Syfilis oraal

  • #1

    Beste,

    Dinsdag heb ik date gehad en heb gay sex gehad.Ik probeer altijd zo goed mogelijk safe sex te hebben. Daarom vroeg ik of hij geen hiv had. Hij zei nee want hij neemt prep en voor opvolging gaat hij naar kliniek om de 3 maanden. Hij heeft me met condoom geneukt en heeft me gepijpt zonder condoom. Eerst met zijn speeksel mijn anus bevochtigd daarna met glijmiddel. Ik heb gepijpt met condoom en we hebben getongzoend. Nadien vroeg ik of ik zijn laboresultaten mocht zien. Zijn resultaten voor syfilis waren: treponema antistoffen positief,tppa 1:640 en rpr negatief. Hij zei dat hij voor zijn prep heel goed opgevolgd word en dat ze in de kliniek streng zijn want tenslotte is het om soa's te bestrijden daar. Hij zei dat ik me absoluut geen zorgen hoefde te maken. Dat doe ik natuurlijk wel want hij zegt dat hij geen behandeling heeft gekregen gezien zijn laboresultaten. Heeft hij dit doorgemaakt of is hij infecties? Labo van hem is van begin oktober. Hij had geen zichtbare zweren,in zijn mond niet gekeken.
    Wat is de kans op besmetting?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Hij heeft dan blijkbaar wel syfilis gehad maar op het moment van testen geen actieve infectie. Dus geen actieve syfilis.

    Reageer
    #3

    Is het nodig om ongerust te zijn of me te laten testen? Ik heb gegoogled en rpr niet zo betrouwbaar. Huisarts had geen tijd deze week want superdruk wegens covid en naar spoedeisende hulp gaan vond ik er wat over.

    Reageer
    #4

    Ik zie niet meteen een reden...

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Op 8 december via huisarts laten testen op hiv en syfilis naar aanleiding van mijn date die ik had 8 november (zie bovenstaande). Hiv en syfilis negatief na 4 weken dus. Hij was hiv negatief maar ik weet niet in hoeverre betrouwbaar met wisselende contacten hij heeft.Eergisteren bij huisarts geweest omdat ik iets had aan mijn gehemelte. Het voelde branderig aan en zag eruit als een rood klein geïrriteerd vlekje. Huisarts zei waarschijnlijk geen syfilis maar als er in de mond vlekjes bijkomen moet ik teruggaan. Ondertussen op advies dokter isobetadine mondspoeling gebruikt en na dag was het bijna weg en branderig gevoel ook. Ook zei huisarts voor syfilis zou ik typische sjanker op eikel moeten zien maar dat heb ik niet gezien.
    Huisarts nu op vakantie maar nu heb ik wat keelpijn. Kan syfilis manifesteren dieper in keel zonder dit men ziet? Te vroeg laten testen op hiv en syfilis? Voor laatstgenoemden lees ik op internet vanaf 6 weken en 12 weken.

    Dank bij voorbaat

    Reageer
    #6

    Syfilis kan vanaf 4 weken worden getest. HIV eigenlijk pas vanaf 6 weken. Van syfilis krijg je geen keelpijn

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Syfilis kan laattijdig symptomen geven, hoe betrouwbaar bloedtest na 4 weken dan? Aangezien hij hivnegatief en condoom niet gescheurd, dan nog hertesten?

    Mvg

    Reageer
    #8

    "hij HIV negatief" is betrekkelijk. Als ik me 1 week geleden heb laten testen en een negatief resultaat had, kan ik daarna altijd nog HIV oplopen als ik onbeschermde seks heb.
    En HIV negatief zegt niks over syfilis...
    Maar syfilis kan tegenwoordig betrouwbaar worden getest vanaf 4 weken na het contact. Ook als er dan nog geen symptomen zouden zijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo,

    Ja ik weet betrekkelijk. Ik ga er nooit automatisch van uit dat iemand zomaar negatief is. Maar condoom gebruikt en geen sperma in me gehad. Hij neemt prep. Geen 100% zekerheid dat hij geen hiv heeft maar ik ben voorzichtig geweest. Hoe betrouwbaar kan hivtest op 4 weken zijn dan? 4de generatie test zeggen op 4 weken 98% betrouwbaar.

    Mvg

    Reageer
    #10

    Ik heb nadien geen onbeschermde sex gehad ook.

    Reageer
    #11

    Bij 4 weken kan betrouwbaar worden getest maar dan volgt er wel nog een controle test na 6 weken

    Reageer
    #12

    "...Maar syfilis kan tegenwoordig betrouwbaar worden getest vanaf 4 weken na het contact."

    Ik had begrepen dat die test pas na drie maanden echt betrouwbaar was. Zijn er inmiddels betere testen op de markt gekomen?

    Reageer
    #13

    De incubatietijd is 10 tot 90 dagen, gemiddeld 3 weken voor ontstaan van primaire laesie. (zweer)
    Deze kan dan ook weer verdwijnen na 3-6 weken. Vanaf 43 weken kan er dus betrouwbaar worden getest. Als er verder geen symptomen zijn maar wel een sterk verdacht op syfilis, dan is aanbevolen na 3 maanden nogmaals te testen. Maar in de meeste gevallen ontstaan er altijd een zweer

    Reageer
    #14

    Hallo,

    Ik heb een rode vlek tussen mijn kaak en bovenste tanden. Het voelt klein beetje pijnlijk aan. Is dat misschien toch teken van syfilis,aangezien ik een rode spot ervoor aan mijn gehemelte had?

    Reageer
    #15

    Die vraag kan niemand zo beantwoorden. Ga ermee naar de huisarts

    Reageer
Reageer op: Syfilis oraal


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief