Gezwollen lymfeklieren

  • #1

    Ik heb nu schrik. Ik vertrouwde de fame omdat ik ze goed kende... maar na risico contact ( vaginaal onbeschermde seks ) me op 5 weken laten testen op hiv. Deze test was negatief. De dagen erna kreeg ik gezwollen lymfeklieren in hals, rug, lies en buik. Voel me echt slecht en heb nu schrik dat er toch iets meer aan de hand is...

    Kan een test op 5 weken nog veranderen op week 6 of kan ik gerust zijn dat de symptomen van iets anders komen?

    Reageer
    #2

    Een test na 5 weken is iets te vroeg.
    Ja die kan bij 6 weken alsnog positief zijn.
    Normale vaginale seks geeft een uiterst klein risico.
    Opgezette lymfeklieren kunnen werkelijk overal van komen. Noch daargelaten dat je bij jezelf bijna niet kan waarnemen of ze echt opgezet zijn of niet. Lymfeklieren zeggen iets over een mogelijke (!) infectie, maar dat kan net zo goed (en dat is waarschijnlijk) griep, verkoudheid of corona zijn.

    Reageer
    #3

    Als de klachten die je hebt, werkelijk door HIV zouden worden veroorzaakt, dat zou je bij 5 weken een positieve test verwachten. Maar als je eerder dan 6 weken laat testen moet er altijd nog een controle test worden gedaan.

    Reageer
    #4

    Bedankt john,

    Zal me 1 van de weken toch voor de zekerheid nog eens laten testen. Want de klieren in buik en lies zijn pijnlijk gezwollen. Precies kankergezwellen die plots zijn ontstaan... echt raar om te voelen. In de hals zijn de klieren licht verdikt. Maar ben beetje verkouden. Heb ook last van diaree en spierpijnen/gewrichts pijnen. Vermoeidheid begint ook op te komen... .. maar ( nog ) geen koorts gehad.

    Klopt het dat een test op 4 weken eigenlijk al heel betrouwbaar is?

    Probeer me wat op te trekken aan het feit dat ik op 5 weken negatief heb getest. Maar de symptomen die erna zijn gekomen maken me toch wat onzeker.

    Reageer
    #5

    Een test bij 4 weken is al redelijk betrouwbaar. Maar zeker geen 100%. Daarom de controle test

    Reageer
Reageer op: Gezwollen lymfeklieren


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief