Branderig gevoel in knie

 • #1

  Sinds enige tijd heb ik na een intensieve loop- en fietstraining een doof gevoel onder mijn rechterknie. Niet echt pijn, maar wel de hele dag irritant aanwezig. Alsof er iets niet lekker zit. Brandend soms. Je hebt ook het idee dat er iets niet lekker zit. Ik heb twee weken rust genomen (sport normaliter vijf dagen per week) en toen het niet minder werd naar de fysio gegaan.

  De fysio dacht aan overbelasting van een pees aan de binnenkant van mijn rechterknie. Mijn quadricep van mijn rechterknie leek iets minder ontwikkeld dan van mijn linker. Hierdoor zou er te veel belasting op de binnenkant komen, waardoor dat zou gaan irriteren. Ik heb allerlei oefeningen gehad die ik nu ongeveer zes weken lang dagelijks uitvoer. Tevens ben ik weer rustig aan het opbouwen op advies. Halve afstanden, op 75% van de intensiteit die ik normaliter had. Ook is er ingetaped en heb ik de fysio om de week bezocht.

  Het leek allemaal beter te gaan. Het dove gevoel verdween vrij snel helemaal. Het gevoel 'dat er iets niet lekker zit' kwam soms terug, vaak na een training, maar verdween langzaam ook naar de achtergrond. Ik was zo goed als klachtenvrij tot vandaag. Mijn knie heeft de hele dag branderig aangevoeld. Moet het regelmatig "los schudden" omdat je het idee hebt dat het even goed moet klikken ofzo (maar wat je ook doet, er gebeurt niets). Het komt uit het niets en ik heb juist de afgelopen dagen mijn knieën totaal niet belast.

  Als ik voor de spiegel kijk (zie foto) dan lijkt het stuk bij de pijlen op mijn rechterknie (dus links op de foto) dikker. Ik heb verschillende foto's gemaakt en de benen exact hetzelfde neergezet. Het verschil blijft. Ik heb geen idee wat deze 'verdikking' is. Het verdwijnt (op beiden benen) bij buigen, bij strekken, bij het samentrekken van de spieren, etc. alleen als je gewoon staat zie je het.

  Concrete vragen:

  1. Iemand enig idee wat de verdikking op de foto is? Ik Google me rot, maar het lijkt geen spier of pees of iets dergelijks. Het is zacht, wellicht vetweefsel of vocht?

  2. Is het 'normaal' dat deze verdikking links en rechts niet identiek is?

  3. Is iemand bekend met soortgelijke klachten en nog beter, oplossingen?

  4. En zo nee, wat kan er in hemelsnaam dit soort vage klachten veroorzaken? Soms wel last, dan weer niet. Nooit echt pijn. Niets verdraaid of geforceerd. Niets voelt warm, geen enkele beweging doet pijn. Het enige dat het een beetje forceert is snel met een lage versnelling (zwaar dus) en een lage cadans (gewoon hard stampen) op hoge snelheid ga. Dit is dan ook iets wat ik al zes sinds de blessure niet meer gedaan heb. Intapen lijkt overigens verlichting te bieden. Ik heb de verdikking nu met KT-tape ingetapet en de 'normale' stabiliteitsvorm met dezelfde tape. Dit lijkt te verlichten, maar geen idee of dit placebo is.

  Bvd!

  Attachments:
  Reactie
  #2

  Het kan een irritatie of ontsteking van een slijmbeurs zijn. De pes anserinus slijmbeurs. Ga hiermee naar een fysiotherapeut

  Reactie
  #3

  Dank voor de reactie. Fysio denkt niet dat het dat is. Ik heb ook geen roodheid, warmte of pijnlijke zwelling met een duidelijk aanwijsbare locatie. Wellicht dat het wel geïrriteerd is, dat zal ik navragen.

  Andere tips en suggesties zijn nog zeker welkom. Ook als iemand weet wat er op de plek van de pijlen uberhaupt zit.

  Reactie
  #4

  Iemand nog suggesties?

  Reactie
  #5

  Hoe is het afgelopen? Ik ervaar dezelfde klachten.

  Reactie
Reageer op: Branderig gevoel in knie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief