HIV

  • #1

    Hoi ,, als je onbeschermde sex hebt ? En stel dat die persoon besmet was met het hiv of met aids , Heb je dan sowieso ook de hiv ?

    En hoelang duurt het voor een test te laten doen of je weet of je hiv hebt of ni ?

    Reageer
    #2

    Nee, er is een geringe kans dat je besmet raakt, en dat is afhanelijk van vele zaken.
    Pas na een half jaar kun je met zekerheid testen.

    Reageer
    #3

    Iedereen die onveilig vrijt loopt risico op een infectie met hiv of een andere seksueel overdraagbare aandoening. De kans op een hiv-infectie is groter bij seksuele contacten met mensen uit groepen waarbinnen aids veel voorkomt. Bijvoorbeeld mensen die drugs spuiten, mannen met wisselende homoseksuele contacten en mensen die afkomstig zijn uit gebieden waar aids veel voorkomt. Het probleem is dat niet aan iemand te zien is of hij of zij tot één van deze groepen behoort. En lang niet iedereen weet zelf of hij of zij seropositief is. Ook dat is niet aan iemand te zien. Dit betekent dus: veilig vrijen, zolang je niet zeker weet of jij of je partner geïnfecteerd is.

    Onveilige seksuele handelingen zijn:
    Vaginale geslachtsgemeenschap zonder condoom (penis in vagina).
    Anale seks zonder condoom (penis in anus).
    Orale seks, waarbij sperma of (menstruatie)bloed in de mond komt.
    Onderling gebruik van seksattributen, zoals een dildo, zonder deze tussendoor schoon te maken.

    Ook zonder klaarkomen is er een kans op besmetting met hiv. Voorvocht en vaginaal vocht bevatten een kleine hoeveelheid hiv.
    Als er bij orale seks geen sprake is van klaarkomen of menstruatiebloed, is de kans op besmetting met hiv verwaarloosbaar klein. Het speeksel in de mond vermindert de werking van de kleine hoeveelheid hiv in voorvocht of vaginaal vocht.

    Reageer
    #4

    Ik heb een voor mij redelijk vreemde jongen laatst met de hand bevredigd en tussendoor mijn hand wel bevochtigd met speeksel, dus ook contact gehad met speeksel van mijn hand dat al zijn penis geraakt had. Ook wat kussen gegeven onder de eikel, geen voorvocht opgemerkt. Kan ik uit bovenstaande dan concluderen dat de kans om besmet te raken verwaarloosbaar klein is?
    Alvast bedankt!

    Reageer
    #5

    Mijn vriend is vreemdgegaan, al dan niet veilig dat weet ik niet.
    Ons laatste seksuele contact was 17/11/2011. Dus best al een tijdje geleden.
    Nu heb ik sinds oktober last van een opgezwollen klier, alleen rechts in mijn hals. Ook ben ik wel moe en heb last van huiduitslag, maar beiden heb ik eigenlijk al mijn hele leven.
    Voor die klier ben ik 1 maand geleden naar de dokter geweest. Het probleem uitgelegd. een echo gehad van mijn klier en een uitstrijkje (hieruit bleek dat ik een soa had, ik weet niet precies welke maar ik ben ervoor behandeld). Uit de echo kwam niets.

    Mijn dokter vond het niet nodig om een bloedtest te doen, niet voor een soa en niet voor de klier.

    Kan ik nu het beste teruggaan voor alsnog een bloedtest? Of best nog even afwachten? Misschien eerst even naar de tandarts voor mijn afgebroken tand (want wie weet komt daar wel die klier van) en dan nog even afwachten?

    alvast bedankt

    Reageer
    #6

    Hai, ik hoop dat je wel je ex ook hebt ingelicht over jouw SOA die je via hem hebt gekregen. Zijn slippertje moet dus ook behandeld worden. Enfin, jij bent behandeld en hebt nu een afgebroken tand en een opgezette klier. Ik denk eerder dat de laatste twee verband houden met elkaar want voor die SOA ben je al behandeld. Ik zou dus wachten tot je bij de tandarts bent geweest. Houd je ons op de hoogte?

    Groetjes

    Reageer
    #7

    Goedenavond,

    enkele jaren (5 jaar) geleden heb ik kans opgelopen op een HIV besmetting.  Heb vorige jaar vastgehad van mijn balzak (pijnscheuten), anus drukkend gevoel, heel plein beetje uitslag op eikel, vermoeidheid ect ect.  nu heb ik mij in oktober afgelopen jaar laten testen bij OneDagClinic op HIV, goeroe, syfilis ect. deze test was negatief op alles, ook daarna nog een test laten doen in December 2020. en als laatste in januari 2021 bij de huisarts. alles negatief.  dat is goed nieuws zou je denken echter heb ik niets verteld over dat het 5 jaar geleden was dat het risico moment was.

    vandaag de dag kamp ik met slecht fysiek herstel, veel spierpijn en vermoeid. maar ook beetje witte tong, de tandarts en dokter zeggen geen candida.... ik twijfel

    Wat moet ik nu doen? en kan ik echt ervan uitgaan dat het geen SOA is?  ps heb voor de testen een halfjaar geen sex gehad.

    Reageer
    #8

    Dan is het toch wel zeer onwaarschijnlijk of eigenlijk onmogelijk dat het HIV of een soa is

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ja echt onmogelijk ?

    zit er overeen namelijk.

    Reageer
    #10

    overin

    Reageer
    #11

    Ja hoor

    Reageer
    #12

    beste, een man is klaargekomen en sperma op mijn anus gekomen. is er veel kans op hiv? Hij zegt dat hij in december nog getest is en niets heeft...

    Reageer
    #13

    Dat kan wel een risico zijn ja. Dat iemand zegt getest te zijn en niks te hebben, zegt natuurlijk heel weinig. Je weet niet of iemand de waarheid spreekt, en na die test kan hij een dag erna hiv oplopen.

    Of de kans groot is, dat denk ik niet.

    Ik zou me na 6 weken laten testen op hiv voor alle zekerheid.

    Reageer
    #14

    Nog babbel gehad met die man. Hij is niet op me klaargekomen. Pas nadien op de lakens. Wilde zelf geen risico nemen. Dus amper risico neem ik aan?

    Reageer
    #15

    Of zou bv een druppel voorvocht of zo veel kans geven?

    Reageer
Reageer op: HIV


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief