Triggerpoints: heb ik ze? hoe kom ik er aan & hoe kom ik er af?

 • #1

  Ik heb regelmatig last van pijnlijke halsspieren (naar je schouders) of voel pijnlijke rug/schouderspieren. Regelmatig leidt dit ook tot hoofdpijn (spanningshoofdpijn of alsof iemand een mes achter m'n ogen steekt, meestal aan één kant).

  Toen ik vorig jaar bij de fysiotherapeut vroeg naar dry needling verwees hij me naar een sportschool. Daar fitness ik nu al een jaar, redelijk intensief: wat spiergroei wil ik ook wel.

  Nu het weer kouder is merk ik dat ik vaker last heb. Zeker de volgende dag icm alcohol (uitdroging) maar zelfs ook als ik in een foute houding op de bank zit.

  Ik las ook wat over triggerpoints. Plausibel verhaal. Druk op die plekken van mijn hals dan is dat zeker pijnlijk en uitstralingen naar armen voel ik ook.

  Zo ondertussen weet ik niet meer wat ik moet doen (naast sporten, doe ik rek oefeneingen, zit voor een rode lamp, probeer veel water te drinken, naar de masseur). Ik baal er van als het me weer overvalt, zeker als ik een weekend maar half beleef door de pijn.

  Ik twijfel dan ook weer: moet ik wel zo fanatiek sporten als me dat de volgende dag hoofdpijn oplevert? Zijn er mensen met ervaring en oplossingen?

  Reactie
Reageer op: Triggerpoints: heb ik ze? hoe kom ik er aan & hoe kom ik er af?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief