Krakende nek

 • #1

  Hey ik ben in de 20 en heb erge last van mijn nek.

  1 gewricht in men nek zit 'los'. Ik kan hem echt op en neer bewegen en men nek kraakt ook echt. Het kraken klinkt heeel ongezond maar om het uur zit deze weer vast en voelt het 'noodzakelijk' om deze te kraken omdat het voelt als een opluchting (tijdelijk). Maar terwijl ik denk dat dit op het langer termijn alleen maar meer en meer schade doet (zo voelt het toch). Zijn hier tips om dit probleem te verminderen of is er letterlijk (nog) geen oplossing voor? En wat zou de oorzaak kunnen zijn van een losse nekwervel en is hier wel iets aan te doen?

  Reageer
  #2

  Verder moet ik er ook wel bijzeggen dat al mijn gewrichten kraken en hypermobiel zijn (waarschijnlijk eds of hypermobiliteitssymdroom). Maar als deze een losse nekwervel zou veroorzaken wat zijn dan de behandelingsopties? En eventuele supplementen die dit zouden kunnen versterken buiten calcium en magnesium.

  Reageer
  #3

  Ik denk niet dat er een gewricht/wervel los zit in je nek. Je moet in ieder geval wel stoppen met "kraken" . Dat is namelijk slecht voor je wervels en de gewrichtsbandjes die ze op de plaats moeten houden. Ga met de klachten naar een fysiotherapeut

  Reageer
Reageer op: Krakende nek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief