HIV-2

 • #1

  Geldt er voor hiv-2 ook een windowfase van 3 maanden? Ik las dat de viral load lager is en dat de ziekte zich minder snel ontwikkelt. Geldt dit dan ook voor de aan te tonen antistoffen?

  Reageer
  #3

  Er staat niets in over de windowperiode. Vandaar mijn vraag.

  Reageer
  #4

  3 maanden is voldoende window.

  Reageer
  #5

  Er zijn twee types: hiv-1 en hiv-2. Hiv-1 komt het meest voor in Nederland en Europa. Hiv-2 komt vooral in het westen van Afrika voor. Het virus gedraagt zich bij beide types hetzelfde, maar hiv-2 is minder makkelijk overdraagbaar dan hiv-1, en je wordt er minder snel ziek van. Maar de windowperiode is gelijk

  Reageer
  #6

  Ik heb zo'n 8 maanden na het contact nog eens bij de GGD getest. Is dat dan voldoende? Dus de klachten die ik nu heb komen daar dan niet van?

  Reageer
  #7

  Die klachten komen ergens anders vandaan

  Reageer
  #8

  Oke. Ik heb al dagen last van misselijkheid, soms duizelig. Het begon met een tandvleesontsteking, daar kwam een aft op. Het herstelde en toen kreeg ik kort last van de tand. Na veel spoelen en met ragers aan de slag leek ik er grip op te krijgen. Nu dus echter weer misselijk en voel me gewoon niet lekker. Het voelt een beetje alsof het ademen ook niet lekker verloopt.

  Niet de eerste keer dat ik me niet lekker voel. Het gaat op en af en de laatste tijd veel meer af.

  Het bloed laten controleren op allerlei dingen. Komt niets uit. Wat kan het zijn?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb ook ongecontroleerde eetbuien. Als ik wat haal dan gaat het achter elkaar door. En een totaal gebrek aan energie.

  Reageer
  #10

  Ik zou het zo niet kunnen zeggen, maar wat ik wel kan zeggen is dat het niet van HIV is.
  "Nu dus echter weer misselijk en voel me gewoon niet lekker. Het voelt een beetje alsof het ademen ook niet lekker verloopt." Dit lijkt overigens op hyperventileren door de stress en de angst voor HIV

  Reageer
  #11

  Heel gek is het. Ik voel me ook slechter als ik niks te doen heb. Vandaag naar de fysio geweest, voor het eerst dry needling gehad. Net aan de diarree geweest, al weet ik niet of ik dat daaraan kan koppelen.

  Dacht misschien geen antistoffen te zien maar het wel hebben? Ik zou wel graag van de klachten af willen.

  Reageer
  #12

  "Dacht misschien geen antistoffen te zien maar het wel hebben?" Dat kan dus niet. Als je dit nu na 8 maanden nog steeds niet kunt los laten, raad ik je aan om met een psycholoog te gaan praten. Je ontwikkeld een angststoornis en daar ga ja dan niet zomaar vanaf komen

  Reageer
  #13

  Ja, ik moet eigenlijk bij elke keer dat ik klachten heb niet denken aan HIV. Maar dat is lastig als je je rot voelt.

  Reageer
  #14

  Dat is niet lastig want je hebt geen HIV !! Waarom zou je daar dus aan denken als je dat niet hebt

  Reageer
  #15

  Weet u, het komt alleen voor bij een periode van klachten. Tussendoor heb ik ook maanden weinig of geen klachten gehad. Dus dat vind ik gek, u ook?

  Reageer
Reageer op: HIV-2
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief