Verstijving knie na joggen en inactiviteit

  • #1

    Dag allemaal,

    ik ben een 27-jarige man en dik een maand geleden ben ik begonnen met een paar keer in de week (2 tot maximaal 3 keer) joggen. Dat vind ik heerlijk met het mooiere weer. De rest van het jaar zit ik 5 dagen in de week een half uurtje rustig op de home-trainer om nog een béétje meer beweging te krijgen dan het halen van een kop koffie op werk.

    En hoewel ik aan de hand van een podcast op mijn telefoon de intensiteit langzaam ben gaan opbouwen merkte ik dat ik conditioneel geen problemen ondervond met het rennen van stukken van een half uurtje rennen met interval. In de benen zelf zijn er de laatste weken echter wel wat problemen de kop op gestoken: met name mijn linkerknie trekt als het ware stijf op het moment dat ik stop met rennen, bijvoorbeeld in de wandelmomenten tussendoor of aan het eind van het halve uur. Alsof de banden links en rechts naast de knie zich voor een moment helemaal strak trekken. Als ik dan vervolgens rustig doorloop en vooral als ik dan weer ga rennen verdwijnt die stijfheid geleidelijk. Hetzelfde probleem doet zich inmiddels regelmatig voor als ik na ongeveer een uur stil te hebben gezeten opsta en 's ochtends bij het opstaan. De knie trekt eventjes helemaal strak en stijf. Een beetje eng gevoel, alsof hij het gewicht eventjes niet aan kan. Na een tijdje lopen gaat het dus langzaam weer soepeler, al blijft die knie voor mijn gevoel wel wat stijver aanvoelen. Pijn is er verder niet.

    Iemand ervaring hiermee/enig idee wat hier aan de hand kan zijn?

    Groet!

    Reageer
    #2

    Het zou toch een vorm van overbelasting kunnen zijn. Laat er door een fysiotherapeut naar kijken

    Reageer
Reageer op: Verstijving knie na joggen en inactiviteit


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief