Syfilis ervaring, zwelling, controle

  • #1

    Hierbij wil ik mijn ervaring met jullie delen. Helaas ben ik besmet geraakt met syfilis. Dit gebeurde nadat ik gepijpt ben met iemand die dus ook besmet was.

    Ik zag dat er een zweer ontstond op mijn penis, eerst dacht ik dat het een puistje was en kneep het uit. Maar toen het toch niet over ging heb ik besloten om naar de GGD te gaan.

     

    Bij de GGD hebben ze een volledige test uitgevoerd inclusief uitstrijkje wond en kreeg ik binnen 5 dagen al mijn uitslag. Ik werd negatief getest op alle testen, maar moest over 3 weken weer langs komen om alles weer te testen. De uitslagen waren helaas geen geruststelling voor mij.

    Een paar dagen na de uitslag merkte ik dat ik twee andere zweren op mijn penis begon te krijgen. Ieder mm van mijn penis was ik ieder uur aan het controleren. Ik kreeg diaree door alle stress en kon er amper door slapen. Ik belde GGD weer op en met aandringen mocht ik eerder dan drie weken langskomen.

    Arts kwam mijn zweer bekijken en concludeerde dat het hoogst waarschijnlijk toch syfilis moet zijn. Het zag er afschuwelijk uit en zeker niet smaakvol.

    Mijn bloed werd weer afgenomen en weer een uitstrijkje van mijn zweer. Maar vanwege de ernst van de zweer besloten ze om me wel meteen te prikken. Als het dan toch geen syfilis zou zijn had ik pech dat ik de prik had gehad, maar als de uitslagen zou blijken dat ik het wel had was ik dus al behandeld.

    De plek van de prik deed best pijn, maar kon wel gewoon werken. Ook de bijwerkingen vielen mee. Leek een beetje grieperig, maar niet meer dan dat.

    Ze belden me vijf dagen na het onderzoek en bleek inderdaad dat ik syfilis heb opgelopen. Tijdens de eerste test was het nog zo in een vroege stadium dat het niet te zien was. Bij mijn laatste test was het dus duidelijk te zien.

    1. Plek van mijn zweer veranderde in een opgezwollen plek en nu 6 weken na de prik is de plek nog wel een beetje opgezwollen. Het dus nog te voelen, heeft iemand hier ervaring mee? Hoe lang duurde voordat het niet meer te voelen was?

    Na 6 en 12 maanden moet ik weet terug voor controle  heeft iemand ervaring mee? Komt het wel eens voor dat de prik niet heeft gewerkt?

     

     

     

    Reageer
    #2

    In principe werkt de prik hoor. Dat de plek van de prik nog gevoelig is komt, omdat de injectie in de spier wordt gezet, waarbij er een bloeduitstorting in de spier ontstaat. En dat kan inderdaad wel even duren, voordat dar helemaal weg is.

    Reageer
    #3

    Hi Tandor,

    Niet de plek waar geprikt is, maar de plek waar de zweer was is nog een klein beetje opgezwollen. Wanneer wordt de plek waar de zweer zat weer helemaal normaal? Blijft er een litteken over?

    Reageer
    #4

    Ok verkeerd begrepen, Dat verdwijnt doorgaans helemaal

    Reageer
    #5

    Hi Tandor,

    ik heb nu denk ik kleine schimmel plekken rond mijn eikel, is dat normaal of moet ik vresen voor hiv? Ik kreeg alleen voorvocht in mijn mond. Na de test geen sex meer gehad.

    En hoe kom ik af van die schimmelplekjes. Zijn hele kleine plekjes

    Reageer
    #6

    Dat heeft toch niks met HIV te maken. Als het een schimmelinfectie is, kun je daar een antischimmelcrème voor gebruiken. Canesten of Daktarin

    Reageer
    #7

    Hi Tandor,

    Na mijn antibioticaprik ben ik in Oktober voor controle geweest en alles leek prima. Volgende week ga ik weer voor een nacontrole.

    Echter met mijn syfilis ervaring krijg ik telkens witachtige plekken rond mijn eikel en een wondje die ieder keer open raakt als ik een stijve krijg. Heb geen andere risicovolle contacten gehad.

    Ik dacht aan schimmel en heb econazol gebruikt maar ook dat hielp niet helaas. Zal bii de ggd ook mijn eikel laten zien, maar ben benieuwd wat het kan zijn. Weet dat het op afstand moeilijk te zeggen is maar toch.

    Reageer
    #8

    zie foto

    Bijlagen:
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Graag een reactie

    Reageer
    #10

    Het kan toch een schimmelinfectie zijn n.a.v. de antibiotica. Wellicht een iets steker middel gebruiken

    Reageer
    #11

    Bedankt. Moet een sterker middel op recept? Of kan ik het gewoon bij een drogisterij kopen.

    Weet iemand of ze bij ggd ook iets tegen schimmel geven als je voor soa onderzoek gaat.

    Reageer
    #12

    Je krijgt bij de GGD niets voor een schimmelinfectie. Daar moet je naar de huisarts voor gaan

    Reageer
    #13

    Ik heb ooit eens in een boekje gezien dat iemand roze plekken had op de benen en ook nog op de foto stond. Heb gelezen dat 96 procent van de besmettongen met syfilis MSM contacten betreft. Er zijn mensen die het geheim houden en wel weten dat ze besmet zijn en onbehandeld doorlopen en zorgeloos  met een ander gaan. Soms brengen ze die klachten niet in verband met een geslachtsziekte zoals syfilis omdat syfilis overal op kan lijken. Het wordt wel eens the great imitator genoemd. Die vlekken of roseolen op borst en ledematen breng je niet direct in verband met syfilis en is zeer verraderlijk bij zweren in de mond en op de mond met oraal contact. Ook swingers zouden zich regelmatig moeten controleren. Soms zijn er van die easy pick ups waar je nooit van weet. Met een condoom vinden ze te onromantisch. De verpleegkundige was wel thuis in het wereldje van the leatherscene in A"dam met snelle anonieme contacten. Syfilis kan samen voorkomen met hiv. Wie Hiv heeft is ontvankelijker voor syfilis dan iemand die nog niets heeft. Maar wie ooit geen geslachtsziekte heeft gehad is niet cool.

    Reageer
    #14

    Ik weet niet wat er zo cool aan is om een soa te hebben of te hebben gehad.

    Reageer
    #15

    Ik heb ook syfilis maar die is niet meer te behandelen. Wat mij is opgevallen is dat er heel vaak ook herpes bij komt kijken dus misschien kun je je daar op laten testen kan erg op schimmelinfectie lijken

    Reageer
Reageer op: Syfilis ervaring, zwelling, controle


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief