Aanhoudende pijn in rechter lies en bovenbeen.

  • #1

    Hallo,

    Ik heb sinds een half jaar pijnklachten in mijn rechter lies en been.

    Het begon in januari met een zeer pijnlijke voet waar ik zonder aanwijsbare oorzaak niet meer op kon lopen. Hiervoor ben ik naar de huisarts geweest, deze heeft mij laten testen op jicht en een pijnstiller voorgeschreven. De uitslag was negatief en de pijn verdween. Ik blijf echter een tintelende sensatie voelen aan de binnenzijde van mijn voet en grote teen.

    Een week later kreeg ik ineens ook weer zonder aanwijsbare reden last van mijn rechter lies en de binnenzijde van mijn bovenbeen, ook was hier van mijn lies tot aan mijn knie een gele verkleuring te zien en waren er kleine bloeduitstortingen op mijn voet boven de tenen. Weer naar de huisarts geweest en deze heeft mijn bloed laten onderzoeken op trombose, ook dit was weer negatief.

    Omdat de pijn bleef aanhouden ben ik doorverwezen naar een orthopedisch chirurg, deze heeft mij onderzocht en röntgen foto's van mijn voet, been en heup laten maken. Later is er nog een echo van mijn lies en bovenbeen gemaakt en alweer geen bijzonderheden!

    Ik ben doorverwezen naar een fysiotherapeut waar ik 20 behandelingen heb gehad en heb aangepaste zooltjes laten  aanmeten door een podoloog maar niets helpt!

    Ik heb nu al een half jaar continu pijn in mijn rechter bovenbeen dag en nacht en ik ben er helemaal klaar mee. De pijn zit vooral in mijn  lies en straalt uit tot aan de knie en soms naar de achterzijden van het bovenbeen/onderkant bil. Een exacte plek kan ik niet aanwijzen. Ik heb geen krachtverlies, lopen gaat prima. Er zijn geen bewegingen die de pijn erger maken. Pijnmedicatie werkt niet echt.

    Herkent iemand deze klachten? Ik kan half augustus pas weer terecht bij de orthopeed.

     

    Martijn

    Reageer
    #2

    Ik heb deze pijn ook al een hele tijd. Mijn rechter been is ook dikker dan mijn linker. Gek is dat ik een ontsteking heb in mijn linkervoet met artrose, deels ook jicht of niet, dat zeggen ze niet heel duidelijk. Vandaag een spuit gehad in mijn voet.
    Heeft u ondertussen al een oorzaak gevonden. De echo's ed heb ik ook gehad, ook niets zichtbaar.

    Reageer
    #3

    Nee helaas geen enkele verandering.
    Ik ben uiteindelijk doorverwezen naar een manueel therapeut om te leren met de pijn te leven maar dat wil ik niet, ik wil dat de oorzaak gevonden word zodat er wat aan gedaan kan worden.
    Ik heb het idee dat de pijn soms wat meer naar de achtergrond gaat maar op andere momenten vlamt het echt weer enorm op.
    De pijn heeft zich ook wat verplaatst, het voelt als een soort ring rond mijn bovenbeen bij de aanhechting met de heup. Nog wel steeds uitstralende pijn aan de binnenzijde van mijn bovenbeen en tintelingen in de voet. Soms ook lage rugpijn.
    Ik hoop nog steeds dat iemand dit herkent (hernia is uitgesloten) want de pijn beheerst nu al een jaar behoorlijk mijn leven.

    Reageer
    #4

    hoi martijn,ja ik heb het ook.

    het lijkt net of je een speer gewerpt krijgt in je lies regio.

    pijnlijke ervaring. Ik moet nog naar de huisarts bellen voor een afspraak.

    Reageer
    #5

    Dag Martijn, ik heb hier ook al een jaar last van .

    op zich voel ik ,dat de spierkracht in mijn been goed is, maar het is een pijn ,die uitstraalt naar bovenbeen en scheenbeen. Het begon bij staan en lopen,en ' nachts sliep ik nog goed. Nu verergert ook naar zitten en liggen. Volgende week krijg ik een MRI. Dus afwachten.

    Reageer
    #6

    hoi ik heb het in mijn linker been en het wordt steeds pijnlijker maar alleen als ik met de beentjes op de bank lig of in bed.  het optillen van mijn been doet dan zoveel oijn dat ik mijn rechtervoet gebruikk ter ondersteuning.

     

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik vroeg mij af of er nog wat uitgekomen is of nog steeds geen diagnose?

    Ik ben in Januari voor het eerst naar de dokter geweest met pijn in rechte lies. Urine was goed.

    In Maart weer gegaan. Steeds meer pijn bij lies. Hou 10minuten in de auto niet eens meer vol. Kreeg er pijn in de onderrug bij, tintelinge voet en pijnlijke spieren in been en bil. Fysio helpt niet, heb al steunzolen. Pijn medicatie helpt niet voldoende.

    Dokter houdt het op hernia ook al was de mri goed.

    Ene dag gaat beter dan de andere, maar ben het aardig zat..

    M

    Reageer
    #8

    Hallo,

    Ik ben helemaal aan het einde en weet ook niet meer hoe ik de dagen door kom.

    Vreselijke pijn in de lies, bovenbeen en sinds kort in mijn bil. Kan heel erg slecht lopen.

    Heb al veel medicijnen gehad van de h. arts en ben door gestuurd naar een orthopeed en radioloog.Nu weer aan de morfine. Een liesbreuk is uit gesloten en ook de lympen zijn goed .

    Binnen kort moet ik weer een echo maken van de nieren en ga ik door de scan. Eigenlijk weer niemand wat er met mij aan de hand is , ook ik zelf niet.

    Groetjes  vaneen radeloos mens

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb t al n jaar in mn linker lies en bovenbeen ook de peesplaat aan de buitenkant van dat been was zeer pijnlijk en knoer hard ben bij fysiotherapie geweest die hanteerd de cupping methode de pijn in de peesplaat is weg na 1 behandeling .tevens ben ik ook bij n osteopaat ook 1 keer geweest die onderzoekt niet alleen je spieren maar ook je organen want die kunnen ook vastzitten .hij heeft maar even tijd gehad om iets te doen ivm intake gesprek. Maar er us toch al t een en ander gebeurt in mijn lichaam .ik heb hier wel n goed gevoel bij.fysiotherapie en osteopaat werken samen dus hebben ook overleg met elkaar .word in ieder geval serieus genomen

    Reageer
    #10

    Beste mensen

    • Ook ik kamp al een tijdje met klachten vanuit de lies naar de binnenkant spier bovenbeen tot aan de knie en de buitenste spier tot aan mijn heup en bil spier. De pijn is ondraaglijk bij liggen,lopen en stilstaan. Röntgenfoto wees niets uit. Vandaag MRI gehad en de rug was goed. Wel konden ze zien dat mijn bijnier was vergroot en dat kan maar hoef niet kwaadaardig te zijn en wat mijn klachten veroorzaakt. Ik word nu door verwezen naar een internist. Morgen krijg ik nog wel een ct scan van mijn bekken om ook uit te sluiten dat het daar vandaan komt. Ik ben helemaal van slag.
    Reageer
    #11

    Van deze pijn heb ik nu al 2 1/2 jaar last.

    Het is gekomen toen ik bij het verplaatsen van een kast dit op mijn hurken deed i.v.m. zwakte pootjes v.d. kast en toen 1 van de pootjes afbrak hem geprobeerd heb tegen te houden, waar na ik een afschuwelijke pijn in mijn rechterlies/been  kreeg.

    Volgens mijn invallend huisarts was het hernia, Tramadol geslikt, pijn echter bleef. Tot een bevriend arts ex sportarts mij vertelde dat in haar opinie de zenuwstrengen van mijn bovenbeen/lies  afgescheurd waren. Deze pijn trok ook door naar mijn rechtervoet, waardoor het lopen zeer moeizaam ging. Nu,  dus pas na 2 1/2 jaar, is de lies/been pijn zo goed als verdwenen, van mijn voet echter niet, maar bijkomend verschijnsel is, dat ik mijn rechterbeen niet meer goed kan gebruiken om mij af te zetten b.v. trap oplopen, er zit nog steeds geen kracht in, ik zak er gewoon door. Ik kan dus ook geen afstanden meer lopen, na een paar honderd meter is het over en uit, ik loop ook zweverig, en voel mij tijdens het lopen duizelig. Tijdens autorijden nergens last van.  Er is mij al verteld door artsen dat dit een zeer langdurig genezingsproces is, zeker gezien mijn leeftijd (75)

    Reageer
    #12

    2 weken geleden tijdens een hoestbui had ik het gevoel dat er een wervel versprong. Kreeg toen de pijn in de linkerlies. Ben bij huisarts geweest en die reageerde door het harde hoesten zijn de uiteinden van de spieren uitgerekt. Na een paar dagen trok het ook weg. Vanaf vandaag is het de rechter lies, kan niet lopen zitten, staan ,liggen, noem maar op. Heb 1000der zetpil paracetamol genomen maar pijn wordt echt niet minder, dit kan toch niet van een griep zijn. Rechter lies is ook veel pijnlijker dan toen ik het links had. Als ik lees hoe lang jullie daar mee lopen, mijn diepste respect. Ben echt niet kleinzielig , maar dit hou ik niet vol. Moet ook het rechterbeen ondersteunen om op de grond te zetten of op te staan. Vraag is , waar moet ik heen

    Reageer
    #13

    terug naar de huisarts of naar een fysiotherapeut

    Reageer
    #14

    hallo ik ben 25/10/2018 geopereerd van een labrumscheur aan mijn heup. Sindsdien enorm veel pijn in de de lies. Ik kan niet meer zonder krukken, been moet ondersteund worden om in bed te gaan liggen, zitten gaat niet lang.....ben volledig afhankelijk geworden van anderen. Wij zijn gisteren voor een second opinion naar een andere arts gestuurd en die draagt niet dezelfde mening als de arts die operatie heeft uitgevoerd in oktober( kleine nota heeft zelfs niet veel moeite gedaan om mij te onderzoeken en kreeg de cdrom met de onderzoeken niet helemaal gedownload) Hij spreekt van een nieuwe heup, terWijl de andere zegt ik zie geen artrose. Volgens mijn mening zit er iets niet juist en heb ik terug een scheur....vrijdag mag ik terug naar de arts die mij geopereerd heeft. Iemand nog ervaring met dit soortgelijk probleem? Ik heb zoveel pijn en wil er van af geraken....

    Reageer
    #15

    wat is er uit de mri gekomen

     

    Reageer
Reageer op: Aanhoudende pijn in rechter lies en bovenbeen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief