Syfilis na pijpen?

 • #1

  In mei heeft een prostituee mij onbeschermd gepijpt. Paar weken later kreeg ik een pijnlijk zwweertje/pukkeltje op de rand van de eikel. Griepachtige verschijnselen traden ook tegelijkertijd op (koorts, hoofdpijn, moe) en de moeheid niet ok voelen is er eigenlijk nog steeds, ik voel me anders moeilijk uit te leggen. De rode pukkel/zweer laten zien aan de dokter maar verder niet onderzocht. Pukkel was na een paar weken weer weg. Er is wel bloedonderzoek gedaan bij ziekenhuislab, twee keer. Laatste is 3,5 maand na het voorval, alles negatief (hiv syf etc). Zou het kunnen dat het toch een false negatieve syfilis test is. Zat niet voor niets een zweer/pukkel 2 weken na het bezoek, deze nooit eerder gehad en ik voel me sindsdien niet ok.

  Reageer
  #2

  Een pukkel is dus geen zweer. Daar zit dag en nacht verschil in en zeker als het een syfilis zweer is. Je huisarts zou dat dan ook wel gezien hebben
  De testen wijzen uit: geen syfilis en geen HIV.

  Reageer
  #3

  Een syfilis zweer doet doorgaans geen pijn. Bovendien zijn je testen negatief. Dat jij je sinds het gebeuren niet okay voelt kan ook door iets anders komen. Misschien wel omdat je je teveel zorgen maakt.

  Reageer
  #4

  Het zit niet tussen de oren. Ik vind het uitermate verdacht een zweertje pukkel of wat dan ook na de sessie die ik nooit eerder heb gehad. Koorts, daarna moeheid, sloomheid en is eigenlijk nog steeds aanwezig. Stom dat we destijds niet een sample hebben genomen om het klip en klaar uit te sluiten, nu moet het via bloed antistoffen.

  Reageer
  #5

  Het is onzin wat je zegt. Syfilis en hiv tests na 3,5 maanden zijn volledig betrouwbaar.

  Van hiv valt sowieso geen sample te nemen. En een 'puist' is geen soa.

  Je hebt twee keer onderzoek laten doen, wat op zich al niet nodig is. Gewoon 1x na verstrijken van de window is voldoende.

  Koorts, moeheid, sloomheid, heeft allemaal niets met een soa te maken. Eerder met stress en angst.

  Reageer
  #6

  Onzin, onzin? Wie zegt dat het een puist was, ik niet. Het was een soort pukkelachtig iets / zweer. Ik kan geen zweer daar krijgen door er tussen mijn oren eentje te creeren. Hiv sample kan inderdaad niet vandaar ook hier gepost bij de syfilis sectie. De psychologische insinuaties die je hier deponeert kan ik verder niets mee. Ook John bedankt voor de antwoorden, ik beraad mijzelf en de tijd zal leren hoe het afloopt.

  Reageer
  #7

  Overigens vergeten te melden dat ik voor een wortelkanaal en hoestprobleem tussentijds de afgelopen 4 maanden 2 antibiotica kuurtjes heb gehad. In hoeverre beinvloed dit het testresultaat?

  Reageer
  #8

  Antibiotica beïnvloedt dat niet.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat heeft geen invloed op de test

  Reageer
  #10

  Beste John.
  Hoe loop je syfilis op? Kan je het ook oplopen als iemand met z’n hand heel kort een paar seconden je geslachtsdeel heeft aangeraakt?

  Reageer
  #11

  Ne, dat is zeer onwaarschijnlijk

  Reageer
  #12

  Dus dat kan niet? Hoe dringt de bacterie je huid binnen, hoe gaat dat in z’n werk?

  Reageer
  #13

  Syfilis wordt vooral overgedragen tijdens seksueel contact. Je kunt besmet worden wanneer de slijmvliezen van je vagina, penis, anus of mond in aanraking komen met de zweertjes of bultjes veroorzaakt door syfilis.

  Reageer
  #14

  Dus je kan niet besmet worden als iemand een open zweertje/wondje heeft op z’n hand en daarna jou geslachtsdeel aanraakt?

  Reageer
  #15

  Waarom herhaal je nu je vraag letterlijk, terwijl op die vraag al een antwoord is gegeven?

  Syfilis zweren heb je niet op je handen maar op slijmvliezen.

  Reageer
Reageer op: Syfilis na pijpen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief