Pijn in rechter lies, heup en bovenbeen??

  • #1

    Hallo allemaal,
    Heb nu al een tijdje last van een stijf spierpijn gevoel in mijn lies, heup en bovenbeen. Ik voel het al een tijdje, maar het ging steeds weg. Nu heb ik er twee weken eigenlijk de hele dag last van.

    Als ik stilzit voel ik het niet, maar juist vooral als ik opsta en begin met lopen.
    De pijn zit vooral in mijn lies en straalt uit naar heup en bovenbeen.

    Ook heb ik gemerkt dat als ik mijn rechtervoet op mijn linkerknie leg en dan mijn rechterknie naar beneden duw, het aanvoelt alsof er iets in mijn lies op slot zit. Aan de linkerkant heb ik nergens last van.

    Ik ben 22 jaar en heb ook functionele platvoeten, draag steunzolen daarvoor.

    Is er iemand die het herkent en weet of ik het nog moet afwachten of naar de dokter moet gaan?

    Alvast heel erg bedankt.

    Groetjes Jessy

    Reageer
    #2

    Beweeg je voldoende of juist erg veel de laatste tijd? Het doet mij het meest denken aan overbelasting door belasting bij te weinig training of juist overmatig trainen. Ook kan er een relatie zin met de stand van je voeten, en misschien met overgewicht. Je zou het even kunnen aanzien met rust en als het niet weggaat of erger wordt misschien wel even naar de huisarts gaan. Als je echt zorgen maakt, ga dan zowiezo even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    bedankt voor je reactie,

    ik heb een zoontje van 2 en werk in de kinderopvang. ik beweeg dus wel, maar geen idee of dit genoeg is. ik sport namelijk niet.

    ik heb licht overgewicht.

    aanstaande dinsdag heb ik een afspraak bij de dokter, aangezien het van de week na een dagje in de stad erger was geworden. inmiddels is het weer zoals het was.

    groetjes jessy

    Reageer
    #4

    je kunt het beste naar Chiropractor of Manueel therapeut gaan, even de stand van bekken en rug na laten kijken, misschien is het eenvoudig te verhelpen, niet mee doorlopen, is nergens voor nodig.
    succes, Brenda

    Reageer
    #5

    Weinig beweging en zware piekbelastingen tijdens het tillen van de kinderen of sjouwen met tafels, in combinatie met overgewicht zijn een goede basis voor gewrichts- of peesontstekingen, of eventuele herniae in de rug.

    Luister naar de adviezen om gezond te leven, want veel klachten komen voort uit een gezondheidsbasis die onnodig kwetsbaar is.

    Reageer
    #6

    heel erg bedankt voor de reacties,

    ik ben erg benieuwd wat er morgen uit gaat komen.

    hoop alleen wel dat er iets gevonden gaat worden en dat er een oplossing voor is.

    lees namelijk ook veel verhalen, waar nooit duidelijkheid komt, dat fysio niet werkt enzo.

    ik laat het morgen weten.

    groetjes jessy

    Reageer
    #7

    hallo,
    vandaag bij de dokter geweest.
    ik had precies op dat moment geen last,
    dat zul je altijd zien.

    ze dacht eerst dat de pijn uit mijn rug kwam,
    maar nadat ik mijn verhaal nog eens duidelijk vertelde, zei ze dat het op een peesonsteking wees.

    moet nu een week diclofenac slikken, als het dan niet over is moet ik terugkomen en word ik doorverwezen naar de fysio.

    wacht het dus maar ff af.

    groetjes jessy

    Reageer
    #8

    Diclofenac remt de ontsteking en stilt de pijn. Dit is een standaardbehandeling. Succes gewenst.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo!

    Kan je misschien vertellen hoe het nu met je is, na de medicijnen.
    Ik heb nl. exact hetzelfde. Ook rechterkant, lies enz.
    Heb er al vanaf september last van, ben al bij fysio geweest, maar niet geholpen. Hij dacht eerst aan stand van bekken, hij maakte dan mijn heup los, op dat moment ging het even, maar dezelfde avond was het alweer terug.

    Nu denk ik zelf aan een pees ontsteking of iets dergelijks. Het trekt aan de bovenkant op die grote spieren/pezen in m'n lies.

    Ben heel benieuwd hoe het verder bij jou is gegaan!

    grtjs
    Samantha

    Reageer
    #11

    Hallo,
    Hopelijk heb je wat minder pijn?
    Ik heb er ook last van. loop hioervoor bij de manuelefysio therapeut. Waarschijnlijk komt eea uit mijn rug. Hij is nu mijn rug aan het losmaken, daar zit wel enige vooruitgang in. Kan verder alles wel doen, zoals sporten etc. Alleen kan niet in kleermakerszit zitten, wat jij ook hebt, ik kan niet mijn heup verder naar beneden doen. Dagelijkse dingen geen probleem verder.
    Succes en we houden elkaar op te hoogte!

    Reageer
    #12

    Hallo,
    Toevallig kwam ik hier weer eens kijken omdat ik weer last heb. Na de medicijnen was het dus over gegaan, maar nu heb ik precies hetzelfde alleen dan aan mijn linker heup.

    Aanstaande maandag dus maar weer naar de dokter.

    Mag ik vragen wat jullie leeftijd is en jullie situatie enz. ben benieuwd of er overeenkomsten zijn.

    Ik zelf ben dus 22 jaar en heb een zoontje van 2 jaar. Ik werk op een kinderdagverblijf op de babygroep. Ben dus veel aan het tillen enz. Daarom wil ik echt dat het word verholpen, want ik ben pas 22 en moet nog heel wat jaartjes werken ;).

    Ik heb dus ook last van platvoeten, daardoor heb ik ook lichte x benen. Vroeger heb ik ook al fysio gehad bij de mensendieck omdat ik een holle rug heb. Eigenlijk heb ik gewoon geen goede houding heb ik het idee.

    Komt dit iemand bekend voor, of hebben jullie echt alleen last van jullie heup/been

    Groetjes Jessy

    Reageer
    #13

    hallo jessica

    wat je beschrijft lijkt erg op de problemen die ik ook heb alleen ik ben 56.ook ga ik door mijn been en moet dan even stoppen met lopen, dacht zelf dat het misschien van mijn rug af komt omdat 30 jaar geleden een hernia is geconstateerd waar ik nooit aan geholpen ben. (gelukkig)Maar de pijn komt vanuit mijn lies naar de rechterbovenkant(schroef)van mijn been. Ben nog niet bij de arts geweest omdat t sinds vandaag pas zo ernstig is dat ik er doorheen ga.

    grt

    Ricky

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Het gaat bij mij nu weer de goede kant op. Zit eigenlijk toch wel meer in mijn rug. Ik kan alweer iets beter mijn been "opzij' doen en ik heb minder pijn. Ikzelf ben 37 en heb een zittend beroep. verder geen "afwijkingen" aan benen of voeten. Wel heb ik vroeger met mijn voeten overdreven naar buiten gelopen. Dit heb ik sinds mijn jeugdjaren gecompenseerd door mijn voeten rechter te gaan zetten.
    Bij mij geeft het ook verlichting in de heup als ik rechtop ga zitten en niet in "elkaar gedoken" dus ook een beetje de houding van je rug enzo. Dat is eigenlijk ook wel logisch gezien op de oefeningen die de therapeut nu doet. eigenlijk is het meer mijn rug losmaken.
    Succes allemaal....

    Reageer
    #15

    Ik wordt er echt gek van...

    Nog steeds niks beter, vorige week weer voor de zoveelste keer ook zware onderrug pijn. Geen spit, het is niet accuut. Altijd last van onderrug gehad, maar soms wordt het zo erg dat ik in de loop vd dag niet meer rechtop kan. Ik heb dan echt niks bijzonders gedaan.
    De pijn in lies, eerst was het voornamelijk rechts, nu ook links, wordt ook steeds erger.
    Ben (zoals al eerder vermeld) bij fysio geweest maar deze heeft er niets aan kunnen doen. Vandeweek bij een osteopaat geweest, ook nog niet geholpen (die kijkt meer naar 'problemen' met organen waardoor je last kan krijgen van je spieren).

    Verder heb ik nooit bijzondere afwijkingen gehad, zoals x benen of iets dergelijks.
    Heb 2 kinderen, zoon van 11 jaar en dochter van 2,5 jaar. Zij is wel met een keizersnee ter wereld gekomen.

    De ergste onderrug (lies) pijn is september 2009 begonnen, en daarna nooit meer echt weg gegaan.

    Wat moet ik doen?
    Maar weer naar de dokter?
    Foto laten maken?

    Ik wil er gewoon van af!! Ben 36 jaar, kan zo toch niet oud worden!!

    Help ๐Ÿ™
    Samantha

    Reageer
Reageer op: Pijn in rechter lies, heup en bovenbeen??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief