schrik voor ALS

  • #1

     

    Kan u mij verder helpen? Ik word zowat radeloos.
    Ik heb sinds een 2-tal maanden last van spiertrekkingen in mijn rechteronderbeen. Ik ben begin mei bij de neuroloog langs geweest omdat ik veel schrik heb voor ALS. Zij heeft toen een SEP, MEP en EMG gedaan. Ze zegt dat alles OK is. Juist zou de spier van mijn rechterbeen wat trager reageren dan dat van mijn linker.
    Ik heb ook enorm veel pijn in mijn rechterbeen. Is een soort brandende pijn.

    Door deze aanhoudende en ook nieuwe klachten blijft bij mij de angst voor ALS. Mede ook doordat al de klachten aan het rechterbeen zijn.
    Ik heb trouwens ook op een forum gelezen dat blijkbaar pas 3 maanden na een EMG duidelijkheid omtrent ALS gegeven wordt (bedoelen ze hiermee als er eventuele uitvalsverschijnselen zijn???)

    De dokters steken het op stress en hypochondrie. Ben hiervoor in begeleiding bij een psychologe maar misschien kan u a.d.h. van mijn verhaal mij al dan niet wat geruststellen?
    Heb het gevoel niet langer aan te kunnen. Wenen staat mij nauwer dan het lachen.
    Bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik denk toch dat je klachten vooral veroorzaakt worden door angst/hypochondrie. Het lijken in ieder geval geen ALS klachten

    Reageer
    #3

    De angsten gaan maar niet weg.

    Ik heb over heel mijn lichaam (benen, armen, tong) spiertrekkingen. De dokter heeft enkel een Emg op 1 been gedaan. Is deze dan toch betrouwbaar naar ALS toe?

    Reageer
    #4

    Ja hoor.

    Reageer
    #5

    dank u voor de snelle reactie...ik probeer mezelf gerust te stellen en te ontspannen maar is zo moeilijk

    Reageer
    #6

    Hallo,

    Sinds kort heb ik ook last van spiertrekkingen in mijn bovenbeen. In mijn onderbeen is het gebeterd.

    Ik heb ergens gelezen dat bij ALS spiertrekkingen in de dijen vaak als "alarmerend" aanzien worden. Die EMG is wel aan mijn rechterbeen gebeurd maar enkel aan mijn onderbeen, dus niet aan mijn dijbeen. Is deze alsnog betrouwbaar naar ALS toe? Ik weet ook niet of die "spiertrekkingen" in mijn dij er effectief zijn. Ik zie nooit iets bewegen en als ik mijn hand er op leg voel ik ook niet. Kan ik er zo erg mee bezig zijn dat ik het mij inbeeld?

    Ik word er echt moedeloos van. Neem nu al sinds januari Cymbalta maar dit betert niets.

    Ik loop continu op mijn lichaam te letten, van zodra ik wakker word ben ik aan het "screenen"....

    Ben ondertussen bij 2 neurologen geweest en zij zeggen dat er niets aan de hand is. Toch kan ik er mij niet over zetten (ene heeft maar onderzoeken gedaan, de andere enkel klinisch onderzoek). Vooral omdat ik ook "een zwaar gevoel" in mijn spieren heb. Vorige week ben ik ook 's nachts 2x wakker geworden van spierkramp in mijn kuiten terwijl ik dit vroeger nog nooit gehad heb (tenzij tijdens mijn zwangerschappen).

     

    Reageer
    #7

    kan u mij verder helpen? Ik heb nu ook krampen in mijn handen, armen, ...

     

    Reageer
    #8

    Ik denk toch dat je klachten vooral veroorzaakt worden door angst/hypochondrie.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Denkt u dat een EMG van het onderbeen ook betrouwbaar is naar het bovenbeen?

    van waar zouden die krampen dan komen? Mijn angst wordt gevoed doordat ik zoveel klachten heb die ik vroeger niet had (krampen, spiertrekkingen dij, hals,...)

    Ik sta wel al 7 maanden onder constante spanning; sinds begin december denk ik wel iedere dag dat ik een of andere dodelijke ziekte heb. Ik ben daarvoor in behandeling maar vrees dat de dokters het "een of ander" over het hoofd zien.

    De neurologe was vrij resoluut na haar onderzoek. Ze zei "ik kan u geruststellen, het is geen ALS". Hoe kan zij dit zo zeker weten?

     

     

    Reageer
    #10

    Het heeft toch alles met je hypochondrie/angststoornis te maken. De neuroloog zal deze uitspraak niet doen als er ook maar enige twijfel zou zijn

    Reageer
    #11

    Ik heb ondertussen ook last van krampen over mijn hele lichaam. Ik lees dat dit ook bij ALS kan horen. Kan dit ook door stress en spanning komen?

    Reageer
    #12

    Krampen zijn ook op rare plaatsen zoals hals, dijen,...

    Reageer
    #13

    Dat zijn toch typische angst en stressklachten

    Reageer
    #14

    Kunnen krampen in de hals dan ook veroorzaakt worden door angst? Ik lees dat deze minder "voorkomend" zijn en vaak bij neurologische ziektes voorkomen...

    Dokter google ๐Ÿ™

     

    Reageer
    #15

    Ja dat zou zeker door angst/stress kunnen worden veroorzaakt

    Reageer
Reageer op: schrik voor ALS


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief