Aanhoudende pijn billen/liezen

  • #1

    Ik ben dertig jaar en zit sinds november al thuis ivm verschrikkelijk pijn in de liezen met uitstraling benen/billen.

    Afgelopen februari ben ik geopereerd aan een dubbele liesbreuk. De hoop dat dit de pijn zou wegnemen was daar. Echter had dit geen effect op de pijn die aanwezig is. Ik word enorm beperkt in het dagelijks leven door de pijn. Autorijden , werken of zelf boodschappen doen zijn tegenwoordig zeer uitzonderlijk. Eind augustus heb ik een gesprek gehad bij de Neuroloog. Verscheidene mri’s, echo’s en Röntgens wijzen niks uit. Super frustrerend voor een jonge meid. Voorheen was ik een bezig bijtje. plots was dit er.

    Ik heb een speciale fysio geprobeerd in Nijmegen. Deze dacht dat ik het syndroom van Maigne had. De behandelingen hielpen, maar helaas maar voor even.

    Via het ziekenhuis loop ik inmiddels bij de pijnpoli. Ik ben momenteel bezig met de Tens. Deze neemt op het moment zelf wel wat pijn af, maar helpt me niet om mijn dagelijkse bezigheden weer op te kunnen pakken. Wanneer ik lang (5min) stil sta, lijken mijn benen te verzuren. Wanneer ik lang zit idem dito. Mijn lijft geeft een duidelijk signaal af, maar via het ziekenhuis lijkt niemand nog te weten wat er aan de hand is. Het is een branderige constant aanwezig zeurderige pijn in beide liezen. Hierbij is rechts overheersend. De plekken zijn goed aan te wijzen. Ook mijn bil en mijn bovenbenen doen zeer. Wanneer ik loop voelt het alsof alles na tien minuten verzuurd. Het is al een erg lang traject en ik ben er ontzettend klaar mee.

    De volgende stap gaat medicatie zijn ten zenuwpijn. Ik voel mij hier niet prettig bij en ben op zoek naar ideeën.

    Reageer
    #2

    Waar de neuroloog en pijnpoli niet altijd naar kijkt, is het gebruik van de spieren en pezen.
    Sta je in een goede houding? Maak je vaak herhalende bewegingen? Heb je elders klachten gehad die je probeert te ontzien? Draag je bepaalde kleding? Draag je vaak dezelfde schoenen? Heb je spanning in de benen? Voelt het warm of beurs bij aanraking? Helpt stevig masseren van triggerpoints? Heb je al mensendieck en dry needling gehad?

    Een beetje medicatie kan je draagkracht helpen maar niet je herstel.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie!

    Heb ook fysio inderdaad gehad, orthopeed heeft meegekeken.

    Ik heb stevige wandelschoenen aangeschaft. Voorheen hier geen last van gehad.

    Bij aanraking voelt het niet anders dan zonder aanraking. Het lijkt een branden /zurig gevoel

    Begin toevallig volgende week met acupunctuur.

    Reageer
    #4

    Dry needling is iets anders dan acupunctuur, even voor de zekerheid.. Dry needling valt onder fysiotherapie. Er worden dan naaldjes kort in spierknopen gestoken waardoor de spieren ontspannen.

    Heb je al mensendieck gehad om naar je houding te laten kijken? Of heb je zelf weleens in de spiegel gezien of je houding onbedoeld belastend is? (ik sta bv per ongeluk erg naar voren, met veel druk op mijn voeten. En wat slordig in mijn rug).

    Goede wandelschoenen klinkt goed, wel voorzichtig inlopen. Steeds iets meer.. zegt men.

    Je spant niet onbedoeld vaak je spieren aan? Dat kan ook verzurinv geven door overbelasting.

    Zwem je weleens in extra verwarmd water? Heb je een massage apparaat?

    Succes bij je herstel.

    Reageer
Reageer op: Aanhoudende pijn billen/liezen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief