Angst na onveilig contact prostitutee

  • #1

    Geachte moderator en leden,

     

    acht dagen geleden heb ik tijdens een dronken en eenzame bui een prostituee opgebeld die aan huis komt. De dame in kwestie was van Hongaarse origine en praatte gebrekkig Engels. Ik heb die nacht beschermde gemeenschap gehad met de dame. Ik heb echter ook enkele flashbacks ( was heel erg zat) zat ze mij zonder condoom oraal bevredigde. Ik ben er ook quasi zeker van dat we ook seks hebben gehad zonder condoom ( enkel vaginaal). Ik heb haar alsook onveilig oraal bevredigd.
    Drie dagen geleden merkte ik per toeval op dat een kliertje aan de linkerzijde van m’n lies lichtgezwollen is. Klieren aan de hals etc hebben de gewoonlijke omvang. De klier zwelt soms ook wat meer op, soms ook wat minder. Na het voelen van deze klier ben ik mij rot gaan zoeken op internet naar symptomen, die ik naderhand dan ook begin te  voelen. Men spreekt over koorts. Deze heb ik niet, maar krijg het wel soms heel warm aan m’n hoofd ( wellicht door de stress en angst). Ik moet ook heel vaak plassen ( wellicht omdat ik veel water drink en stress heb) verder heb ik nergens pijn of uitwendige verschijnselen.

    ik trachtte de dame in kwestie online nog terug te vinden om haar te vragen of ze eventueel HIV-symptomen had, maar ze is nergens nog terug te vinden. Wellicht terug naar een andere stad.

     

    het is uiteraard nog veel te vroeg om een test uit te voeren, maar ik had graag gehoord hoe risicovol deze stomme fout in werkelijkheid is.

     

    alvast bedankt voor uw tijd.

    Reageer
    #2

    Geachte,

     

    ik vergat er nog bij te vertellen dat wij zeker geen anale gemeenschap hebben gehad. En heb ik nergens sporen van eventueel bloed gevonden op de  gebruikte condoom, of de lakens en matras.

    als men spreekt over een grieoconversie, hoe moet ik dat zien. Ben je dan in staat om te werken en intensief te sporten. Ik ben elke dag gaan werken en heb aan een hoge intensiteit gaan hardlopen. Aan mijn tijden merk ik geen enkel verschil en tijdens het sporten merk ik ook geen verschil met anders.

    Mijn oprechte excuses voor dit late storen.

    Reageer
    #3

    Die zal ook zeker niet zeggen dat ze een of andere soa heeft...dat brengt de inkomsten in gevaar
    "Ik heb die nacht beschermde gemeenschap gehad met de dame." Heb je hier een typefout gemaakt? Want als ik na deze zin verder lees was er toch helermaal niets beschermd.

    2 tot 5 weken na de besmetting treedt er het Acuut retroviraal syndroom op..

    Acuut retroviraal syndroom
    Geschat wordt dat 50-70% van degenen die met hiv-1 geïnfecteerd raken een acuut retroviraal syndroom ontwikkelen. De typische presentatie doet zich voor als een acuut ziektebeeld met een of meer van de volgende symptomen: algehele malaise, hoofdpijn, koorts, lichtschuwheid, neuropathie en maculopapulaire huiduitslag. De klachten zijn gewoonlijk mild, verdwijnen vanzelf en worden door het aspecifieke karakter dikwijls niet als retroviraal syndroom(hiv)gerelateerd herkend. Soms blijft een gegeneraliseerde lymfadenopathie bestaan zonder andere symptomen.

    8 dagen is dus eigenlijk te vroeg. Je kunt bij huisarts vragen om een RNA test te laten doen als er duidelijke klachten zouden zijn. Maar die heb je volgens mij dus niet

    Reageer
    #4

    Bij de conversiegriep ben je grieperig maar zonder verkoudheidsverschijnselen. Maar ook daar passen je klachten niet echt bij

    Reageer
    #5

    Geachte heer Leppink,

     

    ik bedoelde hiermee dat ik het grootste gedeelte beschermde gemeenschap heb gehad ( met condoom). Al meen ik mij te herinneren dat er ook een deel zonder was ( wat uiteraard voldoende is voor besmetting). Ik merk ook op dat ik mij naar het einde van de dag angstig voel ( wat zorgt voor afwisselend koud en warm krijgen). Zo sta ik bijvoorbeeld s’morgens zonder enige klachten op, en zolang ik m’n gedachten verzet. Ik moet er ook bij vermelden dat ik verbrand ben aan aan de armen en benen door de zon.

    ik las ergens dat besmetting door eenmalig onveilig vaginaal contact tot onder 1 procent kan worden herleid. Dat lijkt mij toch vrij weinig.

    met vriendelijke groet

     

    Reageer
    #6

    Ik heet John btw... De geachte heer is niet aanwezig ?

    Het risico is wel iets hoger omdat het een prostitué was. Maar zoals ik al schreef zie ik geen klachten die dus bij een HIV infectie zouden passen. Maar daar moet ik dan ook bij opmerken dat het nog wat te vroeg is met 8 dagen. Ik denk dat de klachten die je nu hebt een andere oorsprong hebben.

    Reageer
    #7

    Dat begrijp ik niet zo goed. Onveilig contact blijft toch onveilig contact. Een prostituee kan toch niet besmettelijker zijn dan iemand die dit beroep niet uitoefent? Stel nu dat ik aanneem dat de dame niet op de hoogte is van een eventuele besmetting, is het risico van overdracht toch even groot als een non-prostituee die er niet van op de hoogte is. Of zie ik dat verkeerd?

    Rationeel gezien besef ik ergens wel dat de angst en stress die ik momenteel beleef, een aantal symptomen in werking zetten. Ik houd het alvast goed in de gaten en doe zodra mogelijk het nodige.

    alvast bedankt voor uw repliek

    Reageer
    #8

    Jawel een prostitué kan besmettelijker zijn omdat de viral load veel hoger kan zijn vanwege de meerdere risico volle contacten

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Angst na onveilig contact prostitutee


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief