spierziekte?

  • #1

    Hoi. Ik maak me sinds al even zorgen en ik ben er vaak bijna van overtuigd dat ik een spierziekte heb.
    Sinds mijn puberteit begon ik een beetje moeite te krijgen met fietsen. Het gevoel alsof ik veel meer kracht moet steken waardoor ik uiteindelijk soort van gespannen benen krijg tijdens fietsen. iteindelijk heb ik een andere fiets gekocht omdat ik dacht dat het aan men fiets lag..maar de klachten zijn sinds een jaar of 2 nog niet weg en ik merk langzaam verslechtering. Sinds vorige schooljaar is dat nu ook met men armen en handen zo.
    Mijn ouders vinden dat ik vaak nogal humeurig ben als ik van school kom en als ik dan zeg dat men spieren vermoeid zijn dan lachen ze het weg en zeggen ze zoiets als: dan zal je naar het bejaardentehuis moeten he. Ik maak me nu nog meer zorgen nu ik teweten ben gekomen dat mijn (even oude neef) een spierziekte heeft. Ik voel me ook niet zo goed in mijn lichaam. Mijn kuiten en benen zijn zo dik in verhoudig met mijn dunne armpjes.

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen...Ga naar de huisarts en bespreek het met hem/haar. Misschien is het goed om een bloedonderzoek te laten doen.

    Reageer
    #3

    In elk geval is je dagelijkse voeding belangrijk. Beter zo min mogelijk geraffineerde suikers. Zorgen voor voldoende eiwitten, gezonde vetten en vezels. Je spieren hebben namelijk de juiste voeding nodig. Verzuring, wat ook ontstaat door het westerse eetpatroon, kan spierklachten geven.

    Dan kan het zijn dat je wat tekorten hebt. Zoals magnesium, zink, vitamine B en D, omega 3 en nog andere stofjes zijn belangrijk voor je hele lichaam en dus ook je spieren. Had in mijn puberteit vreselijk pijn in mijn benen en achteraf denk ik door veel te veel snoepen en door tekorten.

    Reageer
Reageer op: spierziekte?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief