Hevige pijn in been na kwartier of langer zitten op harde stoel of barkruk.

 • #1

  Hoi, ik weet niet of ik deze vraag neurologisch is over bloedcirculatie gaat, maar ik stel hem hier maar.
  Ik had in november 23 voor de derde keer corona en lag een week alleen maar op bed. Toen begonnen mijn benen pijn te doen. Na een week knapte één been voor 95% op. Maar mijn andere been is niet genezen. De pijn zit meestal aan de binnenkant achter mijn knie. Soms bovenkant kuit tot bovenbeen. In het dagelijkse leven is de pijn mild en is er mee te leven. Maar ik kan niet meer lang op harde stoeltjes zitten of lange tijd mijn been in 90° houden.(Bv lange autorit) Dan voel ik op het moment geen pijn, maar als ik opsta en begin te lopen voelt het alsof ik hevige spierkramp of behoorlijke pijn in mijn been heb. Alsof er niet genoeg bloed naartoe is gegaan. Hier houd ik dan de rest van de dag pijn aan over. Ik heb een tromboses in de familie, maar ook polyneuropathie en ms. In welke hoek moet ik dit zoeken?
  Ik heb ook al een paar jaar hevige pijn in mijn onderbuik (alsof iemand met naalden in mijn blaasgebied prikt) als ik scheten in moet houden in combinatie met lang zitten in een restaurant o.i.d.

  Reageer
  #2

  Je zou om te beginnen eens naar een fysiotherapeut kunnen, voor je aan allerlei ernstige aandoeningen gaat denken.

  Reageer
  #3

  Ik ben al naar een fysiotherapeut gegaan. Ik probeer nu wat oefeningen. Ze constateerde wel dat mijn slechte been minder krachtig is en dat het moeilijker is om evenwicht te bewaren. Ze denkt dat ik het been onbewust minder gebruik dan het andere om pijn te ontwijken. Maar ik heb dus helemaal geen oorzaak voor de pijn.

  Reageer
  #4

  Dan is de volgende stap als oefeningen niet helpen (en daar kan best langere tijd overheen gaan!) met je fysiotherapeut bespreken of die een verwijzing naar een specialist zinvol vindt en zo ja, welke specialist..
  Bijvoorbeeld een orthopeed of neuroloog.

  Reageer
Reageer op: Hevige pijn in been na kwartier of langer zitten op harde stoel of barkruk.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief