee wandelen terwijl ik daar graad 4 heb. ik heb heupfoto´s laten nemen en heb heup impingement. links erger dan rechts. ook de knieschijf van mijn linkerknie kraakt,

    de huisarts vermoed ook slijtage.  mijn vraag is eigenlijk waar ik aan moet denken bij mijn klachten .is dit gelegen aan de zenuwen of aan gewrichten?

    moet ik naar de neuroloog of de orthopeed?

     

     

     

     

     

     

    Reageer
    #2

    Dat is dan iets voor de orthopeed

    Reageer
    #3

    Daar heb ik volgende week een afspraak mee maar ik voel dat de pijn ook neurologisch is. mijn rechterbeen is half verdooft en de voet tintelt als ik in bepaalde houding met mijn been zit en voel dan ook zenuwsteken. heb ook steeds pijnlijke steken in mijn grote teen.

    ik hoop dat dit nog weggaat want heb er al 10 jaar last van maar nog nooit zo erg als nu

    Reageer
    #4

    Ben je er ook al mee naar een fysio of osteopaat geweest? Klinkt wel heel erg als een zenuwbeklemming en die kan veel oorzaken hebben! Een goede fysio of osteopaat kan mogelijk ook zijn vermoedens uitspreken of weet wat het is en kan het behandelen.

    Suc6!

     

    Gr.

    Reageer
    #5

    Ik denk ook dat het een zenuwbeklemming is. maar de fysio deed er niks aan en de huisarts zei dat het met rusten over moest gaan maar het word steeds erger ipv minder. telkens als ik mijn voet iets te ver buig schiet het er weer opnieuw in. en in mijn andere been heb ik vermoeidheid klachten en veel pijn voornamelijk pijn rond de heup tot in de knie die soms verder trekt naar mijn voet . en voel het ook vaak in de zij waar mijn nier zit..bij rust gaan de klachten weer over maar na wandelen of fietsen beginnen ze weer. en heel soms worden de klachten zelfs ook minder als ik pijn heb als ik even een stukje wandel of ga fietsen. vanmiddag nog met heel veel pijn de deur uit op de fiets gestapt. na 10 minuten fietsen ineens weer pijnvrij.  als ik traploop dan voel ik niks maar als ik boven ben vermoeid mijn been vaak ook en krijg dan pas later pijn. als ik bv 2 uur gezeten heb en opsta vanuit een stoel dan zijn beide voeten stijf en kan moeilijk lopen. dit voornamelijk als ik daarvoor bewogen heb. als ik dagen nauwelijks beweeg en rust dan heb ik ook geen stijve voeten maar krijg dan weer wel meer pijn als ik na een hele tijd rust ga bewegen. ik word er gek van!

    Reageer
Reageer op: Pijnlijk been tijdens en na het zitten op stoel ,naar neuroloog of orthopeed?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief