Syfilis vrouw+man partner 4 jaar.

  • #1

    Beste allemaal, dit is een redelijk verhaal dus alvast bedankt voor het lezen.

    Eerst wat feiten: Ik- vrouw 25, partner- man 29, 3,5 jarige vaste monogame relatie.

    Een jaar geleden tijdens de gemeenschap deed het mij wat pijn en ik bleek later een scheurtje te hebben bij de vaginale ingang, en hierbij een schimmelinfectie; hiervoor medicatie gehad en wezen smeren met zalfjes.

    Alles mooi genezen maar een 2 á 3 maanden later had ik op precies de zelfde plek jeuk. Ik ben met afscheiding en jeuk klachten naar de huisarts gedaan. Die heeft een test gedaan en daar kwam enkel een schimmelinfectie uit, dus weer naar huis met zalfjes.

    Weer herhaald zich hier het genezingsproces. Maar weer enkele weken later; jeuk op de zelfde plek. Helaas kon ik er niet van af blijven en had kleine rondje wondjes die mij ontiegelijk zeer deden, vooral tijdens urineren en zitten. Ook hierbij had ik wat ongewone afscheiding. Dus in overleg met huisarts weer gaan smeren met zalfjes en het geneesde weer.

    Zoals je misschien kan raden herhaalde dit proces zich een aantal keren, uit eindelijk altijd eindigend met jeuk, wondjes, ongewone afscheiding en pijn op altijd de zelfde plek op de binnenste schaamlip.

    2 weken terug was het weer raak en werd direct uitgenodigd bij de gyn. Die nam een swapje en een biopt. Ze hechtte me ook 1 keer. Dit hele gebeuren was echt super naar, vooral de verdoving.

    Uitslag: vaginale herpes en syfilis.
    Direct heb ik een behandeling gekregen voor de syfilis. Een spuit in iedere bil; wat deden die een pijn. Direct erna een bloedtest zodat ze konden uitvogelen in welke fase ik zit.
    Uitslag bloedtest: geen antilichamen gevonden voor syfilis.

    Op een rijtje:
    Ongeveer per 4 á 8 weken gemiddeld (vaak ook na ongesteldheid) jeuk op de zelfde plek, wondjes, pijn.
    Gemeenschap deed enkel zeer de eerste keer in dit hele verhaal.
    Partner heeft nergens last van (gehad), geen bultjes, geen jeuk etc.

    Gyn geeft aan dat de jeuk, wondjes en pijn hoogstwaarschijnlijk bij de Herpes vandaan komen, deze is dan ook om die symptomen bekend.
    Maar de negatieve antilichamen in mijn bloed gaf zij van aan het zelf ook heel puzzelend te vinden.

    Mijn partner is dan ook heel zeker van zijn zaak dat hij niet is vreemd gegaan. Net zoals dat ik dat ben. Hij gaat aanstaande dinsdag bloedprikken, en dan zullen we zien of hij herpes en/of syfilis heeft.

    Mijn vraag is nu eigenlijk: is het mogelijk dat
    A) Ik syfilis en/of herpes al gewoon een hele lange tijd heb, mogelijk van een ex partner (vergeet alleen niet dat ik al 3,5 jaar in deze relatie zit).
    B) Hij al syfilis en/of herpes had, mij besmet heeft en de symptomen dus pas een jaar bestaan (maar antilichamen?)
    C) de syfilis een foutieve uitslag was?
    D) kan ik syfilis en/of herpes ergens anders hebben opgelopen? Zonder seksueel contact... zoals tijdens een coloscopie en/of gastrocopie? Deze onderzoeken heb ik namelijk pas nog gehad.

    Reageer
    #2

    Ik bedoel bij "net zoals dat ik dat ben". Dat ook ik niet ben vreemdgegaan.

    Reageer
    #3

    Ik kan helaas geen antwoorden geven op jouw vragen. Hopelijk reageert John.

    Reageer
    #4

    Ik heb er helaas ook geen antewoorden op. Wel weet ik dat bloedonderzoek naar Herpes zinloos is

    Reageer
    #5

    Ik ga toch een poging wagen.

    Herpes kan je al heel lang hebben. Trek niet te snel een conclusie op basis van een herpes-infecte. Ik bedoel: je kan als kind een koortslip hebben gehad, die kan later (soms mild) terugkomen, en daarmee kan je jezelf en een ander besmetten. Veeg aan je lippen, veeg langs een slijmvlies ergens op je lichaam, en je hebt een infectie. Zo kan het wel gaan.

    Syfilis al lang hebben gehad kan eigenlijk niet. Daar word je echt wel heel ziek van. Syfilis verloopt in stadia, en als je niet behandeld wordt, dan krijg je uiteindelijk het typische ziektebeeld van een lichaam vol vlekken die je echt niet over het hoofd ziet.

    Syfilis een foutieve uitslag? Alles kan natuurlijk, maar de kans is vrijwel uitgesloten.

    Mijn vraag: ik neem aan dat je partner ook een syfilis test heeft gedaan? Wat komt daar uit? Als die nl. negatief is, dan zit het toch echt bij jou.

    Oplopen van syfilis door een colonoscopie of gastroscopie zou wel extreem zeldzaam moeten zijn. Ik kan me dat niet indenken eigenlijk.

    Reageer
    #6

    Bedankt voor alle reacties.

    Mijn partner heeft afgelopen vrijdag een urinetest gedaan en is vandaag wezen bloedprikken. Hopelijk krijgen we de uitslag voor het weekend.

    Mocht die ook negatief terugkomen, net zoals mijn bloedtest (geen antilichamen gevonden) vraag ik me dan echt af hoe ik syfilis heb opgelopen. Ik ben met niemand anders seksueel actief behalve hem.

    Reageer
    #7

    Uitslag van de urine test van mijn partner kwam vandaag terug: alles negatief.
    We wachten nog op de bloeduitslagen

    Reageer
    #8

    Oke.. z'n bloeduitslagen zijn ook net terug. Hij is ook negatief op syfilis.

    Hoe kan dit nou? Ik heb al 4 jaar alleen seksueel contact met hem, heb pas symptomen (voornamelijk van alleen herpes) sinds een jaar. Ik heb geen huiduitslag of kale plekken gehad, of te wel niet de beschreven symptomen van gevorderde syfilis gehad en geen antilichamen bij mij terug gevonden daarvoor.

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een syfilis test vandaag doen via het ziekenhuis kost je 2 dagen.. eigenlijk alles wat naar het lab gaat kost je 2 dagen.  Ook via huisarts en testen per post +-4 dagen.

     

    ik weet niet of die vriend eerlijk is of dat dit een grap is

    Reageer
    #10

    Morgen of overmorgen kan je via de reguliere wijze je test uitslagen opvragen

    Reageer
    #11

    Even een disclaimer: dat was altijd zo, misschien is het nu anders

    Reageer
    #12

    @Cat: als je vertrouwt op de syfilis uitslag van je vriend/man, en die is negatief, en jouw test was positief, dan zou ik naar de huisarts gaan, dit verhaal duidelijk uiteenzetten en vragen om een nieuwe syfilis test.

    Bespreek dit met je huisarts, zodat je samen kan kijken hoe het zit.

    Reageer
    #13

    Beste allemaal,

    We zitten bij de zelfde huisarts en ik had dus zelf ook even gebeld en ze bevestigde dat de uitslagen binnen kwamen, toen ik ze herhaalde zoals hij ze aan mij had doorgegeven bevestigde ze dit en gaf aan dat ik de afspraak die al stond met de gynaecoloog moest afwachten.

    Deze afspraak heb ik gisteren gehad, zij had overlegd met het lab en ze zijn niks duidelijker geworden. Ze willen me enkel over 3 maanden opnieuw testen 🙁

    Reageer
    #14

    Dan loopt het traject nu verder via de gynaecoloog. Stel daar je vragen (schrijf ze evt. op om ze niet te vergeten). Dat is beter dan overal versnipperd informatie vandaan halen.

    Reageer
Reageer op: Syfilis vrouw+man partner 4 jaar.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief