Genezen of nog niet ?

  • #1

    Ik heb begin februari een lichte verrekking opgelopen aan mijn rechter hamstring (trappen tegen bal). Hier heb ik een hele tijd eigenlijk mee verder gedaan omdat het niet al te veel hinderde en ik ook wel enkele belangrijke optredens had.

    Nu ben ik vanaf begin Maart consequent beginnen rusten. Ik kan heel normaal stappen zonder enige pijn. Ik kan mijn hamstring onder spanning zetten zonder enige pijn. Als ik druk op mijn spier voel ik nog wel een plek die wat "anders" aanvoelt dan een gezonde spier, het voelt meer aan als een stijve spier.

    Mijn vraag is: ben ik binnen ongeveer 2 weken rust volledig genezen ? Zou ik ondertussen al wat stretch-oefeningen moeten doen om de spier los te krijgen ? En is masseren goed ?

    De dokter komt sowieso langs binnen enkele dagen maar ik had nu al graag een antwoord gehad..

    Reageer
    #2

    toevallig loop ik zelf met een behoorlijk hamstring blessure.
    Normaal is het: eerst goed ijs erop! en rusten, maar wel voorzichtig blijven bewegen, niet teveel het mag geen pijn doen. Ik heb 1,5 week met krukken gelopen en nu krijg ik morgen, dat is na 2 weken, fysiotherapie. Dan pas mag er massage gedaan worden en krijg ik oefeningen.
    Dus voor jou: ga even naar de fysiotherapeut, je hebt geen verwijzing meer nodig!
    Laat het goed genezen en maak met oefeningen de boel weer sterk, anders krijg je het snel weer terug.

    Sterkte Brenda

    Reageer
    #3

    Nee, de spier is slechts gebaat bij een gestimuleerde doorbloeding. dat kan door wandelen of bij de fysio met een apparaatje. Niet forceren want het herstel is niet volledig. Als je haast hebt, kan je dus naar de fysio gaan die versnelt het proces van herstel. Kost je wel geld. Zelf flink oefenen (warme spieren, zonder pijn) kan ook.

    Reageer
    #4

    Fysiotherapeut kost geen geld, dat zit in de basisverzekering!
    lijkt mij dus de beste optie, je krijgt massage(heb ik net gehad) en de juiste oefeningen worden voorgedaan.
    Sterkte! Brenda

    Reageer
Reageer op: Genezen of nog niet ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief